Fotbal international

Coronavirus alungă vedetele din China. Yannick Carrasco a revenit la Atletico Madrid. Alte nume importante ar putea părăsi întrecerea din Asia

04.02.2020 | 16:25
Coronavirus alunga vedetele din China Yannick Carrasco a revenit la Atletico Madrid Alte nume importante ar putea parasi intrecerea din Asia
ADVERTISEMENT

Coronavirus afectează nu doar viața de zi cu zi a populației din China, cu și sportul. Recent, campionatul intern de fotbal, programat a începe pe 22 februarie, a fost amânat pentru o perioadă nedeterminată. Vedetele ajunse în China încep deja să-și caute alte angajamente, iar unele nume au revenit deja în Europa.

Coronavirus îndepărtează numele mari din fotbalul chinez. Yannick Carrasco a revenit la Atletico Madrid

Două cluburi importante din fotbalul european, Manchester United și Atletico Madrid, s-au întărit în perioada de mercato din iarnă cu doi jucători din campionatul Chinei.

ADVERTISEMENT

Belgianul Yannick Carrasco (26 ani) a plecat de la Dalian Professional, echipa cu care avea contract pana in 2022, la Atletico. Anunțul a fost făcut pe contul oficial al clubului iberic.

“Yannick Carrasco este deja jucător rojiblanco. Atletico Madrid și Dalian Professional au ajuns la un acord pentru transferul atacantului belgian, care a trecut vizita medicala la Clinica Universitara Navarra și va juca pentru clubul nostru pana la finalul sezonului”, au scris madrilenii în comunicatul oficial.

ADVERTISEMENT

Cu probleme în ofensivă, englezii de la Manchester United l-au împrumutat, vineri, până la finalul sezonului, pe Odion Ighalo (30 de ani) de la gruparea chineză Shanghai Shenhua.

Ighalo a mai evoluat în carieră la Udinese, Granada, Cesena, Watford şi Changchun Yatai. Pentru Watford, Ighalo a jucat 100 de meciuri în toate competițiile, marcând 40 de goluri. El a fost adus pe Old Trafford pentru a-l înlocui pe Marcus Rashford, indisponibil mai mult timp din cazua unei accidentări.

ADVERTISEMENT

El Shaarawy, Hamsik, Pelle, Miranda și Eder, alte nume importante care ar putea pleca din China

Conform celor de la Gazzetta dello Sport, după Carrasco și Ighalo alte nume importante de fotbaliști legitimați în China ar putea decide să revină în fotbalul european.

Jurnaliștii italieni notează că majoritatea vedetelor din China și-au contactat impresarii pentru a le găsi angajamente pe perioada problemelor cauzate de Coronavirus în China.

ADVERTISEMENT

La finalul lunii ianuarie, italianul Stephan El Shaarawy a fost în discuții cu cei de la AS Roma, însă mutarea nu s-a concretizat.

Iată lista vedetelor din China care ar putea reveni în Europa: 

  • Guangzhou: Paulinho
  • Shanghai: Oscar, Hulk, Marko Arnautovic 
  • Dalian Yfang: Marek Hamsik, Salomon Rondon
  • Jiangsu Suning: Miranda, Alex Teixeira, Eder
  • Shandong: Marouane Fellaini, Graziano Pelle
  • Shanghai: Stephan El Shaarawy
  • Guangzhou R&F: Moussa Dembele
ADVERTISEMENT