Fotbal intern

EXCLUSIV. Negoiţă a găsit omul care să bage bani alături de el

Ionuţ Negoiţă pare că s-a decis asupra omului care vrea să-l aducă în locul lui Adrian Mutu pentru a conduce administrativ clubul din Ştefan cel Mare. Cornel Şfaiţer este alesul...
26.10.2017 | 13:33
EXCLUSIV Negoita a gasit omul care sa bage bani alaturi de el

Ionuţ Negoiţă pare că s-a decis asupra omului care vrea să-l aducă în locul lui Adrian Mutu pentru a conduce administrativ clubul din Ştefan cel Mare. Cornel Şfaiţer este alesul finanţatorului lui Dinamo, iar cauzele invocate sunt două. 1. este dinamovist şi 2. a reuşit să aducă în prim-planul fotbalului românesc un club iniţial insignifiant, FC Botoşani. Numai că s-a omis cel mai important element: 3. nu ar fi doar preşedinte, ci şi investitor!

Iar acesta e principalul motiv pentru care Şfaiţer ar fi alegerea perfectă din punctul de vedere al lui Ionuţ Negoiţă. Şfaiţer nu este doar un simplu salariat care să conducă clubul pe partea executivă, ci este şi un om care bagă bani în fotbal! Aşa a fost la fiecare echipă la care a activat. Practic, doar la FC Botoşani este investitor minoritar, în rest a fost acţionar principal!Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi din Cupa Romaniei

Cornel Şfaiţer, patron la alte trei echipe!

După Revoluţia a înfiinţat Avântul Vorona, o echipă dintr-o comună situată la câţiva kilometri de Botoşani, pe care a susţinut-o financiar vreme de cinci ani. Apoi, în 1997 a fondat CS Botoşani, unde a fost tot patron în liga a treia. După, în 2002, a trecut la nivel de Liga a doua, la Suceava, unde a fost unul din cei patru acţionari ai Bucovinei Suceava.

Tot el este cel care l-a convins pe Valeriu Iftime, patronul firmei de instalaţii sanitare şi termice Elsaco, să investească la FC Botoşani. Şfaiţer a deţinut rolul de preşedinte, dar şi de acţionar minoritar şi de sponsor, prin grupul său de firme, Prodalcom, care produce băuturi alcoolice, având o fabrică chiar în Vorona, comuna în care şi-a început şi activitatea de finanţator în fotbal.

Obişnuit al deplasărilor cu Dinamo

Şfaiţer mai are o calitate care îl recomandă pentru postul de preşedinte la Dinamo: chiar e dinamovist de mic! Preşedintele celor de la Botoşani a devenit fan al “câinilor” din adolescenţă şi a venit în Bucureşti la toate meciurile importante de-a lungul timpului. Nu rata nicio partidă cu Steaua sau Rapid şi nici meciurile din cupele europene.

Preşedintele Botoşaniului a fost şi un obişnuit la meciurile din străinătate ale echipei din Ştefan cel Mare. Nicolae Badea şi Cristi Borcea l-au invitat deseori, el făcând aproape mereu parte din delegaţia dinamovistă la deplasările externe ale formaţiei. Şfaiţer are 51 de ani, este căsătorit şi are două fete.

Am reţeta pentru ca Dinamo să reuşească. O ştiu! Se poate! Dar trebuie bine pus la punct totul la început de drum. Apoi e nevoie de seriozitate, de multă muncă. E adevărat că Dinamo e altceva faţă de Botoşani, dar acolo e loc de mult mai bine. Vom vedea ce se va concretiza, nu e uşor de luat o decizie. Nu ne jucăm. La Dinamo se vor multe într-un timp scurt. Trebuie bine configurat lotul, trebuie să fim foarte atenţi la jucătorii care merită să îmbrace acel tricou. E nevoie de jucători care-şi dau viaţa. În plus trebuie bine selecţionaţi jucătorii străini. E nevoie de un număr mic de jucători străini, dar cu o calitate deosebită care să poată face faţă. Dinamo a avut succes când a avut băieţi devotaţi şi mulţi români” (Cornel Şfaiţer)