Coronavirus: doi bărbați au murit de COVID-19 în primul oraș carantinat din România

Claudiu Ilie   
în HotNews
28/07/2020, 17:09
Coronavirus: doi bărbați au murit de COVID-19 în primul oraș carantinat din România
Coronavirus face victime în România

Coronavirus se răspândește cu pași mari în România, iar în orașul Făget, primul din România băgat în carantină, au murit doi oameni.

În județul Timiș, situația este una dramatică, dacă ne luăm după statisticile cu numărul mare de îmbolnăviri cu COVID-19. În această zonă sunt 7 focare de infecție depistate de autorități.

La intrarea în orașul Făget există filtre de poliție care legitimează fiecare persoană care intră sau iese în acest oraș

Coronavirus a ucis doi bărbați în Făget

Autoritățile au decis încă de duminică, săptămâna trecută, ca orașul Făget să fie carantinat din cauza numărului mare de îmbolnăviri din ultima perioadă. Astfel că pe lângă orașul Făget au intrat și alte trei sate din apropiere, Bichigi, Temerești și Colonia Mică, pentru 14 zile de carantinare.

Străzile sunt goale și se așteaptă ca numărul de îmbolnăviri să scadă pentru ca situația să revină la normal, iar virusul să nu mai fie răspândit.

„ Au fost identificate toate persoanele care se încadrau în definiția contactului apropiat, fiind testate conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), actualizată și s-a dispus măsura carantinării, după caz. În vederea efectuării anchetei epidemiologice, DSP Timiș a nominalizat o persoană responsabilă, care împreună cu o echipa de specialiști analizează și implementează măsurile sanitare impuse de situație. Pentru un plus de siguranță, în zona respectivă s-a stabilit un calendar pentru efectuarea dezinfecției periodice a spațiilor publice.”, transmite DSP Timiș.

Așadar, în județul Timiș au fost confirmate peste 1.000 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, dintre care 67 de persoane au murit până astăzi, 28 iulie 2020.

Cele 7 focare din Timiș au fost depistate în locațiile următoare

Unitate procesare carne Smithfield – 174 cazuri confirmate

Spital privat Regina Maria – 6 cazuri confirmate

Spitalul de Psihiatrie Gătaia – 12 cazuri confirmate

Unitate economică – 3 cazuri confirmate

Comuna Gottlob – 11 cazuri confirmate

Centru privat de îngrijiri paliative – 10 cazuri confirmate

Zona Făget – 52 de cazuri confirmate și 2 decese

În România, până azi, 28 iulie 2020, au fost confirmate 45.902 de persoane infectate cu virusul ucigaș, dintre care 25.794 s-au vindecat, iar 2.206 de români au murit de COVID-19.

Un alt județ cu probleme este Argeș, unde masca de protecție a devenit obligatorie, după ce s-au înregistrat un foarte mare număr de cazuri de îmbolnăvire. Până în momentul de față au fost semnalate 2.814 de îmbolnăviri cu virusul COVID-19.

 

Închide ×