Renumita artistă originară din Sighetu Marmație, Cornelia Rednic, a dezvăluit o rețetă delicioasă de tort Trufă. Care este secretul interpretei de muzică populară, care este o gospodină desăvârșită, nu doar o cântăreață de succes.
Fanii devotați ai vedetei Cornelia Rednic știu că aceasta are un canal pe Youtube, unde pregătește tot felul de bucate, majoritatea din Maramureș. Cântăreața duce mai departe tradițiile prin artele culinare și prin muzica pe care o interpretează.
Puține persoane știu că vedeta face un tort Trufă delicios și extrem de simplu. Acesta nu are foarte multe ingrediente. Secretul la care apelează interpreta de muzică populară constă într-un praf de sare pe care-l pune în albușuri.
Pentru a face acest desert simplu și rapid artista folosește 300 grame de zahăr pudră, 100 ml apă, 30 grame de făină albă, 8 gălbenușuri, 5 albușuri și 2 pachete de unt. Pașii sunt la îndemâna tuturor gospodinelor.
Tortul Trufă nu necesită un timp de pregătire foarte mare, ceea ce înseamnă că poate fi savurat chiar în ziua în care este făcut. Cornelia Rednic începe prin a pune mai întâi apa la fiert, împreună cu zahărul, praful de cacao și făină.
Cornelia Rednic nu ține pe foc prea mult timp amestecul de zahăr, cacao și făină pentru tortul Trufă. Când zahărul este topit complet ia cratița de pe aragaz și pune, pe rând, cele 8 gălbenușuri, apoi lasă amestecul la răcit.
Între timp bate cele 5 albușuri cu un praf de sare și ulterior, le amestecă cu 2 linguri din crema de cacao. Compoziția se pune într-o tavă și se dă la cuptor pentru circa 25-30 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.
Crema de cacao care a rămas se adaugă peste unt, treptat, și se bate bine totul. Se așază crema peste blat și se ornează cu frișcă. Tortul Trufă se poate decora în funcție de preferințele fiecărei persoane, cu diferite fructe de pădure sau cu nuci, alune, migdale.
„Câtă vreme avem blatul la cuptor ne pregătim să facem a doua cremă. Batem untul la mixer și venim din nou cu lingura să punem această cremă de cacao peste el și amestecăm.
Mai punem puțin și îl batem și facem așa până punem toată cremă. Trebuie răcită neapărat. Crema este gata și o dăm la frigider, să se întărească puțin să ne fie mai ușor să o manevrăm.
Am scos blatul din cuptor, introducem și o scobitoare să facem testul cu scobitoarea. Este un blat umed, nu unul uscat. Trebuie să răcesc blatul la temperatura camerei sau să-l așezați pe ceva rece.
Vom pune cremă. Înainte cu 10 minute de a o pune pe blat, am scos-o de la frigider”, a spus Cornelia Rednic pe canalul său de Youtube. Intrepreta a primit numeroase aprecieri pentru această rețetă.