News

Coronavirus adus din Asia. Jumătate din cazurile din import din Marea Britanie provin din Pakistan

27.06.2020 | 16:54
Coronavirus adus din Asia Jumatate din cazurile din import din Marea Britanie provin din Pakistan
ADVERTISEMENT

Pakistanul a devenit o amenințare pentru Marea Britanie în condițiile în care jumătate din cazurile de coronavirus importate provind din țara asiatică. Zborurile aeriene directe între cele două țări au fost reluate, dar mulți cer suspendarea lor din cauza riscului  major de infecție, scrie Daily Mail.

De la 1 martie, dinspre Pakistan au intrat în Marea Britanie peste 65.000 de persoane cu circa 1.190 de zboruri. Potrivit Serviciului de Sănătate Publică, din 4 iunie, 30 de persoane infectate cu coronavirus au intrat în Regatul Unit venind din Pakistan, ceea ce reprezintă jumătate din cazurile de import din ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

În aceste circumstanțe, mai mulți experți au cerut sistarea legăturilor aeriene cu țara asiatică, unde sunt raportat 4.000 de noi cazuri zilnic în urma unui nou val de infectări care a urmat măsurilor de relaxare adoptate de autoritățile de la Islamabad.

Pakistan ar putea ajunge la 1.000.000 de cazuri de coronavirus peste o lună

Pe aeroporturile din Marea Britanie aterizează în fiecare zi două avioane care vin din Pakistan. În unele cazuri, pasageri infectați au fost duși direct la terapie intensivă pentru tratarea infecției cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Compania aeriană Emirates a decis deja  suspendarea zborurilor din Pakistan după ce 30 de pasageri ai unei curse către Hong Kong au fost depistați pozitiv cu coronavirus pe 22 iunie.

Pakistan International Airlines este principala companie aeriană care operează curse între Pakistan și Regatul Unit. Dacă la începutul pandemiei organiza doar zboruri speciale pentru repatrierea cetățenilor celor două țări, acum zborurile se desfășoară după programul normal.

ADVERTISEMENT

Un purtător de cuvânt al companiei a dat asigurări că pasagerilor li se ia temperatura la îmbarcare și portul măștii de protecție este obligatoriu.

Pakistan a înregistrat până acum aproape 200.000 de cazuri de infectare și aproape 4.000 de decese. Ministrul Planificării Asad Umar a avertizat în urmă cu două săptămâni că s-ar putea ajunge la 1.000.000 de cazuri până la finele lunii  iulie în condițiile în care populația ignoră regulile privind distanțarea fizică.

ADVERTISEMENT

Alți experți estimează că până la finele lunii s-ar putea ajunge la 300.000 de cazuri urmând ca la sfârșitul  lunii  iulie să ajungă la 1.200.000, la o populație totală de 212.000.000 de oameni.

Spitalele pakistaneze sunt deja copleșite de numărul de cazuri de COVID-19 existând cazuri în care pacienții nu  mai sunt internați.

ADVERTISEMENT