Sport

Cornel Dinu: „Rapid a fost surprinsă de «tupeul» agresiv și susținut tot meciul al unui FCSB surprinzător de coerent în fotbalul etalat”. Exclusiv

Cornel Dinu explică, în exclusivitate pentru Fanatik, de ce FCSB a învins pe Rapid clar, cu 3-1, într-un meci în care jucătorii săi și-au adus aminte că știu să joace fotbal.
07.11.2022 | 08:52
Cornel Dinu Rapid a fost surprinsa de tupeul agresiv si sustinut tot meciul al unui FCSB surprinzator de coerent in fotbalul etalat Exclusiv
Cornel Dinu: „Rapid a fost surprinsă de «tupeul» agresiv și susținut tot meciul al unui FCSB surprinzător de coerent în fotbalul etalat” Foto: colaj Fanatik & sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB a stins lumina Rapidului în toate compartimentele, din iarbă pe banca tehnică, via tribune, aseară, pe „Arena Națională”. Mai clar decât o arată scorul de 3-1, mai clar decât se așteptau majoritatea oamenilor de și din fotbal. Sau suporterii din ambele peluze. Și, poate, chiar… protagoniștii, indiferent de ce au declarat după fluierul final „dictat” de un Sebastian Colțescu neașteptat, și el!, de echilibrat, de bun, de… arbitru.

Cornel Dinu: „Rapid a fost surprinsă de «tupeul» agresiv și susținut tot meciul al unui FCSB surprinzător de coerent în fotbalul etalat”

FANATIK l-a contactat pe Cornel Dinu pentru a despica în patru firul victoriei unui FCSB condus de interimarul Mihai Pintilii (care nu vrea deocamdată în niciun caz să fie „principal”) în fața unui Rapid bine construit și așezat în teren de Adrian Mutu. Până aseară…

ADVERTISEMENT

Domnule Dinu, FCSB – Rapid 3-1, un derby cu fotbal bun doar de o parte…

– FCSB cu Rapid a fost mereu o întâlnire tare… Și când FCSB era Steaua… cum ar trebui să fie și acum… și indiferent unde era Rapid, ca divizie.

Și așa a fost și acum. Chiar dacă a început cu întârzierea de democrație infantilă a petardelor și fumului din teren declanșate de fumurile din capul unora din peluze. De asta nu scăpăm nici dacă intrăm în Schengen…

ADVERTISEMENT

Ciocnirea dintre cele două firme de tradiție ale fotbalului nostru a început în ritm drăcesc. În special ca presionare, pe tot terenul, și viteză superioară ale unui FCSB surprinzătoare cu Pintilii antrenor.

La care Rapid a răspuns cu…

– Surprinsă, parcă nepregătită mental pentru orice, mai ales așa „tupeu” al adversarilor, distribuția giuleșteană a căzut în plasa vitezei superioare, cum spuneam, a FCSB-ului. Practic, Rapid a avut și din media de vârstă a apărării, cu tot respectul pentru Săpunaru și Grigore, mers de „tren personal”.

ADVERTISEMENT

Adversarii, mișcându-se ca „viteziștii” de pe vremuri mai bune ai lui conu’ Jean Barbu, că el i-a poreclit așa, au cam vâjâit ca acceleratul pe la urechile lenților rapidiști deloc rapizi de data asta.

Cornel Dinu: „Omogenitatea distribuției mereu aceeași a lui Adi Mutu n-a mai contat”

Dar Rapid a făcut meciuri bune în aceeași distribuție, cu Farul, cu CFR Cluj…

– Omogenitatea distribuției mereu aceeași a lui Adi Mutu n-a mai contat. Parcă jucau prima dată împreună, nu legau două pase, parcă erau mai puțini decât adversarii și când erau în număr egal, până la măgăria lui Junior Morais, nejustificabilă de nicio enervare, frustrare sau ce mai poate invoca el.

ADVERTISEMENT

Rapidiștii mi-au lăsat impresia în multe faze că nu puteau să scoată mingea din apărare nici măcar cu degajări lungi, la întâmplare, parcă le legase cineva „cununiile” cu doamna minge.

Deraierea Rapidului a început cu gafa lui Onea la primul gol, apoi șutul în Șut la golul al doilea și „cracii”, scuzați expresia, e din fotbal, luați la al treilea gol de același Săpunaru, într-o seară nefastă total.

Adi Mutu n-a reușit să-i trezească nici la pauză, deși în repriza a doua parcă au jucat altceva decât în abureala din prima parte…

– Adi Mutu știe ce are de făcut pentru a construi o echipă bună nu numai la noi, ci și, în timp, cu mers de rapid internațional. Securizând defensiva, în primul rând, prin achiziții care să înlocuiască anii lui Săpunaru și Grigore, inconstanța vulnerabilă a lui Onea și nervii lui Junior Morais.

Orice echipă adevărată își construiește în primul rând apărarea. Care, să nu uităm, n-a mai luat trei goluri din mai, campionatul trecut, cu Craiova lui Mititelu, adevărată ca nume al continuității și palmaresului Maximei și actuala „lanternă roșie” din Mioveni.

Cornel Dinu: „FCSB a câștigat pentru că a fost mai disperată, cu ghilotina mai aproape de jugulară”

Jocul slab al Rapidului s-a „datorat”, cu ghilimelele de rigoare, în primul rând jocului bun al FCSB-ului. Cum a reușit o echipă ce părea „moartă” să renască așa brusc?

– FCSB a câștigat pentru că a fost, surprinzător, mai „disperată”, cu ghilimelele de rigoare, cu ghilotina mai aproape de jugulară, trezită parcă brusc că poate juca mai bine decât în orice meci de până acum din acest sezon.

Că are jucători de calitate știam, Octavian Popescu parcă și-a adus aminte că e mare talent ce poate fi și mare fotbalist, chiar dacă mai are mult până acolo, Cordea și Olaru… chiar și Oaidă sau Șut și-au legat și ei șireturile corect, Compagno confirmă aproape meci de meci că un „attaccante vero”, Tamm și Haruț par că pot conviețui împreună, să-i vedem și cu adversari care să le pună mai multe probleme decât giuleștenii adormiți de aseară.

Important pentru FCSB este ca Gigi Becali să nu se mai grăbească în privința antrenorului, să aducă un meseriaș adevărat chiar dacă n-o să mai poată face el echipa, dacă vrea să urce în play-off cu șanse la podium. Deși distanța până la valoarea, stabilitatea și punctele Farului aprins de Gică Hagi pare, deocamdată, insurmontabilă.

FCSB – Rapid în cifre

  • 40%-60% posesie
  • 13-10 ocazii de gol
  • 4-4 șuturi pe poartă
  • 6-4 șuturi pe lângă poartă
  • 3-2 șuturi blocate
  • 3-1 intervenții portar
  • 3-7 cornere
  • 1-3 ofsaiduri
  • 14-18 faulturi
  • 278-417 pase
  • 197-340 pase reușite
  • 29-14 deposedări
  • 118-113 atacuri
  • 49-54 atacuri periculoase

Statistică flashscore.ro


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,55 este cota pentru „Ambele echipe înscriu sau Peste 2,5” la Oțelul Galați – FCSB. Vezi toate cotele aici!

ADVERTISEMENT