Fotbal intern

Corneliu Papură, „pe făraş” la Universitatea Craiova! Are ultimatum: 7 puncte în următoarele 3 meciuri sau e dat afară. EXCLUSIV

12.08.2019 | 10:59
Corneliu Papura pe faras la Universitatea Craiova Are ultimatum 7 puncte in urmatoarele 3 meciuri sau e dat afara EXCLUSIV

Corneliu Papură se află într-o situație dificilă la Universitatea Craiova, după ce a pierdut al treilea meci consecutiv, împotriva lui Sepsi, în Casa Pariurilor Liga 1. Fanii olteni au început să-i ceară din nou demisia tehnicianului, care are o “misiune imposibilă” pentru a rămâne la cârma Craiovei. FANATIK a aflat că Papură trebuie să obțină 7 puncte în următoarele 3 partide, dacă vrea să mai fie păstrat pe banca tehnică a echipei oltene.

Corneliu Papură trebuie să obțină 7 puncte în următoarele 3 partide. Cu cine joacă

În cazul în care Corneliu Papură nu va obține 7 puncte în următoarele 3 meciuri, va fi dat afară de patronul Mihai Rotaru. Fanii deja nu mai au răbdare cu antrenorul lor, tot stadionul cerându-i demisia după golul din minutul 81 marcat de Goran Karanovic pentru Sepsi la ultima partidă din Casa Pariurilor Liga 1. Partida din turul 3 preliminar Europa League de la Atena, contra lui AEK, nu se va lua în considerare, deoarece este foarte greu ca oltenii să întoarcă soarta partidei în deplasare, după 0-2 în prima manșă, pe stadionul „Ion Oblemenco”.

Următoarele 3 partide pe care Universitatea Craiova le are de disputat în campionat sunt cu FC Botoșani în deplasare, pe teren propriu cu Astra Giurgiu și în deplasare cu FC Voluntari. Corneliu Papură este „condamnat” să obțină 7 puncte din aceste meciuri pentru a-și salva postul de antrenor principal.

Fani Universitatea Craiova
Corneliu Papură, pe făraş la Universitatea Craiova! Are ultimatum: 7 puncte în următoarele meciuri sau e dat afară

Craiova se află într-un moment dificil

În urma înfrângerii de pe teren propriu cu Sepsi, Universitatea Craiova a ajuns pe locul 5 în clasament, cu 9 puncte acumulate în primele 5 etape. În afară de partida pierdută cu Sepsi, oltenii au fost învinși joi de grecii de la AEK Atena, cu 2-0, în primul meci din turul 3 preliminar Europa League, în timp ce în Casa Pariurilor Liga 1, Hermannstadt a învins formația antrenată de Corneliu Papură cu 2-1, la Târgu Mureș, în etapa 4.

Corneliu Papură a fost contestat de fanii olteni încă din debutul sezonului, chiar dacă echipa sa a câștigat primele 4 partide oficiale, atât în campionat, cât și în cupele europene. Tehnicianul Craiovei are contract cu oltenii până în iunie 2021, așa cum a dezvăluit FANATIK. A debutat pe banca Universității Craiovei în sezonul trecut, la un meci câștigat cu 1-0 împotriva Astrei Giurgiu, înlocuindu-l pe Devis Mangia.

Actualul antrenor al Universității Craiova a fost tehnicianul echipei a doua a clubului înainte de a fi “promovat”.  De la debutul său ca „principal” până în prezent, Corneliu Papură are 15 meciuri în care a pregătit formația olteană, reușind 7 victorii, 2 egaluri și suferind 6 înfrângeri. Singurele remize obținute de Universitatea Craiova în mandatul lui Papură au fost cele două meciuri din turul 2 preliminar Europa League cu Honved Budapesta, ambele fără goluri. Interesant este faptul că oltenii nu au înscris mai mult de 3 goluri într-un meci de la venirea sa, dar nici nu au încasat niciodată mai mult de 2 goluri în 90 de minute.

  • 9 puncte în 5 etape a acumulat Universitatea Craiova în campionat