Fotbal intern

Cornel Dinu, replică incendiară pentru Dinu “Vamă”. “Ce monstru! Eu servesc fotbalul, nu-l siluiesc ca tine!”

10.03.2019 | 09:28
Cornel Dinu într-o conferință de presă susținută la Dinamo. "Procurorul". replică incredibilă pentru Dinu Vamă

Conflictul dintre Cornel Dinu și Dinu “Vamă” nu s-a încheiat, iar fostul selecționer al echipei naționale a României i-a dat o replică indendiară actualului președinte de la Dunărea Călărași prin intermediul gsp. După ce Ionel Culina, oficial de la Dinamo, l-a desființat pe Dinu Gheorghe, acum a venit rândul “Procurorului”.

Replica incendiară a lui Cornel Dinu pentru Dinu “Vamă” în 6 puncte:

1. …despre cum  Dinu Gheorghe a ajuns șeful vămilor: „Acest «Vamă» Gheorghe e de o obrăznicie și o lipsă de caracter fără limite. Îl știu așa cum mi-a spus «Johnny» Culina aseară, la meci cu pantalonii «rupți în genunchi» de la urcat pe gardul lui Dinamo să mă vadă. Atunci părea om. Și chiar i-am dat tricourile de campion din 1971 și 1973. Se aciuase vremelnic printre prietenii noștri adevărați care stăteau pe stadion sub tabela de marcaj. În timp, băgând mâna până la omoplat, prin 2000 a ajuns șeful vămilor. Ca și alți atâția, «câinele» ce părea a devenit «fiară» în a aduna cât mai mult pentru nebunia de a avea”.

2. …despre televizoarele Samsung: „Începutul îmbogățirii prin încălcarea legii l-a continuat și la Vama Chitila cu așa zisele televizoare dezmembrate. Aduse de George Copos, care cu pașaportul de serviciu ce i l-am dat legal în 1990, când eram secretar de stat, a început construirea imperiului cu importul de Samsung-uri. Doamna Cristina n-a uitat, el nu știu. Când această nobilă doamnă Cristina îi ținea soția grav bolnavă la Viena, el petrecea. Și l-am găsit pe Gheorghe «Vamă» prin 2003 rugându-se de soția mea Silvia pe canapea să vorbească cu președintele Iliescu, având probleme la vamă. Iar Silvia, om de suflet ca și mine, a pus vorba să fie ascultat. Dar n-a mai ajuns în avionul de Kiev. Și-a dat demisia din șef al vămilor la sugestia unui alt Johnny, și el prieten de-ai mei, tare puternic și prin abilitatea de a nu lăsa îndoieli prin țară. Că altfel Gheorghe era după gratii”.

Dinu Gheorghe în perioada în care era oficial la Dinamo

Cornel Dinu îl acuză pe “Vamă” că i-a luat portarului Iacob banii de înmormântare pentru bunica lui

3. …despre începuturile lui Dinu Gheorghe în fotbal: „Etapa a doua a mârșăviilor acum particulare s-a consemnat ca impostor teribil de hrăpăreț în fotbal. Intrat în postura de conducător, unde altundeva la început decât la Rapidul vechiului și noului colaborator George Copos. Ce nenorocire a făcut pe acolo a relatat presa pe larg. Contracte imense, neverosimile, făcute pentru dijmuială proprie și câte și mai câte. 
Câinii adevărați își iubesc aproapele așa cum a propovăduit Dumnezeu. El, doar câine deghizat pentru înavuție a mușcat și mâna lui Copos și a lui Mircea și a lui Răzvan Lucescu. La fel a procedat și în hegemonia basarabeanului Moraru. Și frumusețea fotbalistică a Giuleștiului s-a topit pentru moment în insolvență. Toată această jecmăneală a realizat-o repede în doar câțiva ani. Ai curaj, Gheorghe, să te duci la meciurile Rapidulețului lui conu Jean Barbu și al lui Fanuș Neagu, în tribună acum? Hai, du-te! Nu-ți mai rămân nici firele de spân. Apoi, scurt și la fel de dezastruos și-a urmat trecerea de apucător și din fotbal prin mai multe locuri. La Brașov repede l-a dus în pragul disperării tot prin înșelătorii și pe proprietarul Neculaie, prietenul meu. A primit iar papucii”.

4. ..despre banii de înmormântare: „La fel și la Astra unde zerourile luate prin minciună și descoperite de un alt proprietar și el amic de-ai mei tot Niculae, au fost vreo cinci. Pus față în față cu adresantul care n-a primit ce i se cuvenea imediat, a fost pus pe liber. La Târgu Mureș a stat și mai puțin, culminând cu luatul și de la bietul mort. Banii pentru ajutor de înmormântare pentru bunica portarului Iacob, neduși și băgați în aceleași proprii buzunare murdare. Și această nelegiuire abominabilă a fost relatată de presă și a răspuns de se cutremură catapetesmele: «De când la Târgu Mureș se dau bani fără chitanță?». Ce monstru! Deocamdată mă opresc aici.”

Avertisment pentru Dunărea Călărași

5. …despre contactele cu Digisport și Telekom: „Doar suspect în mintea unui real condamnat, directorul Bendei de la Digi, care l-a angajat probabil ca vechi tovarăș de arme. Nici ca expert nu se putea. Plecându-i angajatorul de la Digi, intuind că s-ar putea să-și primească iar papucii ce-i merită cu prisosință, zbârnâie telefonul pe la Telekom. Gheorghe, acolo șeful postului e copil de om de mare ținută, domnul Voicu Enăchescu. Cei doi sunt crescuți în preceptele de cinste și corectitudine creștinești de preotul Enăchescu, patriarh al credinței de pe malurile Ialomiței, sfintei ctitorii târgoviștene. Da, Gheorghe, eu sunt remunerat mai puțin decât tine la Telekom, «expertule». Doar cu o sută. Știi bine că banii nu mi-au luat mințile niciodată. Eu servesc fotbalul, nu-l siluiesc ca tine”.

6. Avertismentul lui Cornel Dinu: „Ai grijă, acesta e doar începutul devoalării a cine ești cu adevărat. Și în cazul tău, dar și al partenerei pe care o intoxici despre mine prin restaurantele din Herăstrău, este valabilă aceeași atenționare. Cât timp vei continua să spui neadevăruri despre mine și să minți cu seninătate diavolească că nu te-am găsit în casă la mine, sunt nevoit să spun doar adevăruri și despre tine. Ai jignit și memoria minunatei mele soții cu o impietate fabricată într-unul dintre birourile în care dădeai raportul în nemernicia care vă caracterizează. Bieții călărășeni și unul dintre copiii mei la care țin, Dan Alexa, ei nici nu știu ce-i așteaptă. Așa că să le pui taxe și să fabrici decontări și pe peștele ce trece în zona lor prin Dunăre va fi doar o mică încălzire pentru tine”.

Cum a reacționat Dinu “Vamă”

Reacția lui Dinu Gheorghe nu s-a lăsat așteptată. Vezi aici cum l-a atacat președintele de la Dunăra Călărași pe Cornel Dinu, despre care susține că l-a înjurat în momentul în care a dorit să discute cu el la telefon. Mai mult, Dinu “Vamă” nu l-a uitat nici pe Ionel Culina, oficial de la Dinamo, despre care a spus că “este un nespălat”.

Tags: