Sport

Cornel Dinu pune tunurile pe CFR Cluj după calificarea cu emoții: ”Îşi merită suferinţa”

CFR Cluj s-a calificat cu greu în turul doi preliminar al Champions League, iar Cornel Dinu crede că nivelul fotbalului românesc a ajuns mult prea jos.
14.07.2021 | 10:28
Cornel Dinu pune tunurile pe CFR Cluj dupa calificarea cu emotii Isi merita suferinta
ADVERTISEMENT

Campioana României a pierdut cu 2-1 după prelungiri meciul retur cu Borac Banja Luka, după un gol marcat de Chipciu în minutul 118, și a mers mai departe după ce în tur, acasă, câștigase cu 3-1.

La finalul celor 90 de minute scorul a fost 2-0 pentru bosniaci, iar ardelenii au fost prima echipă care a beneficiat de renunţarea la regula golului marcat în deplasare.

ADVERTISEMENT

Calificarea chinuită a celor de la CFR Cluj, comentată acid de Cornel Dinu

Cornel Dinu a comentat în stilul său calificarea celor de la CFR Cluj și crede că faptul că ardelenii s-au chinuit în partida retur cu Borac Banja Luka este din cauza faptului că în Gruia este o conducere neprofesionistă.

”De ce nu mă laşi mă în pace? Dacă mă întrebi de CFR tot mă întrebi de Dinamo. Cei care fac acum tot felul de declaraţii că vor salva Dinamo provin din CFR. Îţi spun cu toată sinceritatea, citeam o carte şi mai trăgeam cu ochiul la televizor, dar nu m-a interesat de CFR.

ADVERTISEMENT

Eu ţin cu U Cluj. Da, a fost normal chinul cu calificarea pentru că acolo e o adunătură de specialişti, pe care nu îmi permit sa îi numesc, de care nu sunt convins. Tot fotbalul nostru reprezintă o mare rezervă, un fel de loturi de rezervă ale unei perioade de glorie a fotbalului românesc, apusă de vreo 15 ani”, a declarat Dinu la Telekom Sport.

Șumudică și Camora, certați de Cornel Dinu

Fostul mare internațional a pus tunurile și pe antrenorul Marius Șumudică, nemulțumit că acesta a spus înaintea Supercupei României că nu este interesat de acest trofeu. ”Când răul domină şi îşi face loc în casă, nu cred că se putea ajunge la o demitere, dar la cine conduce echipa… Tot ce era posibil.

ADVERTISEMENT

Ceea cea nu am înţeles şi îşi merită suferinţa pe care a avut-o Şumudică pe margine… Că nu îl interesează Supercupa, îl interesează calificarea cu Banja. Trăim nişte timpuri… Dă-mi voie să stau retras în familia mea regală, de mare nobleţe.

Camora a fost un fotbalist incontestabil de-a lungul anilor, util pentru CFR. Primul care trebuie să îşi dea seama dacă mai poate sau nu e jucătorul. Aceeaşi judecată trebuie să vină şi de la cine conduce. Suntem atât cât ne ţine organismul”, a încheiat Cornel Dinu.

ADVERTISEMENT

Cât a încasat CFR Cluj după calificare aîn turul 2 preliminar

La finalul întâlnirii cu Borac Banka Luka, antrenorul Marius Șumudică s-a arătat mulțumit de jocul echipe sale și consideră că CFR ar fi trebuit să marcheze 6-7 goluri pentru că și-a creat foarte multe ocazii.

CFR Cluj s-a calificat în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, iar următorul adversar este unul mult mai accesibil decât Borac Banja Luka. Campioana României se va duela cu Lincoln Red Imps din Gibraltar pentru calificarea în turul trei preliminar al Champions League.

Cum drumul european din acest sezon a început în turul 1 preliminar al Ligii Campionilor, această bornă atinsă a adus 280.000 de euro în conturile ardelenilor. Calificarea în turul 2 a adus un plus de 380.000 de euro, asfel că formaţia din Gruia a încasat până acum 660.000 de euro.

ADVERTISEMENT