Sport

Corona Brașov a fost retrogradată din Liga Națională! Decizia este definitivă

23.01.2020 | 17:14
Corona Brasov a fost retrogradata din Liga Nationala Decizia este definitiva
ADVERTISEMENT

Corona Brașov a fost retrogradată din Liga Națională de handbal pentru faptul că a utilizat metode interzise de WADA pentru recuperarea sportivelor. 17 jucătoare sunt în stare de suspendare până la o sentință definitivă a ANAD-ului.

Corona Brașov a fost retrogradată din Liga Națională

Corona Brașov a fost retrogradată din Liga Națională, după ce Comisia de Disciplină a Federației Române de Handbal a luat această decizie, în urma recursului pe care echipa de la „poalele Tâmpei” l-a intentat.

ADVERTISEMENT

„În legătură cu procedura disciplinară deschisă împotriva clubului C.S.M. Corona Brașov, Comisia, văzând punctul de vedere al acestuia, hotărăște:

Respinge excepția necompetenței generale a Comisiei de Disciplină, ca neîntemeiată

Respinge excepția inadmisibilității sesizării Comisiei de Disciplină, ca neîntemeiată.

În baza dispozițiilor Art. 62 alin. 2 din Legea 227/2006 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport, sancționează echipa de handbal feminin senioare a C.S.M. Corona Brașov cu descalificarea și pierderea punctelor obținute în Liga Națională, sezonul competițional 2019-2020”, a fost decizia de la începutul lunii decembrie.

ADVERTISEMENT

Nu a durat mult până ca decizia finală să fie pronunțată, timp în care meciurile Coronei Brașov cu SCM Craiova și SCM Râmnicu Vâlcea, au fost amânate.

Decizia este definitivă

Comisia de Apel a judecat cazul și a dat și o decizie finală: „Referitor la apelul formulat de CSM Corona Brașov împotriva Hotărârii nr. 1/ 06.12.2019 a Comisiei de Disciplină a FRH, Comisia de Apel decide:

ADVERTISEMENT

Admite apelul formulat de CSM Corona Brașov.

În temeiul art. 21.2. din Regulamentul Disciplinar al FRH, schimbă în parte hotărârea apelată, în sensul că sancționează echipa de handbal feminin senioare CSM Corona Brașov cu retrogradarea din Liga Națională Liga Florilor MOL ediția 2019-2020. Menține în rest celelalte dispoziții ale hotărârii atacate.

Referitor la apelul formulat de CSM Corona Brașov împotriva Hotărârii nr. 1/ 06.12.2019 a Comisiei de Disciplină a FRH, Comisia de Apel decide:

ADVERTISEMENT

Admite apelul formulat de CSM Corona Brașov.

În temeiul art. 21.2. din Regulamentul Disciplinar al FRH, schimbă în parte hotărârea apelată, în sensul că sancționează echipa de handbal feminin senioare CSM Corona Brașov cu retrogradarea din Liga Națională Liga Florilor MOL ediția 2019-2020. Menține în rest celelalte dispoziții ale hotărârii atacate”.

ADVERTISEMENT