News

Coroana cu care va fi încoronat Regele Charles a părăsit Turnul Londrei. Ce se întâmplă cu ea până la ceremonie

Au început pregătirile pentru încoronarea Regelui Charles al III-lea. Coroana pe care monarhul o va purta a fost scoasă pentru modificări
04.12.2022 | 11:11
Coroana cu care va fi incoronat Regele Charles a parasit Turnul Londrei Ce se intampla cu ea pana la ceremonie
Coroana va fi modificată pentru ceremonie Foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Coroana a părăsit celebrul Turn al Londrei, unde este depozitată împreună cu celelalte bijuterii ale coroanei, pentru a fi supusă unor lucrări care să o pregătească pentru istorica ceremonie, care va avea loc sâmbătă, 6 mai 2023.

Coroana cu care va fi încoronat Regele Charles a părăsit Turnul Londrei

Palatul Buckingham a anunțat sâmbătă că coroana, cunoscută sub numele Sfântului Eduard, care se află în centrul ceremoniei, va fi supusă unor “lucrări de modificare” înainte de încoronarea care va avea loc peste cinci luni.

ADVERTISEMENT

Lui Charles al III-lea, în vârstă de 74 de ani, i se va pune coroana pe cap în momentul Încoronării, în timpul slujbei de la Westminster Abbey. Coroana a fost creată pentru prima dată pentru Charles al II-lea în 1661 și a fost un înlocuitor pentru coroana anterioară, care fusese topită în 1649.

Palatul a precizat că se consideră că originalul i-a aparținut sfântul rege din secolul al XI-lea, Edward Mărturisitorul, care a fost ultimul rege anglo-saxon al Angliei.

ADVERTISEMENT

Coroana de schimb, comandată de la orfevrul regal, Robert Vyner, în 1661, a încorporat o mare parte din designul original, având patru cruci și patru flori de lis, precum și două arcade.

Este creată cu o ramă din aur masiv și încrustată cu rubine, ametiste, safire, granate, topaze și turmaline. De asemenea, are un capac de catifea cu o bandă de hermină.

ADVERTISEMENT

Regele Charles al III-lea va purta, de asemenea, probabil, Coroana Imperială de Stat, mai ușoară, la plecarea de la ceremonie. Coroana Sfântului Edward cântărește peste două kilograme.

Acea Coroană Imperială de Stat este cea mai des folosită și, la fel ca mama sa, regina Elisabeta, Charles o va purta la ocazii precum deschiderea oficială a Parlamentului.

ADVERTISEMENT

Însă Coroana Sfântului Edward este rezervată pentru încoronările propriu-zise și a fost folosită ultima dată de regretata regină, care a murit la vârsta de 96 de ani la începutul acestui an.

ADVERTISEMENT