Life

Cornel Fugaru, poveste de dragoste ca în filme. O viață alături de soţia lui după ce i-a compus o melodie. De ce i-a ascuns Mirela Fugaru că va muri curând

Cornel Fugaru ar fi împlinit sâmbătă, 3 decembrie 2022, vârsta de 82 de ani. A trăit o viață alături de soția lui, care i-a ascuns gravitatea bolii de care suferea.
03.12.2022 | 22:35
Cornel Fugaru poveste de dragoste ca in filme O viata alaturi de sotia lui dupa ce ia compus o melodie De ce ia ascuns Mirela Fugaru ca va muri curand
Boala cruntă care l-a răpus pe Cornel Fugaru. Sursa foto: Libertatea
ADVERTISEMENT

Sunt 11 ani de când compozitorul Cornel Fugaru s-a stins din viață. Dacă ar mai fi trăit, artistul ar fi ajuns la vârsta de 82 de ani, însă o boală incurabilă l-a răpus.

11 ani de când Cornel Fugaru a murit. Boala cruntă care l-a răpus. Nu a știut că mai avea puțin de trăit

Cornel Fugaru a fost depistat cu cancer în fază terminală, dar soția lui, Mirela Fugaru, nu a vrut să-i spună că mai are puțin de trăit. Cei doi au trăit o poveste de dragoste solidă, iar femeia și-a dorit să-l protejeze.

ADVERTISEMENT

”Se pare că boala a revenit în multe părţi ale corpului lui (în urmă cu 10 ani a fost diagnosticat cu cancer, n.r.). Până s-a stins, nu a ştiut exact cât de rău este şi cât de definitivă era pusă ştampila pe viaţa lui.

Cred că şi pe voi vă va linişti, cum m-a liniştit şi pe mine într-un fel, că nu a suferit, n-a avut niciun fel de dureri, nu s-a chinuit (…) Vreau să ştiţi că a fost liniştit (…) Bebe rămâne în sufletul tuturor celor care l-au iubit”, declara Mirela Fugaru în iulie 2011, atunci când compozitorul a murit, notează Libertatea.

ADVERTISEMENT

Cornel Fugaru, căsnicie de trei decenii alături de Mirela Fugaru

Cornel Fugaru a fost căsătorit vreme de 30 de ani cu Mirela Fugaru și s-au cunoscut atunci când aceasta avea nevoie de o piesă compusă de el. Atunci, ambii au lăsat în urmă câte o căsnicie, iar din iubirea lor, în 1987, a venit pe lume un copil.

Cum a fost prima apariție la TV a lui Cornel Fugaru. Gestul controversat care i-a adus mulțimi de oferte.

Artistul a compus sute de șlagăre și provenea dintr-o familie cu venituri modeste. Pasiunea pentru muzică a deprins-o de la tatăl său, care l-a învățat să interpreteze șlagăre ale anilor  ’50 şi melodii ale compozitorului rus, Soloviov-Sedoi.

ADVERTISEMENT

”Fuseserăm invitaţi la emisiunea lui Tudor Vornicu pentru a susţine un recital cu public, evident, în direct. Desigur, primisem aceleaşi indicaţii precise cu privire la comportament şi prezenţă scenică, dar noi am hotărât altceva. (…)

Când trebuia să interpretăm ultima melodie – celebrul «Wooly Booly» cu la, la la, am început după primul referen să cântăm în limba engleză şi să dansăm cu frenezie în ritm de rock&roll.

ADVERTISEMENT

Publicul din studio nu s-a mai putut stăpâni, sala devenise un vulcan, iar spectatorii au început să aplaude, să ţipe şi să danseze…. Gestul nostru a stârnit un iureş de nedescris şi am fost suspendaţi, orice apariţie televizată fiindu-ne interzisă. (…) A doua zi au început să curgă ofertele şi solicitările pentru turnee şi spectacole în ţară”, povestea Cornel Fugaru într-u interviu, în perioada vieții sale.

ADVERTISEMENT
Tags: