News

Coronavirus în România, 14 iunie 2020. Creştere alarmantă a cazurilor: 320 în ultimele 24 de ore. Care e bilanţul total. Live Update

14.06.2020 | 13:01
Coronavirus in Romania 14 iunie 2020 Crestere alarmanta a cazurilor 320 in ultimele 24 de ore Care e bilantul total Live Update
ADVERTISEMENT

Autoritățile fac apeluri disperate pentru prelungirea stării de alertă. Astfel, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, se declară optimist cu privire la faptul că Parlamentul va aproba acest fapt.

Update 13:01. Ultimul bilanţ prezentat de GCS arată faptul că au fost înregistrate 320 de noi cazuri de îmbolnăvire, alte 16 persoane au murit (nouă bărbaţi şi şapte femei). Pacienți infectați cu noul coronavirus decedaţi au fost internați în spitalele din Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Călărași, Cluj, Iași, Olt, Sibiu și Suceava.

ADVERTISEMENT

Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, un deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 4 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 2 decese la persoane de peste 80 de ani.

Bilanţul total: 21.999 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19, 15.719 au fost declarate vindecate și externate.

ADVERTISEMENT

Coronavirus în România, 14 iunie 2020

„Sunt optimist pentru că mă bazez şi pe responsabilitatea parlamentarilor şi politicienilor, pentru că dincolo de orice polemică, dincolo de orice contradicţie politică sau parlamentară,  cred că există un interes naţional: grija pentru sănătatea publică şi pentru viitorul naţiunii” a afirmat Vela.

În ceea ce priveşte reluarea transportului aerian către 17 state din Europa, ministrul a arătat că măsura de carantină este eliminată pentru persoanele asimptomatice.

ADVERTISEMENT

Apeluri pentru prelungirea stării de alertă

Vela a afirmat că lista ţărilor spre şi dinspre care vor avea loc zboruri va fi actualizată săptămânal şi va intra în vigoare în decurs de 24 de ore de la anunţul cu privire la acestea.

În ceea ce priveşte situaţii particulare, precum cea în care un cetăţean merge într-o ţară aflată pe lista celor cu puţine cazuri, dar la întoarcerea acestuia ţara respectivă a ieşit de pe listă pentru că a crescut numărul de îmbolnăviri, Vela a spus că „în mod evident (…) va intra în izolare 14 zile”

ADVERTISEMENT

În cazul celor aflaţi în tranzit pe cale rutieră prin ţări care nu se află pe lista cu un număr mic de infectări, ministrul de Interne a precizat că cei care trec prin state cu multe cazuri nu se va considera că vin din aceste ţări, pentru că se creează culoare de tranzit.

Vă readucem aminte că premierul Ludovic Orban a anunţat că va cere prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, nu 15 aşa cum a solicitat PSD, declarându-se încrezător că va exista în Parlament o majoritate care să înţeleagă ”că nu pot pune în pericol viaţa şi sănătatea românilor numai ca să să obţină câştiguri ieftine, de natură politico-electorală”.

Din păcate, bilanțul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus a atins un nou prag critic pe teritoriul țării noastre în ultimele 24 de ore. Potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, din 26 februarie, data la care s-a declanșat epidemia, au fost confirmate în total 21.404 cazuri de îmbolnăvire și 1.380 de decese.

De la ultima informare transmisă de GCS, au fost înregistrate 275 de cazuri noi de infectare şi 14 decese în ultimele 24 ore.  Trendul este în creştere, în plină perioadă de relaxare a măsurilor anti-covid şi apar semne de îngrijorare în România! Astfel, cinci bărbaţi şi nouă femei infectaţi cu coronavirus au murit. Persoanele au fost internate în spitalele din Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Constanța, Dâmbovița, București, Suceava și Vrancea.

 

 

ADVERTISEMENT