Life

Aurel Pădureanu o dezgroapă pe Catanga înainte de pomana de un an: ”O scot din pământ și îi pun marmură”

Aurel Pădureanu a luat decizia să o dezgroape pe Cornelia Catanga, soția lui, pentru ca locul unde își doarme somnul de veci să fie aranjat așa cum trebuie.
08.03.2022 | 16:23
Aurel Padureanu o dezgroapa pe Catanga inainte de pomana de un an O scot din pamant si ii pun marmura
Aurel Padureanu vrea sa o dezgroape pe Cornelia Catanga pentru a-i face un mormânt din marmură / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

În exclusivitate pentru FANATIK, Aurel Pădureanu a vorbit despre regretata sa soție, Cornelia Catanga, artista care mâine, pe 9 martie 2022, ar fi împlinit 64 de ani. Și, cu durere în suflet, bărbatul rămas văduv ne-a dezvăluit că trece prin momente din ce în ce mai dificile. Aurel Pădureanu nici măcar nu a pomenit de situația financiară delicată pe care a avut-o, ci a vorbit doar despre faptul că își simte sufletul gol.

Aurel Pădureanu vrea să facă un nou mormânt pentru Cornelia Catanga. A primit aprobare să o dezgroape

Înmormântată, anul trecut, în mare viteză, conform protocolului COVID-19, Cornelia Catanga nu are, acum, un monument așa cum și-a dorit să îi facă Aurel Pădureanu. Dar, ne-a dezvăluit bărbatul, în exclusivitate, acest lucru se va rezolva cât de repede.

ADVERTISEMENT

”Am reușit să iau aprobare să încep să îi fac lucrarea, să o scot din pământ și îi pun marmură acolo. Lucrarea Corneliei va fi făcută cum trebuie, în marmură, va fi monument. Am fost obligat să o bag în pământ, dar ce COVID a fost???

Ea  murit de stop cardio-respirator, nu de COVID, aia e vrăjeală de doi bani. Astea sunt timpurile pe care le trăim, nu avem ce să facem”, ne-a spus Aurel Pădureanu.

ADVERTISEMENT

Pentru lucrarea pe care și-o dorește, recunoaște Aurel Pădureanu, muncește din greu, suma pe care o va cheltui fiind una serioasă, chiar dacă nu vrea să dezvăluie câți bani va costa totul.

”Cânt la Jariștea, doar acolo, dar o fac în permanență. Restaurantul merge bine, vine lumea, e ok și pentru mine. Dar vă spun, eu, după 34 de ani de cântat, eram obișnuit să mă duc cu ea la cântare, să mă întorc cu ea de acolo.

ADVERTISEMENT

E greu, e foarte greu singur. Trebuie să cânt, dar asta este meseria mea, așa că o fac mai ales că trebuie să merg mai departe”, ne-a mai spus, cu durere în suflet, Aurel Pădureanu, văduvul Corneliei Catanga.

Aurel Pădureanu, despre ziua de naștere a Corneliei Catanga: ”Îi cumpăram parfumuri, flori. Acum îi fac pomană”

Cornelia Catanga ar fi împlinit, pe 9 martie 2022, 64 de ani. Iar Aurel Pădureanu, cu vocea tremurândă, și-a amintit ce făcea, anii trecuți, pentru femeia pe care a idolatrizat-o.

ADVERTISEMENT

Îi luam, de ziua ei, parfumuri, flori. Acum îi fac pomană! Cornelia era înnebunită cu florile. Îi plăcea să aibă flori prin toată casa. Eu știam că îi plac, dar ea mă certa când îi cumpăram. Îmi zicea că dau prea mulți bani pe ele. Că eu, că sunt mai nebun așa, nu puteam merge cu trei fire, îi cumpăram 101 de trandafiri. Dar cum să fac altfel, când o iubesc, o iubeam atât de mult?”, mai spune, pentru FANATIK, Aurel Pădureanu.

Soțul celebrei Catanga ne-a mai dezvăluit că, la aproape un an de la moartea regretatei artiste, a observat că lumea s-a schimbat. Că oamenii care erau alături de el până acum au avut grijă să se îndepărteze și este adeseori, victima unor replici răutăcioase din partea celor pe care îi considera prieteni.

”Sunt terminat. Pe lângă că îmi lipește Cornelia, și oamenii ne-au părăsit, nu ne mai bagă nimeni în seamă. Atât de multă răutate nu am mai văzut, oamenii în loc să fie mai calmi, sunt tot mai răi. Vedeți și voi ce se întâmplă în vecinătatea țării noastre, iar oamenii sunt tot răi. Dar măcar copii sunt bine, Alexandru pleacă în America în iunie-iulie. Fata e bine și ea”, ne-a mai spus Aurel Pădureanu.

Aurel Pădureanu, ironic cu noua generație de lăutari

Când vine vorba de muzică, explică Aurel Pădureanu, Cornelia Catanga este o excepție. ”Cu muzica lăutărească te naști, trebuie să o ai în sânge. Cornelia a fost țigancă veritabilă, cu talent și de o frumusețe rară. 

Noi am fost singurul cuplu, singura familie, din România cu 3 artiști cu stiluri total diferite. Cornelia cânta pe muzică lăutărească, eu am cântat romanța ca nimeni altul, iar Alexandru a venit ca un tsunami, este unul dintre cei mai mari pianiști la ora actuală”, explică Aurel Pădureanu.

Iar când vede noua generație de artiști, Aurel Pădureanu nu este prea îngăduitor, mai ales că, explică el, e greu să îi compare cu Cornelia Catanga. ”Ea a fost și cea mai mare artistă în constelația de cântărețe a muzicii lăutărești, ea va rămâne în istorie. Fetele astea are cântă acum lăutărește, și nu vreau să deranjez pe careva, nu se compară cu ea.

Și vreau să spun că popularitatea și celebritatea nu au de-a face cu talentul. Toți s-au apucat de muzică lăutărească pentru că e foamea mare, și ăștia de la muzică ușoară cântă asta acum. Și Alex Velea, și alții cântă, dar o fac prost. Chiar foarte prost în stilul ăsta”, a mai precizat, pentru FANATIK, Aurel Pădureanu.

Ce pomană vrea să facă pentru Cornelia Catanga

Aurel Pădureanu a vorbit și despre pomana de un an pe care o organizează pentru Cornelia Catanga. Artista, care a murit anul trecut, pe 26 martie, în București, cauza oficială a decesului fiind COVID-19, va fi pomenită creștinește vineri, pe 25 martie.

Mi-e foarte greu fără ea, mi-e greu să îmi văd de drumul meu fără partenerul de scenă, de viață, pe care l-am avut atât amar de vreme. Mâine ar fi fost ziua ei. Acum trebuie să îi fac pomana. O să o fac pe 25, că e dezlegare la pește și ei îi plăcea mult. Este post, trebuie să respectăm tradițiile creștinești.

Eu îi fac pomană, dar parcă nu cred că e Cornelia moartă, nu îmi vine să cred și mă doare cumplit. Stau aici, lângă Piața Rahova, în chirie, într-un apartament și îmi lipește mai mult ca niciodată”, a mai spus, pentru FANATIK, Aurel Pădureanu, văduvul care suferă și acum după Cornelia Catanga.

Cornelia Catanga a murit de COVID-19

Pe 26 martie 2021 Cornelia Catanga s-a stins din viață, la spital, din cauza COVID-19, boala care a făcut ravagii în toată lumea fiind cea care, în opinia medicilor, i-a provocat și un stop cardio-respirator. La acea vreme, cu mare scandal, forțat de autorități, Aurel Pădureanu a înmormântat-o pe regretata artist la Cimitirul Ghencea din București.

Din cauza bolii de care a suferit Cornelia Catanga, Aurel Pădureanu a fost nevoit, conform protocolului, să o înmormânteze fără ca funeraliile să fie unele de anvergură așa cum își dorea, motiv pentru care, acum, își dorește să îi facă regretatei artiste o lucrare monumentală la locul de veci.

ADVERTISEMENT