Sport

Mutări importante la Universitatea Craiova. Corneliu Papură este noul antrenor principal al echipei secunde

Mutare interesantă la Universitatea Craiova. Corneliu Papură revine după un an de absență, de data aceasta ca antrenor al „satelitului”. Acesta a pregătit în câteva rânduri și prima echipă.
19.01.2022 | 13:39
Mutari importante la Universitatea Craiova Corneliu Papura este noul antrenor principal al echipei secunde
Corneliu Papură, din nou la Universitatea Craiova. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
19-01-2022
12:00

Universitatea Craiova a anunțat oficial instalarea lui Corneliu Papură ca antrenor principal al echipei secunde

Clubul Universitatea Craiova a anunțat oficial pe contul de Facebook instalarea lui Corneliu Papură în funcția de antrenor principal al echipei secunde. El va fi ajutat de Dragoș Bon, care a mai făcut parte din staff-ul său și în trecut, la prima echipă a clubului oltean.

„Universitatea Craiova efectuează modificări la nivelul staffului tehnic al echipei secunde.

Începând de astăzi, Corneliu Papură este noul antrenor principal al Universității Craiova 2, în timp ce Dragoș Bon a fost numit antrenor secund”, este anunțul făcut de „juveți”.

 

După numirea lui Marian Copilu în funcția de președinte executiv, Universitatea Craiova a mai luat o decizie importantă. Este vorba despre readucerea fostului antrenor Corneliu Papură, a cărui activitate nu va mai implica de data aceasta prima echipă.

Corneliu Papură revine la Universitatea Craiova

Potrivit Oltenia TV, acesta va fi antrenor principal la „satelitul” alb-albaștrilor, U Craiova 2, care evoluează în eșalonul al treilea. În schimb, predecesorul său, Alexandru Stoica, va prelua una dintre grupele din cadrul Centrului de Copii și Juniori.

ADVERTISEMENT

La aflarea acestei vești, fanii au reacționat imediat. „Nu ai cum așa ceva, ăsta e ca râia!”, „La primul dezastru nuclear, doar gândacii vor rămâne pe planetă, iar Papură tot antrenor la Craiova”, „Era sa fac infarct, am crezut că vine in locul lui Reghe….oricum, Reghe e meserie, o să vedeți….dar sa i aducă material” sau „Noroc cu Nervocalminul luat mai devreme, că eram la un pas de depresie”, sunt doar câteva dintre comentariile postate de aceștia în mediul online.

Papură era liber de contract din iarna anului trecut, când Mihai Rotaru l-a demis din funcția de principal al primei echipe și l-a instalat pe grecul Marinos Ouzounidis. În momentul de față, sub comanda lui Laurențiu Reghecampf, Bancu și compania ocupă poziția a cincea în clasamentul Casa Pariurilor Liga 1, cu 32 de puncte.

ADVERTISEMENT

Lucian Pretroian, noul șef al Centrului de Copii și Juniori al Universității Craiova

Numirea lui Corneliu Papură în funcția de antrenor principal al echipei secunde a Universității Craiova vine în același timp cu o altă măsură, menită să revitalizeze Centrul de Copii și Juniori al „juveților”. Astfel, Lucian Pretorian, fostul team-manager al primei echipe, a fost numit șef al Centrului, mutarea fiind anunțată oficial pe pagina de Facebook a clubului.

„Universitatea Craiova anunță că Lucian Pretorian este noul manager al Centrului de Copii și Juniori. El este unul dintre „veteranii” clubului, fiind alături de «lei» din anul 2016. A ocupat în trecut funcția de Team-Manager al echipei mari a Științei.

ADVERTISEMENT

Îi urăm lui Lucian Pretorian mult succes în noua funcție”, se arată în comunicat.

Marian Copilu, noul președinte executiv al „juveților”

Tot în cursul zilei de marți, 18 ianuarie a fost oficializată și numirea lui Marian Copilu în funcția de președinte executiv al Universității Craiova, informație pe care FANATIK a dezvăluit-o în exclusivitate încă din primele zile ale anului. De numele său se leagă patru dintre titlurile cucerite de CFR Cluj, dar și o plecare cu scandal în vara anului trecut, alături de Marius Șumudică – antrenorul de atunci al campioanei – , imediat după eșecul cu Steaua Roșie Belgrad, scor 1-2.

Începând de astăzi, Marian Copilu este noul președinte executiv al clubului Universitatea Craiova. În Cetatea Băniei a sosit omul care a contribuit la cele mai mari performanțe ale echipei CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

În calitatea sa de președinte, Marian Copilu a câștigat patru titluri de campion, două Supercupe ale României, a calificat echipa de două ori în grupele Europa League și o dată în Conference League.

În anul 2019 a fost desemnat cel mai bun președinte de club în cadrul Galei Fotbalului Românesc. Universitatea Craiova îi urează lui Marian Copilu mult succes în familia alb-albastră!”, se arată în comunicatul publicat pe pagina de Facebook a Universității Craiova.

Motivul pentru care Derby-ul U Craiova – Rapid nu a putut fi amânat

În ciuda faptului că aveau acordul Rapidului, alb-albaștrii nu au reușit să obțină amânarea derby-ului din prima etapă a acestui an. Din informațiile FANATIK, Liga Profesionistă de Fotbal a încercat să mute partida luni, dar s-a lovit de refuzul celor de la Farul Craiova și FC U Craiova 1948, care trebuie, conform programului, să se înfrunte în acea seară.

Prin urmare, U Craiova – Rapid se va disputa sâmbătă, 22 ianuarie, la ora 20:00, așa cum a fost stabilit inițial, sau va fi reprogramat la o dată ulterioară dacă oltenii – care se confruntă cu un focar Covid-19 – nu vor avea 13 jucători valizi, cum prevede regulamentul.

Nu se amână meciul, cel puțin la momentul acesta. O reprogramare, că despre asta era vorba, din 22 în 24, nu a fost posibilă. Meciul va fi amânat doar dacă vor fi întrunite principiile de amânare care sunt aprobate prin hotărârea Comitetului de Urgență al FRF după care se desfășoară competiția”, ne-a declarat un oficial din cadrul Departamentului Competiții al LPF.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Rapid: 2,27 este cota pentru ”peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT