Sport

Corona Brașov a primit încă o lovitură! Exclusă din Cupa României! Controversă: apărarea la TAS, din bani publici

17.12.2019 | 12:53
Corona Brasov a primit inca o lovitura Exclusa din Cupa Romaniei Controversa apararea la TAS din bani publici
ADVERTISEMENT

Cazul de dopaj de la Corona Brașov a zguduit handbalul românesc. Echipa a fost exclusă din campionat și Cupa EHF, iar acum a fost scoasă și din Cupa României din cauza terapiei cu laser intravenos la care a apelat formația de sub Tâmpa, la o clinică din oraș. 

Corona Brașov a primit încă o lovitură! Exclusă din Cupa României. Clubul o va lua de la zero

Directorul echipei, Liviu Dragomir, și-a dat demisia din fruntea clubului în urma unei conferințe de presă și la club va fi numit un director interimar până când va fi ales noul șef al echipei, în urma unui concurs care ar trebui să aibă loc la începutul anului viitor.

ADVERTISEMENT

Însă, situația nu este deloc simplă în acest moment la Corona Brașov. Jucătoarele sunt suspendate temporar, însă mai mult ca sigur vor primi sancțiuni care le va ține departe de handbal o perioadă. Echipa trebuie să o ia de la zero și probabil, de la anul, va pleca din Divizia A (al doilea eșalon handbalistic autohton).

Procesul de la TAS, pe bani publici? Cetățenii Brașovului sunt nemulțumiți

Clubul Corona Brașov trebuie să își pregătească apărarea în fața ANAD și la un eventual proces la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Conform site-ului brașovean, mytex.ro, cetățenii orașului sunt nemulțumiți de faptul că toate costurile acestor procese vor fi acoperite din bani publici.

ADVERTISEMENT

Scandalul la clubul Corona Brașov a izbucnit pe data de 18 noiembrie când Agenția Națională Anti-Doping a trimis o notificare clubului și Federației Române de Handbal prin care anunța faptul că trei jucătoare de la Corona Brașov sunt suspectate că au folosit un tratament cu laser intravenos, interzis de regulamentele WADA.

Doar două jucătoare din lot au scăpat de suspendare!

Era vorba despre Bianca Bazaliu, Cristina Laslo și Daciana Hosu. Ulterior, cei de la Corona Brașov au recunoscut că toate jucătoarele din lot au fost duse la o clinică din Brașov pentru a se recupera de la efort cu un tratament revoluționar, care credeau că este regulamentar.

ADVERTISEMENT

Patru dintre jucătoarele de la Corona se aflau în lotul naționalei și au fost scoase din lot cu o zi înainte de plecarea delegației la Campionatul Mondial de Handbal din Japonia: Cristina Laslo, Eliza Buceschi, Bianca Bazaliu și Daria Bucur.

Ulterior, Comisia Centrală de Disciplină a dispus suspendarea tuturor jucătoarelor de la Corona Brașov care au efectuat terapia cu laser intravenos. Doar două jucătoare din lot au evitat suspendarea: Andreea Chiricuță și Alicia Gogîrlă, care nu au fost la clinica respectivă.

ADVERTISEMENT
  • 2 a fost locul ocupat de Corona Brașov în Liga Națională la finalul turului
  • 4 ani este suspendarea maximă pe care o pot primii jucătoarele de la Corona Brașov pentru dopaj

 

 

ADVERTISEMENT