Fotbal intern

Cornel Dinu, sarcastic după FCSB – Slovan Liberec: „Cu infirmieri și fără niciun «vraci», drumu-i lung de la giganții din Ghencea la piticii din Berceni” Exclusiv

25.09.2020 | 00:12
Cornel Dinu sarcastic dupa FCSB  Slovan Liberec Cu infirmieri si fara niciun vraci drumui lung de la gigantii din Ghencea la piticii din Berceni Exclusiv
ADVERTISEMENT

FCSB, îngenuncheată de coronavirus, n-a reușit minunea să îngenuncheze pe Slovan Liberec și a pierdut cu 0-2 meciul din turul 3 preliminar din Europa League.

După două victorii cu 3-0 pe stadionul din Giurgiu, cu Astra și FC Argeș, tradiționalul „bulan” n-a mai ajuta echipa lui Gigi Becali: nou-venitul „hermannstadt” Karanovic s-a accidentat în minutul 10, iar nou-revenitul Cană a fost eliminat în minutul 20.

ADVERTISEMENT

Cu o încropeală „subdimensionată” față de jucătorii „slovani”, FCSB a rezistat, în special datorită paradelor portarului Straton, până în minutul 64, „îngropată” de o dominație totală a echipe cehe.

Cornel Dinu, sarcastic după FCSB – Slovan Liberec: „Cu infirmieri și fără niciun «vraci», drumu-i lung de la giganții din Ghencea la piticii din Berceni”

S-a terminat 2-0 pentru Slovan Liberec, prin două goluri marcate cu capul, dar putea să fie și 5-0, și 7-0, și 9-0. Disputa a fost inegală din toate punctele de vedere, tehnic, tactic, fizic, calificarea revenind echipei care a fost mai… ocolită de COVID-19. Care a făcut diferența…

ADVERTISEMENT

Cornel Dinu a tras concluziile unei seri nefaste pentru FCSB, de la ieșirile forțate ale lui Karanovic și Cană, la dominarea aeriană a echipei din Liberec.

„Totul i-a fost împotrivă umbrei de FCSB. De la târgul, nereușit, de cumpărat jucători cu repezeala indusă de infectările cu coronavirus, la accidentarea lui Karanovic și eliminarea lui Cană, care au pus cruce oricărei speranțe într-o minune”

„Eu cred că FCSB, fără Covid, s-ar fi calificat. Dar «coloana» Crețu – Olaru – Moruțan – Tănase – Man – Coman n-a fost compensată în niciun fel de tineri și «plombe»”

„Și de la faimoasa «uliță cehă» de la Mondialul din ’62, cu Masopust și Popluhar e cale lungă până la „internaționala” cehă din Liberec, cu jucători de pe toate ulițele fotbalului mondial, un vietnamez în poartă, un uriaș, care a și marcat, din Bahrein, un columbian rahitic, efecte ale globalizării fotbalistice”

„Repet, dacă nu o decima Covidul, FCSB se califica fără probleme în fața unei trupe doar cu joc aerian. Dar fosta echipă a Armatei n-a avut nici «apărare antiaeriană», nici «aviație defensivă»… Steaua avea…”

„Totuși, șapte, opt tineri de 20 de ani sunt de luat în seamă la FCSB. De exemplu Octavian Popescu, mult peste Buziuc… Sau Perianu… Și ceilalți, buni, de perspectivă, ceea ce demonstrează că a crește jucători este o profesiune de credință, nu numai o afacere, ca la noi de prea mulți ani”

„Sigur, raportul ocaziilor, 1-4 în prima repriză și 1-6 în a doua, total «greu», 2-10, justifică scorul final, 0-2. Și nu trebuie uitat că Straton a scos cinci, șase mingii de gol… Oare nu era mai ieftin de păstrat la Dinamo? …Întreb și eu, nu dau cu parul…”

„Poate fi o echipă, în timp, mai bună dacă are răbdare Gigi Becali și îi lasă pe antrenori să-i șlefuiască pe tinerii din Academia nepotului Geambazi și a profesorului format la Dinamo, Bebe Alexa”

„Gura stadionului, slobodă, ciripește că ar fi o nouă Cooperativă, cu cinci, șase echipe și un pluton de impresari care au comanda de la Palat, via FRF. Aduceți-vă aminte de cum a jucat FCSB finala Cupei…”

„Dar, zău, chiar dacă toate acestea sunt de ceva timp la vedere, n-am înțeles, la tinerii pe care îi au, de ce era nevoie de ciobănașii-ordonanțe Caiado și Karanovic”

  • 6-21 a fost raportul șuturilor la poartă în meciul FCSB – Slovan Liberec, 3-9 pe poartă, 2-5 în afara cadrului porții, 1-7 blocate de adversar
  • 2-17 a fost raportul cornerelor în partida FCSB – Slovan Liberec
ADVERTISEMENT