Fotbal intern

Universitatea Craiova, decizie după returul cu AEK. Oltenii rămân la Atena până sâmbătă

15.08.2019 | 23:16

Corneliu Papură și-a schimbat planurile și va băga titularii în meciul de la Atena, din a doua manșă a turului 3 preliminar din Europa League. Inițial, hotărâse să îi menajeze și să trimită pe teren rezervele, pentru că șansele Craiovei de a continua în Europa League s-au redus aproape de zero după eșecul cu 2-0 suferit în prima manșă, pe teren propriu, pe un stadion pe care doar câteva mii de copii au salvat atmosfera dezolantă a unui meci fără public.


UPDATE, 15 august, ora 23:05/ Jucătorii Craiovei vor rămâne încă două zile la Atena. Până sâmbătă, echipa olteană va pregăti meciul din etapa 6 cu FC Botoșani. Oltenii vor juca în deplasare partida din Casa Pariurilor Liga 1. Corneliu Papură a primit ultimatum și trebuie să obțină 7 puncte în următoarele 3 meciuri, altfel va fi dat afară.


Corneliu Papură joacă la Atena cu cea mai bună echipă. Nu va băga rezervele

E adevărat că și în capitala Greciei meciul se va disputa după același scenariu, ceea ce nu este exclus să devină un caz de Guiness Book, ca ambele partide de calificare dintr-o competiție europeană intercluburi să se joace fără spectatori. Și poate având în minte și isprava extraordinară a Clujului la Glasgow, unde a marcat patru goluri, Corneliu Papură a decis să joace totuși cu cel mai bun unsprezece.

Antrenorul oltenilor se află sub presiunea ultimatumului dat de club, care i-a pus în vedere, ca urmare atât a rezultatelor nesatisfăcătoare dar și a calității slabe a jocului echipei că dacă nu va aduna șapte puncte în următoarele trei partide va fi demis. Iar următorul meci de campionat se anunță a fi unul de foc pentru juveți, pentru că merg la o echipă în mare formă și unde nu au câștigat niciodată, la Botoșani.

AEK Atena – Craiova. În tur, în Bănie, grecii s-au impus cu 2-0.

Din nou Vătăjelu va juca în atac!

Deși presiunea asupra capului său este mare. Papură îi va trimite pe teren la Atena pe portarul Pigliacelli – Martic, Acka, Kelic, Bancu – Ivanov, Mateiu, Cicâldău – Bărbuţ, M. Roman II, Vătăjelu, adică tot ce are mai bun la dispoziție și se mizează în continuare pe ciudata alegere de a face dintr-un apărător, Bogdan Vătăjelu, o aripă. E adevărat că Vătăjelu e genul de fundaș ofensiv, căruia îi place mult să urce pe banda lui, în atac, dar cu totul altceva este să îl folosești obsesiv ca parte componentă a compartimentului ofensiv.

Singurul lucru pozitiv, care poate fi de real ajutor jucătorilor craioveni este faptul că după 0-2 acasă șansele lor sunt mai degrabă teoretice și acest lucru va elimina presiunea. Jucând relaxat oltenii pot interpreta o altă partitură decât la meciul tur și dacă vor și izbuti să marcheze primii atunci calificarea se va negocia în alte condiții decât stau lucrurile acum.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERN
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri