News

Doliu în PNL. A murit deputatul Corneliu Olar. Deputații au ținut un moment de reculegere. Update

Este doliu în Partidul Național Liberal. Deputatul Corneliu Olar, în vârstă de 62 de ani, a murit. Acesta se lupta de câțiva ani cu o boală extrem de gravă.
15.02.2022 | 09:07
Doliu in PNL A murit deputatul Corneliu Olar Deputatii au tinut un moment de reculegere Update
Corneliu Olar, deputat PNL, a murit la vârsta de 62 de ani. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
15-02-2022
10:54

Deputatul Florin Roman a propus momentul de reculegere

În şedinţa de plen, deputatul PNL Florin Roman a propus colegilor să ţină un moment de reculegere în memoria lui Olar. ”E un moment trist pentru PNL. A plecat, după o foarte lungă şi grea suferinţă, în împărăţia cerurilor, colegul nostru, deputatul moţilor, deputat de Alba Corneliu Olar.

A fost un mare patriot, a fost primar al comunei Horea, unul dintre cei mai longevivi primari din România, consilier local. A câştigat primăria în 1992 ca independent, apoi timp de mai multe mandate i-a reprezentat în fruntea primăriei pe dragii lui moţi din Horea.

A fost apoi colegul nostru în Parlament, un om iubit, un om care era apreciat până şi de adversarii politici, un om care nu purta ranchiună, un om cu un suflet mare. În primul mandat de deputat, împreună cu primarii din Munţii Apuseni, a ridicat ambasada moţilor aproape de Bucureşti, pentru că unicul dor al vieţii lui a fost să îi vadă pe moţi fericiţi.

Vă rog să ţinem un moment de reculegere în memoria colegului nostru. Să transmitem familiei din partea tuturor colegilor să îl ierte bunul Dumnezeu, să îi ajute să depăşească acest moment teribil”, a spus Roman, conform Agerpres.

Doliu în PNL și în Parlamentul României. Deputatul liberal de Alba, Corneliu Olar, a murit luni noapte din cauza unei boli incurabile, după o grea suferință.

În ultima perioadă, acesta a fost internat într-un spital din București, iar recent a fost transferat la Alba, pentru a fi mai aproape de familie.

ADVERTISEMENT

Anunțul trist a fost făcut pe pagina de Facebook a deputatului: ”Deputatul CORNELIU OLAR a trecut la cele veșnice. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!”, se arată în scurta postare.

Corneliu Olar, deputat PNL, a murit la vârsta de 62 de ani

Corneliu Olar a fost deputat timp de mai multe mandate, din partea fostului PDL și ulterior a PNL, între 2008 și 2022, cu o întrerupere de 4 ani, din 2012 până în 2016.

ADVERTISEMENT

Înainte de a ajunge în Parlamentul României, Olar a fost primar al comunei Horea. Din această funcție, pe care a deținut-o din 1996 până în 2008, acesta s-a remarcat ca un lider al oamenilor din Țara Moților.

Deputatul PNL se lupta de mai mulți ani cu o boală extrem de gravă. În urmă cu doi ani, s-a dus în Parlament pentru a participa la votul moțiunii, deși era grav bolnav.

ADVERTISEMENT

În octombrie 2019, unul dintre cele 238 de voturi pentru moţiunea de cenzură în urma căreia a fost demis Guvernul PSD a venit din partea lui Corneliu Olar, deputat PNL de Alba aflat într-o situaţie medicală dificilă. Apariţia acestuia de atunci a fost şocantă, fiind mult slăbit.

PNL și Florin Cîțu, mesaje de condoleanțe după decesul lui Corneliu Olar

Corneliu Olar s-a născut pe 18 aprilie 1959 în comuna Arada din județul Alba. În Parlament, a fost iniţiator şi realizator a mai multor proiecte care au atras fonduri prin: F.R.D.S., Fonduri Guvernamentale, PHARE. SAPARD – ANL etc.

ADVERTISEMENT

Liderul PNL, Florin Cîțu, a transmis un mesaj de condoleanțe după vestea decesului deputatului. ”Astăzi, a plecat dintre noi un om extraordinar, Corneliu Olar – Deputatul Moților. Corneliu Olar a muncit și a luptat pentru oamenii din Țara Moților și a promovat neîncetat frumusețea locului. Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească!”

Organizația PNL Alba deplânge și ea dispariția politicianului Corneliu Olar. ”Cu adâncă tristețe, vă anunțăm decesul colegului nostru, Corneliu Olar – Deputatul Moților. Încă nu s-a inventat dicționarul cu toate cuvintele care să descrie loialitatea și atașamentul pe care Corneliu Olar le-a avut față de Țara Moților, de oamenii de aici, de cei care l-au făcut să dea, întotdeauna, totul, chiar până-n ultima clipă.

Dincolo de chipul care n-a ascuns niciodată nimic, de omul care a spus mereu lucrurilor pe nume, rămân munca și realizările celui care n-a căutat niciodată gloria, dar va fi pomenit și amintit pentru totdeauna ca Deputatul Moților. Dumnezeu să-l odihnească!”.

ADVERTISEMENT