ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Cornel Dinu, replică neașteptată pentru „prietenul meu Victor Becali”. Ce invocă „Procurorul”. Exclusiv

Autor: Silviu Ghering | 05.05.2020 | 01:25
Cornel Dinu, replică neașteptată pentru „prietenul meu Victor Becali”. Ce invocă „Procurorul”. Exclusiv
Cornel Dinu, replică neașteptată pentru „prietenul Victor Becali”. Ce invocă „Procurorul”. Sursa foto: sptfm.ro

Cornel Dinu este, în continuare, subiectul preferat al contestărilor din partea oamenilor de fotbal și nu numai. Ultimul intrat în „corul calomniei” (numai ca figură de stil…) este prietenul Victor Becali.

ADVERTISEMENT

Cornel Dinu, replică neașteptată pentru „prietenul meu Victor Becali”. Ce invocă „Procurorul”

Victor Becali a declarat că „pe Cornel Dinu l-am iubit ca pe fratele meu, dar are prostul obicei de a pune morții martori, pe soția lui, pe Vasile Anghel. De ce să faci asta, dacă nu poți să probezi aceste lucruri? Mă întreb de ce omul ăsta face aceste lucruri, și-a îndepărtat și foarte puţinii prieteni pe care îi mai avea pe lângă el, prin aceste declarații”, conform prosport.ro..

Era greu de crezut că Dinu va „sări” peste declarația prietenului Victor Becali și îl va trece la „și alții”… Și, într-adevăr, „Mister” a reacționat și i-a răspuns într-o notă uimitor de… prietenească! FANATIK vă prezintă, în exclusivitate, replica acestuia.

ADVERTISEMENT

„Când ești cu adevărat prieten cu cineva, și nu doar amic sau cunoscut, ești alături de el tot timpul, chiar și atunci când poate și el, ca orice enoriaș, să mai greșească. E grea prietenia, aproape imposibilă pentru cei firavi moral și caractere îndoielnice. În prietenie trebuie să dai, nu să ceri!

De câtva timp se mătură pe lângă teren, mă aștept în curând și pentru ce am făcut atâția ani pe teren, de câțiva de la Prosport. «Calomniați, calomniați, doar, doar rămâne ceva», a spus, parafrazând, nemuritorul Gambeta…

ADVERTISEMENT

În privința lui Victor Becali, prietenia, dar mai ales înțelegerea mea sunt aceleași ca altădată. M-au onorat, avea o judecată simplă, dar sănătoasă. De aceea, orice a spus și poate va mai spune despre mine nu pot nici măcar să-i iau în considerație prin scuza ce o încearcă, timid, cu amnezia provocată de anii de «acolo»… Unde, în mod deosebit el, a stat nemeritat.

Asumându-mi riscul că «adevărul e revoluție», cum spune André Malraux și că acela care îl spune își asumă riscul de a fi călcat în picioare, am povestit episoade din viața mea așa cum au fost ele, și pe care Victor, atât de apropiat de mine pe atunci, știe bine că așa au fost.

ADVERTISEMENT

Deci n-ar avea nevoie de confruntări unu la unu pentru confirmări. Așa cum se proceda, și se mai procedează!, în anchetele penale de la începutul secolului 14, când Filip cel Frumos a distrus Ordinul Templierilor. Și pe care nu le doresc nimănui…

Lui Victor îi dedic poza de mai jos ca o îmbrățișare din suflet pentru totdeauna.

ADVERTISEMENT
Cornel Dinu îl îmbrățișează pe Victor Becali îmbrăcat în tricoul ehipei naționale, al cărei căpitan era la momentul respectiv Sursa foto: arhiva personală
Cornel Dinu îl îmbrățișează pe Victor Becali îmbrăcat în tricoul ehipei naționale. Sursa foto: arhiva personală

«Reușiților» de la Prosport, puși pe mine, doar hămăitori spre roșu în scris, le las liberă interpretarea vocalizei gurii mele deschise ca aceea de la monumentala «La Bocca della Verità». Vocaliza nu-mi aparține… e împrumutată (și) din tribuna «câinilor» adevărați la adresa adversarilor. Începe cu… H!”

Vă reamintim că tot acest bulgăre rostogolit în avalanșă a pornit de la dezvăluirile făcute de Cornel Dinu despre metodele de „atenționare” a arbitrilor internaționali înainte de 1990 pentru a contracara aceleași metode practicate și de adversarii europeni ai echipelor de fotbal românești în cupele continentale.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!