Sport

Cornel Dinu, rechizitoriu dur pentru președintele Klaus Iohannis: „Am visat frumos și de bine, dar am avut… Ghinion!” Exclusiv

19.02.2021 | 08:56
Cornel Dinu rechizitoriu dur pentru presedintele Klaus Iohannis Am visat frumos si de bine dar am avut Ghinion Exclusiv
Cornel Dinu, rechizitoriu dur pentru președintele Klaus Iohannis: „Am visat frumos și de bine, dar am avut... Ghinion!” Exclusiv
ADVERTISEMENT

Cornel Dinu a analizat „la sânge” prestația lui Klaus Iohannis de când acesta ocupă poziția de președinte al României. „Mister” se declară dezamăgit de reușitele fostului primar al Sibiului.

Într-un editorial publicat în exclusivitate pe site-ul FANATIK, Cornel Dinu recunoaște că i-a acordat un vot de încredere lui Klaus Iohannis, dar admite și că în 2019 nu a votat cu cel care va conduce țara până în 2024.

ADVERTISEMENT

În finalul discursului său critic la adresa președintelui, Cornel Dinu l-a ironizat pe Iohannis făcând trimitere la episodul în care președintele dădea vina pe „Ghionion” pentru faptul că alți profesori din țară nu au ajuns să dețină șase case, câte avea el.

Mesaj dur al lui Cornel Dinu pentru președintele Klaus Iohannis: „Visa putere. A doua oară nu l-am mai votat”

Deși a admis că l-a votat o dată pe Klaus Iohannis în rolul de președinte al României, Cornel Dinu a mărturisit că a fost dezamăgit de prestația fostului primar al Sibiului. Mai mult decât atât, el a admis că a doua oară nu i-a mai acordat încrederea sa.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, „Mister” a punctat că nu a votat-o nici pe contracandidata președintelui de la alegerile din 2019, Viorica Dăncilă. El a ironizat-o pe candidata susținută de PSD și a punctat că această întrecere l-a determinat să nu meargă la cabina de vot.

„În privința Sibiului, cred că pot să-mi permit o digresiune. Se vehiculează, se scriu și, evident, se citesc ades păreri îndoielnice în privința președintelui Klaus Werner Iohannis (cu doi de „n”, ca Dennis sau Giovanni…) că ar fi simpatizant nazist! În nu prea mă interesează ce Forum… de sorginte nibelungă cu vârfurile crucii încârligate… 

ADVERTISEMENT

Că le-ar fi dat domnul președinte al tuturor românilor proprietățile înapoi. Păi dacă erau ale lor, așa trebuia să facă! La mine nu țin deciziile unor tribunale create să-i strângă și mai rău de beregată pe cei ai căror soartă nefastă i-a făcut „vae victis”…

Reîntorcându-mă la Klausul nostru Werneric, da, l-am votat pentru primul mandat de președinte. A doua oară nu l-am mai votat… Nu numai eu, dar și alții care au gândit ca mine…  Bine, nici nu am mai trecut pe la „Jean Monet”, la urnă… Păi Veorica Dă-nBilă era doar o arătare de șiretenie desuetă dragneagistă, de imposibilă concurență… 

ADVERTISEMENT

Iohannis visa putere, dar prin predarea Legii lui Ohm la școală. În fine, „alintătorii” actualului și actualizatului președinte îi mai reproșează că ar fi fost pritocit în laboratorul de ridicare a „sie-însuși” Grivco. L-am cunoscut acceptabil și pe proprietarul de acolo, nu mi-a afectat credința în naționalism…”, a scris Cornel Dinu în editorialul publicat în exclusivitate pe FANATIK.ro.

  • De 2 ori a fost ales Klaus Iohannis președintele României, în 2014 și 2019.

Ironie amară: „Am visat iarăși frumos, dar am avut… „Ghinion!””

Cornel Dinu a mărturisit că apreciază rigurozitatea lui Iohannis, pe care o consideră una specific nemțească. „Mister” nu poate ignora originile germane ale președintelui, dar se declară dezamăgit de atitudinea adoptată de acesta în privința jocului politic din România.

De asemenea, fostul mare fotbalist îl acuză pe Iohannis că nu a fost deloc atât de eficient în rolul de primar al Sibiului pe cât s-a creat impresia. În final, „Mister” l-a ironizat pe președinte, făcând trimitere la un episod din campania electorală desfășurată în 2014.

Atunci, Klaus Iohannis a fost chestionat într-un interviu cu privire la cele șase case pe care le avea menționate în declarația de avere. Fiind rugat să explice de ce alți profesori din România nu au reușit să strângă suficient de mulți bani pentru a avea averi la fel de impresionante, președintele a dat vina pe … „ghinion”.

Inclusiv pentru incapacitatea orașului Sibiu de a avea un stadion de fotbal care să se ridice la nivelul standardelor impuse de Liga 1 în 2021 este blamat Iohannis de către Dinu. „Mister” găsește inacceptabil faptul că FC Hermannstadt trebuie să își dispute în exil, la Mediaș, partidele considerate pe teren propriu.

„Eee, dar acum, Herr Iohannis, întorc pagina! Nu sunteți echidistant, ca un adevărat preșdinte, mai ales în bâlciul-iarmaroc politic de la noi. E clar! Și nu-i bine. Ați adus societăți mari germane în zona Sibiului și e bine că toată populația poate să-și câștige măcar pâinea cea de toate zilele. Gurile rele, și neamul nostru are mare dotare în această privință, spun că în primul mandat de primar n-ați reușit decât să puneți ghivece cu flori pe stâlpi în tăt Sighii… Nu cred…

…Schiați, jucați tenis, dădeați binișor pe „sticlă”, v-am văzut într-o „pozea” chiar pe stadionul orașului. Făcut de Nicușor Ceaușescu, în doar câteva luni, înaintea jocului cu Italia din martie 1989, 1-0, gol Ioan Ovidiu Sabău. Dar acum, de luni bune, după o scurtă escală „acasă”, echipa de fotbal a orașului are domiciliu „forțat” la Mediaș. Păi e bine? Cam rușinică pentru toți cei de-acolo cu „foncții”. Și pentru dumneavoastră, că vă identificați cu locul… Prin „sine însuși”, ca în reclama cu colții lui Vlăduț…

Eeee, când v-am votat prima și ultima dată, speram să fiți conducătorul de care aveam, și avem în continuare!, nevoie. Adică să aveți ceva din colonelul Hansen, care a ajuns primul, cu soldații misiunii sale, înaintea pompierilor noștri de lângă „Grădina Cișmigiu”, la blocul „Carlton”, dărâmat de marele cutremur din 10 noiembrie 1940… Sau să comandați (că era să vă cred chiar… Führer!) autostrăzile de la Est la Vest și de la Nord la Sud. Chiar, am sperat, că Hunedoara, Galațiul, Piteștiul sau Târgoviștea să redevină marile combinate de altădată. Precum cele din Ruhr, unde evoluează echipa de tradiție și a președintelui Hindenburg, Schalke 04. 

Nu era rău să fim cu adevărat un „Donauland”, dar cu suveranitatea și identitatea națională intacte, în bună conviețuire cu toate etniile germanice și cele de alte… naționalități. Mă opresc, asta e etapa. Și la fotbal și de țară. Am visat iarăși frumos și de bine despre poporul meu, dar am avut… „Ghinion”! A fost doar un vis, trăim cu totul altceva decât speram, și eu, și poporul meu, de la Iohannis Germanicus”, a încheiat „Mister”.

  • În 2024 se încheie actualul mandat al fostului primar al Sibiului.
ADVERTISEMENT