Fotbal intern

Cornel Dinu: „Uhrin este un tip serios, cu multă cultură fotbalistică și experiență, dar nu știu câtă autoritate poate impune” Exclusiv

13.04.2021 | 22:41
Cornel Dinu Uhrin este un tip serios cu multa cultura fotbalistica si experienta dar nu stiu cata autoritate poate impune Exclusiv
ADVERTISEMENT

După demisia lui Gigi Mulțescu și apariția cehului Dusan Uhrin Jr. în locul lui pe banca tehnică a lui Dinamo, Cornel Dinu apreciază seriozitatea și profesionalismul cehului, dar are dubii în ceea ce privește capacitatea acestui de a se impune în vestiarul eterogen al „câinilor”

Gigi Mulțescu s-a retras de la conducerea tehnică a lui Dinamo după înfrângerea de la Giurgiu, 0-1 cu Astra în turul semifinalei de Cupa României, a șasea în șase meciuri de când a preluat echipa, la mijlocul lunii martie.

ADVERTISEMENT

Conducerea lui Dinamo era pregătită pentru această situație și cehul Dusan Uhrin Jr. este deja la București, mâine va semna și va conduce primul antrenament. Uhrin revine pe banca tehnică a lui Dinamo la începutul lui martie 2020, după o serie de rezultate slabe, acuzând faptul că „în club există scurgeri de informații”, deși avea susținerea suporterilor și a managerului de atunci, Florin Prunea.

Cornel Dinu: „Uhrin este un tip serios, cu multă cultură fotbalistică și experiență, dar nu știu câtă autoritate poate impune”

Cornel Dinu, membru al Consiliului de Administrație al lui Dinamo, este impresionat de suferința evidentă a lui Gigi Mulțescu, care s-a chinuit, efectiv, să schimbe din mers degringolada pare-se cronică a „câinilor”, cauzată, în opinia sa, de managementul dezastruos din ultimii ani.

ADVERTISEMENT

„Pe mine mă înfioară când văd cum arată Gigi… Câtă suferință, rar am văzut o față de om așa de chinuită… mai bine că a renunțat pentru că situația este extrem de grea, de complicată și putea săi-i provoace, Doamne ferește, un rău iremediabil din punct de vedere al sănătății pentru că el este sufletist, se implică sută la sută în muncă și iubește sincer pe Dinamo, a dovedit-o de atâtea ori”

„Îmi pare rău de suferința vizibilă a lui Gigi Mulțescu din două puncte de vedere. Unu: pentru că a «ars» mai repede decât ar fi trebuit, cum li se întâmplă numai celor implicați, devotați meseriei și echipei, a pus suflet și patimă în tot ce a făcut”

„Și în al doilea rând pentru la finalul carierei a avut ghinionul să se confrunte cu o echipă cu asemenea doar purtători de ghete de fotbal aduși dubios la Dinamo de tot felul de neaveniți în ultimii doi ani. Nu putea să inventeze jucători din amatori într-o lună de zile”

Cornel Dinu: „Degeaba pui un profesionist indubitabil ca Uhrin dacă nu are și exercițiul biciului”

Cât despre rapida anunțare a noului antrenor adus pe banca tehnică în locul lui Gigi Mulțescu, cehul „reloaded” Dusan Uhrin Jr., Cornel Dinu are anumite rezerve privind capacitatea cehului de a se impune în fața unui vestiar gata de implozie și explozie din cauza situației ingrate în care se află Dinamo din cauza dezastrului adus de Pablo Corracero și banda lui de escroci spaniolo-ardeleni.

„Părerea mea este că trebuie un om cu autoritate, eu am niște rezerve relativ la Uhrin… Sigur că el este un tip serios, cu multă cultură fotbalistică și experiență, dar nu știu câtă charismă are, câtă autoritate poate impune…”

„Pentru că degeaba pui un profesionist indubitabil ca Uhrin dacă nu are și exercițiul biciului, metaforic vorbind, pentru niște jucători care nu mai sunt implicați sută la sută la echipă și au gândul la plecare”

„Uhrin nu poate să facă vreo minune de unul singur. Ca să aibă vreo șansă, lui Uhrin îi trebuie alături, în echipa tehnică și de conducere a echipei, doi, trei oameni puternici, cu autoritate și competență, care știu ce înseamnă istoria lui Dinamo, care au făcut istorie la Dinamo și care pot să impună în vestiar o anumită atitudine de care e nevoie , de luptă, pentru salvare. Așa este la toate echipele mari, care se respectă”   

„Știam de varianta Uhrin înainte de soluția Mulțescu, dar cehul avea un litigiu cu Gaz Metan Mediaș, avea de recuperat niște bani de acolo, acum a rezolvat problema dacă a venit așa repede la București. Ioan Horoba, președinte la Gaz Metan cât a antrenat Uhrin acolo, a avut numai cuvinte de laudă la dresa cehului. Și se pricepe”

  • 26 de meciuri a antrenat Dusan Uhrin Jr. pe Dinamo în perioada 16 august 2019 – 7 martie 2020: 12 victorii, 4 egaluri, 10 înfrângeri, golaveraj 41-32
ADVERTISEMENT