News

CoronaVac, vaccinul chinezilor de la Sinovac, răspuns imun rapid. Îngrijorează nivelul anticorpilor

18.11.2020 | 15:36
CoronaVac, vaccinul chinezilor de la Sinovac, răspuns imun rapid. Îngrijorează nivelul anticorpilor
CoronaVac, vaccinul chinezilor de la Sinovac, răspuns imun rapid. Îngrijorează nivelul anticorpilor. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Continuă să vină vești din zona producerii vaccinurilor anti-COVID-19. Chinezii de la Sinovac anunță că produsul lor, CoronaVac, a declanșat un răspuns imun rapid.

Pe de altă parte s-a constatat că nivelul anticorpilor produși în organism a fost mai mic decât la persoanele care au fost infectate cu COVID-19, au arătat miercuri rezultatele studiilor preliminare, scrie Reuters.

ADVERTISEMENT

Aceste rezultate ale celor de la Sinovac sunt publicate într-o lucrare din revista medicală Lancet Infectious Diseases și au ca sursă rezultatele studiilor clinice de fază I și fază II din China care au implicat peste 700 de participanți.

Vaccinul anti-Covid al chinezilor de la Sinovac, răspuns imun rapid, dar nivel scăzu de anticorpi

Într-o perioadă în care tot mai multe companii mondiale anunță iminenta definitivare a unor vaccinuri anti-COVID, chinezii de la Sinovac, angrenați în producerea CoronaVac, anunță că tratamentul lor ar putea oferi o protecție suficientă, pe baza experienței lor cu alte vaccinuri și a datelor din studiile preclinice.

ADVERTISEMENT

Studiile recente au indicat că aceste CoronaVac poate să să inducă un răspuns rapid de anticorpi în termen de patru săptămâni de la imunizare prin administrarea a două doze de vaccin la un interval de 14 zile.

”Credem că acest lucru face ca vaccinul să fie adecvat pentru utilizare de urgență în timpul pandemiei”, a spus Zhu Fengcai, unul dintre autorii lucrării.

Problema în legătură cu acest vaccin chinezesc este aceea legată de nivelul de anticorpi, care este mai mic decât la persoanele care au trecut prin boala COVID-19.

ADVERTISEMENT

CoronaVac, diferențe importante față de celelate vaccinuri

CoronaVac este unul dintre cele 3 vaccinuri experimentale COVID-19 folosite de China pentru a inocula sute de mii de oameni în cadrul unui program de utilizare de urgență.

Gang Zeng, om de știință Sinovac implicat în studiul CoronaVac, a declarat că vaccinul ar putea fi o opțiune atractivă, deoarece poate fi păstrat la temperaturi normale ale frigiderului de 2 până la 8 grade Celsius și poate rămâne stabil până la trei ani.

În comparație, vaccinul Pfizer-BioNTech trebuie depozitat și transportat la -70 C, deși poate fi păstrat într-un frigider normal timp de până la cinci zile sau până la 15 zile într-o cutie de transport termic.

ADVERTISEMENT

Un alt vaccina, cel de la Moderna este de așteptat să fie stabil la temperaturi normale ale frigiderului timp de 30 de zile, dar pentru depozitare de până la șase luni trebuie să fie păstrat la -20 C.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri