Dennis Man s-a transferat la Parma, un club cu o importantă tradiție în fotbalul italian, însă măcinat de problemele financiare ale ultimilor ani. Cornel Dinu a analizat pentru FANATIK situația formației de pe Ennio Tardini.
Detaliile transferului lui Dennis Man de la FCSB la Parma au fost oferite în exclusivitate pentru FANATIK de către Giovani Becali, iar patronul roș-albaștrilor a confirmat ulterior toate afirmațiile vărului său.
Plecarea în Italia reprezintă un test important pentru cariera lui Dennis Man, iar Cornel Dinu a făcut o radiografie a clubului pentru care joacă acum fostul goleador al Ligii 1.
Cornel Dinu a lăudat în mai multe editoriale scrise pentru FANATIK strategia lui Gigi Becali de a se baza pe jucători tineri, români, precum Dennis Man. Plecarea în Italia a atacantului adus de roș-albaștri de la UTA Arad ar putea să slăbească forța echipei clasate pe prima poziție în Liga 1, însă „Mister” a oferit detalii și despre noua casă a lui Man.
Clubul Parma a fost retrogradat în 2005 în Serie D, după ce a falimentat, iar în prezent este controlat de un grup de investiții american care au investit sume impresionante în transferuri, fără a avea, însă, o strategie foarte coerentă. De altfel, nu este de mirare că Parma se zbate pentru evitarea retrogradării.
„Luați și scrutați soarta Parmei, unde au poposit ai noștri tineri Valentin Mihăilă și Dennis Man. Câștigătoare de vreo patru cupe europene cu Nevio Scala pe bancă, atunci când marele concern „Parmalat” al lui Stefano Tanzi a avut probleme cu fiscul, prin 2003, a fost dat în administrare expertului Enrico Bondi, fiind într-un fel de insolvență de-a lor…
A achiziționat-o în 2007, încă „respirând”, Tommaso Ghirardi. A mai ținut-o în viață anul următor, apoi a retrogradat-o în Serie B. Cum, mai ales în astfel de situații, la ei, „boala (financiară) lungă, moarte (falimentară) sigură”, așa s-a petrecut și cu „crociati gialoblu di Parma”.
În martie 2015, declarată în faliment, Parma a fost retrogradată în Serie D, liga a IV-a. De atunci a fost preluată de un grup de oameni serioși, echilibrați financiar, de prin partea locului, care au readus-o în Serie A promovând an de an, în 2018.
Atunci, în 2018, Parma a fost luată de un italian putred de bogat, dar nu și în cunoaștere fotbalistică, Giampietro Manenti, proprietar de multe magazine de cartier, rentabile înaintea nenorocitei de pandemii coronavirusate. După care, din 18 septembrie 2020, grupul american Krause, cu mulți italieni în componență, manageriază pe „crociati gialoblu””, a povestit Cornel Dinu pentru FANATIK.
Deși remarcă revenirea în Serie A a clubului care a ajuns chiar în faliment în 2005, Cornel Dinu crede că situația de la Parma este una extrem de riscantă pentru Dennis Man, dar și pentru Valentin Mihăilă. „Mister” este de părere că italienii aduc și vând un număr prea mare de jucători pentru ca lucrurile să fie, cu adevărat, făcute într-o manieră profesionistă.
„Iar acum, după cum îmi spun oameni adevărați, legați de echipă, se desfășoară un adevărat iarmaroc de achiziții. Formația de bază având, uneori, în componență, rar, jucători italieni. Om vedea ce-o fi cu românașii noștri pe-acolo, dar non suona affatto bene (n.r. trad. nu sună deloc bine)…
Spusa căpitanului veteran Bruno Alves, fratele românizatului Geraldo Alves, că n-a auzit de ai noștri, nu-i a bună… Parma e cam șvaițer de atâta vreme. Nu cred că se vor salva umplându-și găurile cu ai noștri…”, a mai spus Cornel Dinu.