Fotbal intern

Cornel Dinu respiră mai bine: „Există un Dumnezeu al «câinilor». Care i-a dat două mâini providențiale lui Straton” Exclusiv

05.07.2020 | 20:00
Cornel Dinu respira mai bine Exista un Dumnezeu al cainilor Care ia dat doua maini providentiale lui Straton Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dinamo a făcut un prim pas spre salvarea de la retrogradare, victorie la Clinceni, 3-1 cu Academica, mai trebuie să „recidiveze” de alte 4 ori pentru a-și asigura un număr de puncte, peste 30, care până acum a fost suficient pentru a asigura rămânerea în prima ligă de când se joacă în sistemul cu play-off și play-out.

Momentul psihologic a fost… de fapt, două: penalty-urile apărate de Cătălin Straton în minutele 45+3 (ultimul din prelungirile primei reprize, ca să înțelegeți importanța momentului), a executat Jakub Vojtuš, și 53, când a bătut Alexandru Buziuc.

ADVERTISEMENT

„Academicienii” din Clinceni au jucat slab, poate prea devreme relaxați după 4  victorii „italienești” (1-0) consecutive, și-au mai revenit spre final, dar era deja 0-3. Dinamo a legat bine jocul pe atac, apărarea rămânând în continuare punctul (foarte) slab, salvată azi de paradele lui Straton (minus golul pe unghiul scurt luat de la Buziuc).

Cornel Dinu: „Există un Dumnezeu al «câinilor». Care i-a dat două mâini providențiale lui Straton. Dar și jocul inspirat pe contraatac gândit și exersat de Mihalcea”

Contactat în minutul… 91, de fapt 96, imediat după fluierul final al arbitrului Istvan Kovacs (în paranteză trebuie spus că a fluierat fără greșeală la Clinceni), Cornel Dinu a declarat în exclusivitate pentru FANATIK

ADVERTISEMENT

„După cinci săptămâni de pregătiri continue, Dinamo pare în progres și prin perseverența copiilor mei de suflet ca jucători, Adi Mihalcea și Gică Mihali, de a evolua de la început într-un 4-4-2 pe care au trăit-o când jucau și o simt dincolo de teorie”

 „Dinamo a reușit să facă tranziția laterală prin dilatarea zonelor liniilor din blocul funcțional, blocând astfel construcția adversă. A deschis repede scorul și s-a închis bine într-un 6-3-1, benzile ofensive laterale ocupând pozițiile fundașilor laterali care strângeau în centru”

 „Sigur, a existat și providența, întrupată în cele două mâini ale lui Straton, dreapta la primul penalty apărat și stânga la cel de-al doilea. Minut extrem de important la primul penalty, al treilea din prelungirile primei reprize. Dacă egala atunci Academica Clinceni, cu siguranță altfel arăta repriza secundă”

Cornel Dinu: „Veritabilii luptători de rezistență balcanică, Ante Puljić și Filip Mrzljak, au dat tonul unei alte fețe decât până acum, de abnegație în joc a echipei”

„Apoi pe contraatac dinamoviștii s-au mișcat foarte bine… Pe contraatacuri cu schimbări de direcție s-au detașat la 3-0. S-a văzut și o oarecare creștere fizică a echipei pe fondul unor veritabili luptători de rezistență balcanică, Ante Puljic și Filip Mrzljak, care au dat tonul unei alte fețe decât până acum de abnegație în joc a echipei”

 „De menționat că și dacă de la pauză Mihalcea a dat impresia unui pas înapoi, aparent pas înapoi, prin schimbare lui Robert Moldoveanu cu Andrei Bani, jocul de atac n-a avut de suferit. Doar aparent lăsându-se Dinamo dominată, în repriza a doua având, totuși, 3-2 la ocazii, cu un procentaj de 66 la sută finalizare dacă socotim că a marcat două goluri din trei acțiuni”

  • 4 goluri a marcat Dinamo (și a primit 9) în ultimele 7 meciuri de campionat, 1 cu Sepsi (1-3 în „Ștefan cel Mare”) și 3 cu Academica la Clinceni, care i-au adus și primele 3 puncte din play-out
  • 6 înfrângeri consecutive adunase Dinamo în Casa Pariurilor Liga 1 înaintea victoriei de la Clinceni (1 în ultima etapă din sezonul regular și 5 în play-out)