Fotbal international

Coronavirus afectează fotbalul! Meciurile din Asia, amânate până în aprilie

11.02.2020 | 18:04
Coronavirus afectează fotbalul! Meciurile din Asia, amânate până în aprilie
Coronavirus afectează fotbalul! Meciurile din Asia, amânate până în aprilie. Sursa foto: cnm.com
ADVERTISEMENT

Epidemia de Coronavirus afectează din ce în ce mai mult competițiile sportive din Asia. După ce campionatul Chinei a fost suspendat pe o perioadă nedeterminată, Confederația Asiatică de Fotbal a luat o măsură radicală în privința meciurilor programate a se disputa la mijlocul acestei săptămâni.

Coronavirus afectează fotbalul! Confederația Asiatică de Fotbal a amânat toate meciurile programate în estul continentului

Confederația Asiatică de Fotbal a luat decizia de a amâna toate meciurile de cupă care se vor juca în Asia de Est până în aprilie din cauza îngrijorărilor legate de răspândire a maladiei Coronavirus.

ADVERTISEMENT

În contextul noii crize medicale din Asia, mai multe țări au impus restricții severe de călătorie menite să prevină răspândirea virusului. Meciurile preliminare, play-off și faza grupelor AFC Cup vor fi acum jucate începând cu 7 aprilie.

  • 1000 de oameni a ucis Coronavirus până în prezent în China și în întreaga lume
  • 40.000 de oameni sunt infectați, global, cu noul virus
ADVERTISEMENT

Meciurile din Liga Campionilor Asiei, afectate de Coronavirus

Liga Campionilor Asiei a fost afectată și ea de noul virus. Meciurile care implică echipe chineze au fost amânate până în primăvară. ”Luând în considerare aranjamentele logistice generale, precum și pregătirile pentru meciuri ale cluburilor participante din Zona de Est, AFC a decis ca AFC Cup 2020 (Zona Est) să fie amânată.”, se arată într-un comunicat AFC.

Măsuri radicale s-au luat și în alte țări asiatice. Vietnamul a anulat deja toate evenimentele sportive în februarie din cauza virusului și a forțat AFC să modifice datele jocurilor de acasă pentru cluburile vietnameze.

De asemenea, Campionatul Mondial de Golf Feminin din Singapore și evenimentul LPGA Thailanda au fost anulate din cauza temerilor cu privire la epidemia de Coronavirus.

ADVERTISEMENT

Campionatul Chinei, suspendat pe termen nelimitat

La finalul lunii ianuarie, Campionatul Chinei a fost amânat din cauza Coronavirus și la fel s-a întâmplat și în cazul Supercupei Chinei dintre Guangzhou Evergrande și Shanghai Shenhua.

Decizia a fost luată de Federația Chineză de Fotbal, care a hotărât că cea mai bună soluție este aceea de a amâna campionatul pe o perioadă nedeterminată.

Inițial, decizia era luată doar la nivelul spectatorilor, ca aceștia să nu asiste la meciuri, dar partidele să se dispute. În cele din urmă s-a revenit asupra primei decizii, pentru protecția fotbaliștilor.

ADVERTISEMENT

Marele Premiu de Formula 1 de la Shanghai din 2020 va fi anulat

La începutul acestei luni, autoritățile chineze au anunțat că Marele Premiu de Formula 1 de la Shanghai, precum şi toate evenimentele sportive care erau programate să aibă loc în zona orașului chinez vor fi suspendate.

Cursa ar fi trebuit să se dispute în weekendul 17-19 aprilie, iar șansele de a fi reprogramată sunt nule, în condițiile în care calendarul competițional este foarte aglomerat.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri