Fotbal international

Cornel Râpă, fost campion al României, s-a transferat la KS Cracovia

31.07.2018 | 14:56
Cornel Râpă s-a transferat la KS Cracovia

Cornel Râpă, 28 de ani, a semnat un contract pe două sezoane cu formaţia poloneză KS Craiova, fiind transferat de la Pogon Szczecin. Fostul jucător al celor de la Oţelul Galaţi sau FCSB îşi continuă aventura în campionatul polonez după ce în ultimul an a încheiat pe locul 3 în play-out alături de fosta echipă.

 

Râpă, noul jucător al celor de la KS Cracovia
Cornel Râpă a ajuns la o înţelegere cu KS Cracovia

Noua echipă a fundaşului dreapta câştigat play-out din sezonul anterior în campionatul Poloniei şi are obiective importante în acest sezon. Cornel Râpă va bifa astfel al treilea sezon consecutiv disputat în străinătate, toate la echipe din Polonia.

KS Cracovia, echipa la care s-a transferat Cornel Râpă este pe ultimul loc

Transferul lui Cornel Râpă la KS Cracovia a venit în urma unui start dezastruos de campionat pentru formaţia din Cracovia. Noua echipă a fostului internaţional român a pierdut în prima etapă cu Slask, 3-1, la fel cum s-a întâmplat în runda a doua cu Lech Poznan, 2-0, fiind ultima clasată în Ekstraklasa.

Fotbalistul român se va bate pentru un loc de titular cu Diego Ferraresso, un bulgar naturalizat care a ajuns la KS Cracovia  în 2016 de la Slavia Sofia din postura de jucător liber de contract. Noua echipă a lui Râpă are cea mai slabă defensivă din campionat după primele două etape disputate în ediţia 2018-2019

Cornel Râpă, unul dintre cei mai curtaţi fotbalişti români

Fundaşul dreapta a avut o ascensiune fulminantă la Oţelul Galaţi, club la care s-a format de altfel, iar la 20 de ani reuşea să debuteze în tricoul echipei naţionale. Fotbalistul a câştigat titlul de campion al României cu Oţelul în sezonul 2010-2011 alături de formaţia gălăţeană şi a intrat în vizorul mai multor echipe importante din străinătate, dar şi a granzilor FCSB şi Dinamo.

Gigi Becali avea să reuşească să îl transfere pe Cornel Râpă în iarna lui 2013 cu doar 100.000 de euro după ce fotbalistul celor de la Oţelul a intrat în ultimele şase luni de contract şi ar fi putut pleca liber de contract la finalul sezonului.

“Am ajuns la un numitor comun cu Steaua şi s-a semnat acordul de transfer din partea noastră. Aşa cum am declarat, aveam deschiderea de a negocia cu Steaua transferul lui Râpă. Îi urăm multă baftă lui Cornel şi îi mulţumim pentru ceea ce a făcut la Oţelul. Ţinând cont de plecarea lui Râpă, ne-am orientat către un fundaş dreapta cu care negociem şi urmează să-l anunţăm în următoarele zile“, a spus Narcis Răducan după ce a ajuns la o înţelegere cu Gigi Becali.

Cornel Râpă a bifat cinci partide în grupele Ligii Campionilor, fiind utilizat şi în şapte meciuri din preliminariile celei mai importante competiţii la nivelul echipelor de club. Fotbalistul se mai poate lăuda şi cu şase meciuri în Europa League pe lângă cele patru titluri obţinute în Liga 1 Betano alături de FCSB şi Oţelul Galaţi. Fundaşul dreapta are în acest moment o cotă de piaţă de 450.000 de euro conform site-ului transfermarkt.de. Râpă este al cincelea într-un clasament al celor mai bine cotaţi fotbalişti din lotul celor de la KS Cracovia şi are şanse mari să devină titular în banda dreaptă a defensivei