News

Coronavirus în lume: Cehia și Germania au înregistrat noi recorduri negative. 7.332 de cazuri noi în Italia

15.10.2020 | 11:46
Coronavirus in lume Cehia si Germania au inregistrat noi recorduri negative 7332 de cazuri noi in Italia
ADVERTISEMENT

Bilanțul global al cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus a depășit pragul de 33.770.000 și continuă să crească, în condițiile în care nu există încă un vaccin care să poată pune capăt pandemiei. De altfel, situația se înrăutățește vizibil inclusiv în statele care până nu demult păreau să o țină sub control.

Cel mai elocvent exemplu este Germania, unde autoritățile au raportat joi nu mai puțin de 6.638 de infecții noi, continuând astfel trendul ascendent din ultimele zile, în ciuda faptului că numărul rămâne relativ scăzut, dacă ne raportăm la standardele europene.

ADVERTISEMENT

Angela Merkel a anunțat, însă, noi restricții și a avertizat că există riscul să se ajungă până la 19.200 de îmbolnăviri pe zi, dacă virusul continuă să se răspândească în acest ritm. Din păcate, Cehia a înregistrat la rândul său o creștere semnificativă a numărului de cazuri și e de așteptat ca autoritățile să recurgă la măsuri stricte.

Situația devine îngrijorătoare în Germania. Angela Merkel impune noi restricții pentru stoparea răspândirii virusului

Sunt convinsă că ceea ce vom face acum va fi decisiv pentru modul în care vom depăși pandemia. De aceea, trebuie să prevenim o creștere necontrolată și exponențială a numărului de cazuri”, a declarat cancelarul Germaniei.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește noile restricții, trebuie spus că în regiunile unde există 35 de cazuri la 100.000 de locuitori în decurs de o săptămână, masca va deveni obligatorie atât în spațiile închise, cât și în cele deschise.

Autoritățile din Cehia au raportat joi 9.544 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, o cifră record pentru o singură zi, potrivit unei analize realizate de Reuters.

ADVERTISEMENT

Practic, luna octombrie a adus de două ori mai multe infectări în țara cu 10.7 milioane de locuitori, iar situația pare să se înrăutățească pe zi ce trece. Din martie și până acum, Cehia a confirmat în total 139.290 de cazuri.

Record negativ în Italia. 7.332 de infectări

De asemenea, în Italia, primul epicentru european al pandemiei de COVID-19, au fost raportate 7.332 de cazuri de îmbolnăvire, cea mai mare creștere de la declanșarea epidemiei. De asemenea, alte 43 s-au stins din viață în ultimele 24 de ore ca urmare a infectării cu virusul SARS-COV-2.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, Ministerul Sănătății a propus interzicerea petrecerilor private la care participă atât copii cât şi adulţi, precum și reducerea programului de funcţionare a barurilor şi restaurantelor. În plus, starea de urgență a fost prelungită până în data de 31 ianuarie.

ADVERTISEMENT