Sport

Cornel Dinu: „Victorie cu șansă în fața unui adversar modest. Nu avem o formulă de joc, ci doar încercări” Exclusiv

Cornel Dinu a analizat jocul României câștigat cu șansă în Islanda, 2-0 în fața unui adversar modest.
03.09.2021 | 01:35
Cornel Dinu Victorie cu sansa in fata unui adversar modest Nu avem o formula de joc ci doar incercari Exclusiv
ADVERTISEMENT

Echipa națională a României a câștigat greu meciul cu o reprezentativă a Islandei în plin proces de remaniere, considerată chiar în insulă cea mai slabă din ultimii 20 de ani și măcinată de probleme extra-fotbalistice.

Joc gâfâit, cu mari greșeli personale în apărare, care au „creat” patru, cinci ocazii mari de gol pentru islandezi, cu un atac care a marcat două goluri din 6 șuturi pe poartă, după o deviere norocoasă și o poziție suspectă de ofside, în ambele faze fiind implicat Nicușor Stanciu

ADVERTISEMENT

Cornel Dinu: „Victorie cu șansă în fața unui adversar modest. Nu avem o formulă de joc, ci doar încercări”

Cornel Dinu consideră că România a câștigat și cu noroc un meci echilibrat, în care nu se poate vorbi despre valoarea jocului colectiv al echipei, bazat pe realizări individuale, dar marcat și de gafe mari în apărare.

„Jocul a fost echilibrat din toate punctele de vedere. Greu de vorbit despre valoarea jocului colectiv al echipei noastre pentru că am întâlnit o echipă care traversează o criză de jucători care pot face diferența”

„Chiar dacă au avut posesia, chiar dacă ne-au pasat uneori cu ușurință, chiar dacă au stat mult mai mult în terenul nostru, valoarea de finalizare le-a lipsit. Le-am creat noi ocazii de gol prin gafele din apărare”

„Concepțional mi s-a părut mai bine gândit jocul islandezilor, în sensul că au început pe un 4-4-2 nordic, un bloc agresiv, cu presing, dar s-au descoperit în apărare și am reușit să marcăm din niște gafe ale apărătorilor centrali. O deviere decisivă la șutul lui Stanciu, care a ajuns norocos la Man și o poziție discutabilă la scăparea lui Stanciu spre poartă”

Remarcații și „corijenții” lui Cornel Dinu

„Procurorul” a „întocmit” și „rechizitoriul” individual, pe jucători, dar a și remarcat câteva nume.

ADVERTISEMENT

„Cred că dacă am fi jucat pe atac am fi câștigat și mai clar, chiar dacă sclipirile pe care le-au avut câțiva jucători de la noi au fost suficiente față de opacitatea lor în atac ca inventivitate și execuții”

„În continuare nu avem o formulă de joc, sunt încercări, Mirel Rădoi a folosit vreo 64 de jucători de când e la națională, acum a găsit o formulă câștigătoare într-un joc oficial, iarăși cu mulți jucători noi pe lângă Chericheș, Camora, Stanciu, Man, Alibec, hai să le zicem posturi fixate.

Cred că ar fi cazul să-și stabilizeze formula Rădoi… și astfel jocul. Pentru că scorul s-a făcut prin niște realizări individuale, nu combinații pregătite ale unei formule de echipă și de joc stabile, elaborate la antrenamente”

„Individual, cred că Rațiu trebuie luat serios în calcul, Nedelcu este un câștig după pregătirea în manieră germană de la Dusseldorf, Chericheș rămâne vulnerabil, la fel și Camora, Stanciu este o reconfirmare, Cicâldău nu m-a convins, a fost depășit de cele mai multe ori de forța adversarului, Man este în creștere, deși cu absențe în joc, nici n-a avut multe mingi utile, iar Alibec, până la accidentare, a fost vârful de atac pe care s-a putut ține mingea, s-au putut crea niște faze periculoase.

Cornel Dinu: „Succes binevenit, dar este obligatorie victoria în Macedonia de Nord pentru a avea șanse la locul doi”

„Mister” a atras atenția că succesul din Islanda trebuie obligatoriu repetat în Macedonia de Nord (miercurea viitoare, 8 septembrie), victorie fără de care nu avem nicio șansă la locul 2.

„Islanda e o țară-insulă mică, serioasă, muncitoare, a stat sub norvegieni și danezi, nu ca noi, sub turci, greci și ruși, islandezii sunt toți «băiatul lui tata», Tatason, au putut să facă o echipă națională care să iasă la rampă în 2016, atunci a avut boom-ul lor fotbalistic”

„Acum, însă, «copii lu’ tata» nu mai știu așa bine cu obiectul muncii, le-au lipsit și nouă jucători dintre cei care ne-au umilit în octombrie 2020, de unde alții, de unde atâția «soni» care să aibă și imaginație, și tehnică, și sclipire cu mingea, cum a avut Sigurdsson, care ne-a dat atunci două goluri? Au și ei câteva zeci de jucători, au fost și tată și fiu care au jucat în același timp la națională, n-au de unde fi mai mulți care să știe cu mingea, n-au de unde să facă iar o națională la fel de bună ca în 2016”

„În concluzie, victorie și cu șansă în fața unui adversar modest din punct de vedere al execuțiilor tehnice, fără niciun fel de agresivitate, cu vulnerabilități pe care nu am știut să le valorificăm mai convingător. Succes binevenit, care ne așază în grupul echipelor cu șanse la locul doi, dar este obligatorie victoria în Macedonia de Nord pentru a spera în continuare la concretizarea acestei șanse”

  • 55-45 a fost scorul posesiei în meciul Islanda – România
  • 12-18 este scorul ocaziilor după întâlnirea Islanda – România
  • 3-6 au fost șuturile pe poartă în partida Islanda – România
  • 7-8 au fost șuturile pe lângă poartă în confruntarea Islanda – România
  • 490-424 au fost pasele din meciul Islanda – România
  • 413-353 au fost pasele reușite din întâlnirea Islanda – România
ADVERTISEMENT

(statistică flashscore.ro)


(P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 5,20 este cota pentru „x/1 pauză/final” la meciul România – Liechtenstein. Vezi aici toate cotele!