Sport

Cornel Dinu: „Uhrin a așezat ciudat echipa cu Sepsi… Dinamo nu poate scăpa de baraj nici dacă celelalte echipe nu se mai prezintă la meciuri” Exclusiv

Cornel Dinu a analizat în exclusivitate pentru FANATIK meciul Dinamo – Sepsi 0-0 și crede că Dinamo nu poate scăpa de baraj nici dacă echipele de deasupra sa nu se mai prezintă la meciuri.
20.03.2022 | 21:38
Cornel Dinu Uhrin a asezat ciudat echipa cu Sepsi Dinamo nu poate scapa de baraj nici daca celelalte echipe nu se mai prezinta la meciuri Exclusiv
Cornel Dinu a analizat în exclusivitate pentru FANATIK meciul Dinamo – Sepsi 0-0 și crede că Dinamo nu poate scăpa de baraj nici dacă echipele de deasupra sa nu se mai prezintă la meciuri. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cornel Dinu a apreciat ca o „oarecare reușită” primul punct obținut de Dinamo în play-out, 0-0 pe stadionul din șoseaua „Ștefan cel Mare” cu Sepsi Sfântu Gheorghe, care câștiga, tot acolo, cu 3-1 pe 1 martie.

Cornel Dinu: „Uhrin a așezat ciudat echipa cu Sepsi… Dinamo nu poate scăpa de baraj nici dacă celelalte echipe nu se mai prezintă la meciuri”

Mister, Dinamo n-a mai pierdut cu Sepsi, dar jocul a lăsat de dorit ca și până acum…

– Practic este o primă reușită a lui Dinamo sub conducerea tehnică a lui Dusan Uhrin, dar numai pentru că nu a mai pierdut și nu a mai luat gol…

ADVERTISEMENT

În finalul campionatului trecut a început cu trei înfrângeri. Acum au fost doar două. Dar nu mai are jucătorii din 2021, Albentosa, Puljic, Anton, Achim, Gol, când înfrângerilor le-au urmat cinci victorii.

Acum a jucat într-un 4-4-2, format ciudat, cu Giafer fundaș dreapta, Ivanovici, Aloe și, surprinzător, Moura fundaș stânga și un mijloc pe care l-a vrut mai axat pe distrugerea construcției adverse decât pe crearea atacurilor proprii și în care singurul care a părut viu, fără să-și lase faulturile de-o parte, a fost Steliano Filip. Iar în față cu Grădinaru venind din lateral, oarecum în sprijinul și în spatele lui Irobiso.

ADVERTISEMENT

Uhrin a încercat să joace cu o echipă compactă, ceea ce, într-o oarecare măsură i-a reușit, Dinamo n-a primit gol și a câștigat primul punct în noua sa prezență.

Păi îi ajunge lui Dinamo să nu ia gol? Puncte când mai adună?

– După părerea mea este într-o oarecare măsură de apreciat, pentru că datele pe care le are Dinamo în ultimul timp nu au nimic în comun cu o anumită continuitate firească pentru a avea rezultate. Uhrin este al cincilea antrenor și au fost schimbați 55 de jucători, din care vreo 20 de străini, mulți dintre ei străini și de fotbal.

ADVERTISEMENT

Sepsi a fost echipa mai omogenă, mai valoroasă și, firesc, a dominat întâlnirea. A câștigat doar la ocazii mari de gol, Golofca în minutul 3, Ștefănescu în minutul 15, iarăși Golofca în minutul 21, Tudorie în minutul 56 și monumentala situație tot a lui Tudorie din minutul 83, este mult mai greu să dai acolo pe lângă poartă decât în poartă, dar Tudorie a reușit minunea…

Astea cinci față de numai vreo două ale lui Dinamo, Rodriguez în minutul 27 și, de neînțeles pentru mine, Matei în minutul 78, când în loc să tragă la poartă din 6 metri, a ales să fie altruist și să-i paseze lui Morar.

ADVERTISEMENT

Cornel Dinu: „Sunt probleme clare și fizice la Dinamo, după ultimele luni de antrenamente după ureche ale motivatorului Stoican”

Aceleași probleme de gafe în apărare, mijloc lent și atac subțire la Dinamo…

– Sunt probleme clare și fizice la Dinamo, după ultimele luni de antrenamente după ureche ale motivatorului Stoican, altfel nu se explică accidentările frecvente… Răzvan Patriche, de exemplu, a intrat în minutul 49 în locul lui Ivanovic, care nu mai putea… de ce nu o fi ieșit la pauză e un alt mister… și a ieșit, Patriche, în minutul 76, accidentat, deci nici 30 de minute de joc…

Asta spune multe despre capacitatea fizică de joc a lui Dinamo, s-a rupt și Matei, șters de altfel tot meciul… Dar Matei poate avea execuții decisive, dar într-un ritm foarte lent, dacă-i luăm datele de alergare pe teren, ele sunt modeste.

Șters și Grădinaru, și, deja o obișnuință, și Rodriguez, care nu-și justifică deloc venirea la Dinamo. Rodriguez, Răuță și Matei ar trebui să fie creierul și liantul echipei și nu sunt, una dintre multele probleme de lot.

Interesant a fost că Irobiso a fost mai eficient pentru echipă când a trecut stoper în locul lui Patriche, în amintitul minut 76, decât ca vârf de atac.

Și atunci despre ce creștere putem vorbi?

– Oarecare creștere a lui Dinamo este că nu a primit gol, în condițiile în care din 11 meciuri înainte, în 9 a luat cel puțin două goluri… n-am luat în calcul meciul cu Gaz Metan Mediaș…

Și revenirea, care poate să aducă șansa înapoi, la tricourile tradiționale roșii, am și eu obsesia asta cu respectul pentru tradiție… Verdele, firesc la Sepsi după ce aer respiră, eu nu-l pot înțelege la Dinamo, indiferent câți bani ar aduce prin sponsorizări ocazionale.

Cornel Dinu: „Dinamo n-are nicio șansă ca primarii din Târgoviște și Mioveni să-și bagă echipele în faliment…”

Dacă tot ați amintit de Sepsi… Parcă au tratat cam ușor jocul, au așteptat tot timpul să le pice golul mălăiață…

– Sepsi a avut o creștere evidentă odată cu venirea lui Cristiano Bergodi, dar în ultimele etape este în scădere, ca prestație și stau să mă gândesc dacă nu cumva mijloacele motivatorii ale lui Bergodi nu sunt limitate și astfel nu pot menține un suflu mereu ascendent, angajant jucătorilor săi. Și are jucători buni, plătiți bine, la timp, au toate condițiile, inclusiv stadion nou. La polul opus față de nenorocirea continuă de la Dinamo.

Care Dinamo trebuie să devină o echipă până la desfășurarea barajului, singurul obiectiv realistic, pentru că până la salvarea directă sunt, acum, nouă puncte, și Târgoviștea n-a jucat, puncte pe care, să fim realiști, nu le poate recupera nici dacă adversarele de deasupra nu mai joacă și pierd toate meciurile prin neprezentare. Iar primarii… nici din Târgoviște, nici din Mioveni… nicio șansă ca să-și bage echipele în faliment…

Cifrele meciului Dinamo – Sepsi

 • 43%-57% posesie
 • 5-10 ocazii de gol
 • 2-3 șuturi pe poartă
 • 3-7 șuturi pe lângă poartă
 • 8-20 lovituri libere
 • 0-11 cornere
 • 3-2 ofsaiduri
 • 17-6 faulturi
 • 4-0 cartonașe galbene
 • 80-117 atacuri
 • 42-119 atacuri periculoase

Statistică flashscore.ro

ADVERTISEMENT