Life

Cornelia Catanga, dezgropată de Aurel Pădureanu și mutată în cavou de marmură: “Ne-a costat 8.500 de euro”. Foto

Cornelia Catanga are acum un cavou demn de o mare artistă. Soțul artistei, Aurel Pădureanu, și fiul lor, Alexandru, i-au făcut regretatei cântărețe un mormânt din marmură, pentru care au scos din buzunar 8.500 de euro.
13.07.2022 | 12:09
Cum arată acum mormântul Corneliei Catanga! Sursa foto: Fanatik/arhiva personală.
ADVERTISEMENT

Aurel Pădureanu s-a zbătut să îi facă celei care a fost “regina muzicii lăutărești” un mormânt demn de o mare artistă. Înainte de pomana de un an pentru regretata cântăreață, văduvul Corneliei Catanga a făcut demersurile necesare pentru a o deshuma și a-i face cavoul, așa cum și-ar fi dorit. Cornelia Catanga avea fobie de insecte și nu putea suporta ideea de a fi înmormântată direct în pământ, iar Aurel Pădureanu știa acest lucru.

Cum arată acum mormântul Corneliei Catanga. “I-am îndeplinit ultima dorință”

La un an și patru luni de la moartea sa, Cornelia Catanga are acum un mormânt de toată frumusețea! Aurel Pădureanu, în vârstă de 71 de ani, i-a îndeplinit artistei ultima dorință. Văduvul interpretei de muzică lăutărească și fiul lor, Alexandru Pădureanu, în vârstă de 29 de ani, nu stau bine cu banii, dar spun că au fost ajutați și au muncit mult pentru a duce la bun sfârșit realizarea cavoului.

ADVERTISEMENT

Soțul și fiul cântăreței s-au declarat revoltați pe autorități pentru că nu i-au lăsat, la momentul respectiv, să o îngroape pe artistă așa cum se cuvine. Cornelia Catanga a fost înmormântată tinându-se cont de regulile impuse de pandemia generată de COVID-19, imediat ce corpul neînsuflețit a fost ridicat din spital.

”Mă bucur că am reușit să îi fac Corneliei mormântul, să fie așa cum merită o mare artistă cum a fost ea. I-am îndeplinit ultima dorință. Acum are un loc de veci așa cum și-ar fi dorit.

ADVERTISEMENT

Dacă a murit în condițiile acelea și a fost îngropată în condițiile de atunci cu COVID-ul, măcar atâta satisfacție să am. Conform protocolului COVID-19, am fost obligat să o îngrop ca un câine, într-un sac.  Dar i-am pus atunci hainele de înmormântare lângă ea.

Acum, sicriul nu mai este direct pe pământ, ci pe beton. Am făcut acolo două cripte. Cornelia avea fobie de insecte și nu voia să fie înmormântată direct în pământ. Și nu mai spun cât pământ s-a scos de pe ea, din groapă. Am dezgropat-o în martie, să-i pot face lucrarea de la mormânt! M-a ajutat domnul Adriean Videanu”, a declarat, pentru FANATIK, Aurel Pădureanu.

ADVERTISEMENT

Cât a costat cavoul Corneliei Catanga: “Ne-am zbătut, deși nu ne descurcăm bine financiar”

Aurel Pădureanu și Alexandru Pădureanu sunt acum mulțumiți că au îndeplinit ultima dorință a celei care a fost cea mai importantă femeie din viața lor. Mormântul Corneliei Catanga i-a costat pe cei doi, tată și fiu, nu mai puțin de 8 500 de euro. Aurel Pădureanu recunoaște că pentru acest lucru au fost ajutați. Amândoi au muncit luni de zile, inclusiv fiul cântăreței, care a reușit să se angajeze și să cânte într-un local de lux.

”A ieșit foarte frumos, din marmură albă. M-a costat peste 8 500 de euro, dar Cornelia merita acest lucru! A fost un efort extraordinar pentru noi. Atât eu, cât și Alexandru ne-am zbătut să putem să îi facem acest cavou, deși nu ne descurcăm bine pe plan financiar.

ADVERTISEMENT

Am fost ajutați. Alexandru s-a anjagat și cântă undeva… ca să putem amândoi să îi îndeplinim Corneliei ultima dorință. A mai rămas să îi fac acolo ca o carte și să scriem ‘regina muzicii lăutărești’ ”, a mai Aurel Pădureanu, pentru Fanatik.ro.

“Nu am putut să dorm aproape un an, că o știam în pământ”

Văduvul Corneliei Catanga spune că nu a putut dormi timp de un an de zile, știind-o pe  artistă îngropată în condițiile acelea. Bărbatul o mai visează și astăzi, fiul lor la fel, și susține că durerea legată de pierderea artistei nu va trece niciodată. Aurel Pădureanu a mai spus că interpreta de muzică lăutărească a presimțit că va muri.

”Și așa nu am putut să dorm aproape un an, că știam că e acolo în pământ, în condițiile acelea! O visez mereu și azi. Alexandru la fel. Nu avem liniște, ea era puterea noastră! Mergeam pe stradă și umblam de unul singur de durere. E o durere care nu ne va trece niciodată.

Cornelia a presimțit că va muri, poate de aceea nu a vrut să meargă la spital. Dar și dacă nu o duceam, iar nu era bine. Nu știu cum ar fi fost mai bine. Pandemia mai mult ne-a înrăit. Oamenii nu mai sunt ca înainte. Mulți nu ne mai caută. Dacă era Cornelia să vezi cum sunau, să îi ia la evenimente…”, a mai declarat, pentru FANATIK, Aurel Pădureanu.

Cornelia Catanga a murit de Covid-19 la 63 de ani

Cântăreața de muzică lăutărească, Cornelia Catanga, a murit la vârsta de 63 de ani, pe data de 26 martie 2021, după ce s-a infectat cu COVID-19. Artista a ajuns de urgență la Spitalul Universitar din Capitală, în stare gravă, după ce s-a tratat acasă. Pentru că nu mai putea să respire, Aurel Pădureanu a chemat ambulanța.

La spital, cântăreței i s-a făcut testul COVID și a ieșit pozitiv. Medicii au vrut să o intubeze, dar Cornelia Catanga a făcut stop cardiorespirator. Regretata cântăreață mai avusese probleme de sănătate. În vara anului 2019, interpreta a ajuns la Spitalul Floreasca după ce ar fi suferit un infarct.

Aurel Pădureanu spunea, la momentul respectiv, că interpreta de muzică lăutărească ajunsese să slăbească 27 de kilograme în numai câteva luni. Se pare că aceasta era supărată că fiul ei, Alexandru Pădureanu, se mutase, pentru o perioadă, în America.

ADVERTISEMENT