Sport

Cornel Dinu: „Rezultatul este nedrept pentru Dinamo, în creștere evidentă. Rapid a fost departe de inspirația din victoria cu CFR Cluj”

Cornel Dinu a analizat meciul Dinamo – Rapid 1-1, cu plusuri și minusuri ale ambelor echipe.
24.10.2021 | 00:07
Cornel Dinu Rezultatul este nedrept pentru Dinamo in crestere evidenta Rapid a fost departe de inspiratia din victoria cu CFR Cluj
ADVERTISEMENT

Dinamo a condus pe Rapid, șut în forță, sub bară, Gabi Torje în minutul 55, dar nu a reușit să câștige, fiind egalată în minutul 91 prin reușita de generic a lui Nicolae Carnat.

„Câinii” ratează din nou victoria în prelungiri, la fel ca și în meciul cu UTA, când au primit gol la ultima fază a meciului. Dinamo a pierdut două puncte și a rămas pe locul 15, Rapid a câștigat un punct, cu care a urcat pe locul 6.

ADVERTISEMENT

Cornel Dinu: „Rezultatul este nedrept pentru Dinamo, în creștere evidentă. Rapid a fost departe de inspirația din victoria cu CFR Cluj”

Cornel Dinu crede că rezultatul este nedrept pentru echipa lui Mircea Rednic, Dinamo a avut mai multe ocazi decât formația antrenată de Mihai Iosif, care n-a mai arătat inspirația din meciul câștigat cu campioana CFR Cluj.

„Per total, ca manieră de a gândi jocul, aproape în totalitatea lui, rezultatul este nedrept pentru Dinamo. Practic, a fost mult mai bine așezată și a stat mai bine fizic, impunându-se aproape trei sferturi din meci, atâta timp cât în banda dreaptă cuplul Torje – Sorescu a făcut legea”

„…Probabil și profitând, cred eu, de faptul că Rapid a vrut să joace într-un sistem ca în meciul câștigat cu CFR Cluj, dar n-a mai avut prospețimea respectivă și nici inspirația din acea partidă, nici defensiv, nici ofensiv”

„Dinamo a avut șase situații de a marca, unele foarte mari, iar egalarea scoasă de Carnat a fost cu mare șansă, într-un final care seamănă izbitor cu ghinionul fantastic din meciul cu UTA”

Cornel Dinu: „Schimbările au avantajat pe Rapid, pasul înapoi pentru conservarea rezultatului nefiindu-i favorabilă lui Dinamo”

„Mister” Dinu a analizat schimbările sistemelor de joc în funcție de scor, părerea sa fiind că dacă pe Rapid au avantajat-o, lui Dinamo nu i-au fost deloc favorabile.

ADVERTISEMENT

„Este de menționat că ambele echipe și-au schimbat așezarea pe teren în funcție de scor. Până să fie condusă, Rapid a jucat în acel 5-4-1, ca și cu CFR Cluj, după care a trecut la un 4-4-2 prin intrarea lui Alami, Carnat și Ioniță”

„La 1-0, după ce s-a pus mai bine în valoare în atac, și Dinamo a schimbat, într-o compensație care nu i-a fost favorabilă, făcând un pas înapoi. Intrările lui Ehman în locul lui Itu și a lui Filip în locul lui Espinosa, în minutul 63, au fost o încercare de a conserva rezultatul printr-un joc cu trei apărători centrali”

„A fost nevoie de o singură inspirație de combinație a rapidiștilor în partea dreaptă a defensivei dinamoviste în finalul jocului, în minutele de prelungiri, când au trecut cu ușurință spre centru și Carnat a egalat cu un șut de excepție care a deranjat păianjenul porții lui Iliev…”

Cornel Dinu: „Se vede, orice ar zice cârcotașii de meserie, influența lui Mircea Rednic asupra jocului. Nu poate face minuni”

„Procuroru” a judecat aspru un fundaș de la Dinamo și a reliefat „amprenta” lui Mircea Rednic asupra jocului în creștere al lui Dinamo, pentru că nici acesta nu poate face minuni într-un timp scurt și, mai ales, cu jucătorii pe care îi are la dispoziție.

„Per total, Dinamo mi s-a părut în creștere evidentă, și fizică, și concepțională, și ar fi meritat victoria dacă ne gândim că până să fie egalată a avut două situații din care puteau să facă 2-0, mă refer la Măgureanu în minutul 66 și exteriorul de fotbalist al lui Torje în minutul 72, ca să nu mai amintesc cum a fost blocat Itu înainte de gol, în minutul 54, de Belu Iordache”

„În repriza a doua, o primă amenințare a reușit-o Rapid în minutul 79, când, la un luft al lui Radu, Belu Iordache s-a încurcat cu poarta goală în față. Acest Radu, după părerea mea, nu are nicio justificare în distribuția lui Dinamo, dar nici Mircea Rednic nu poate face minuni într-un timp scurt. Se vede, orice ar zice cârcotașii de meserie, influența lui asupra jocului, a făcut ce putea cu jucătorii pe care îi are”

„Intrările lui Ehman și Filip, de care am amintit, nu au adus plusul defensiv pe care conta Mircea Rednic pentru conservarea rezultatului, Dinamo ratând, cum spuneam ocazii bune de a duce rezultatul un 2-0, cred eu conform realității dinamicii din teren”

  • 25 este numărul meciurilor încheiate la egalitate de Dinamo și Rapid după acest 1-1 din „Ștefan cel Mare”
  • 55-43 pentru Dinamo este scorul victoriilor în partidele cu Rapid
  • 13 meciuri are Mircea Rednic ca antrenor al lui Dinamo împotriva Rapidului: 5 victorii, 5 egaluri, 3 înfrângeri
ADVERTISEMENT