News

Coronavirus în România, 16 mai 2021. 565 de cazuri noi de infectare, numărul deceselor a coborât sub 40

16.05.2021 | 13:00
Coronavirus in Romania 16 mai 2021 565 de cazuri noi de infectare numarul deceselor a coborat sub 40
ADVERTISEMENT

Coronavirus în România, 16 mai 2021. Epidemia de Covid-19 a intrat în regres în țara noastră la toți indicatorii: numărul de cazuri noi, numărul de decese și cel al persoanelor care au nevoie de internare la Terapie Intensivă.

UPDATE 13.05: Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică la amiază, că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 565 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. Aceste cazuri au fost depistat în urma efectuării a 12.957 de teste RT-PCR (4.733 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.224 la cerere) și 5.792 de teste rapide antigenice.

ADVERTISEMENT

Numărul persoanelor internate coboară sub 5.000

Dacă numărul de teste în zilele de weekend este mai redus și, implicit, sunt identificate mai puțin persoane infectate, un semn clar al regeresului epidemiei este cel legat de decese care a scăzut de la 72, câte au fost anunțate sâmbătă, la numai 38. Din păcate însă, numărul total al victimelor Covid-19 se apropie de 30.000, consemnate oficial fiind 29.523 de decese.

În spitalele din România, numărul total de persoane internate cu Covid-19 este de 4.904, dintre care 777 sunt internate la ATI.

ADVERTISEMENT

Pe teritoriul României, 13.903 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.294 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 40.259 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 98 de persoane”, se arată în comunicatul GCS.

În ce privește rata de infectare calculată la mia de locuitori pe ultimele 14 zile, media națională a ajuns 0,80‰, toate județele țării fiind în zona verde.

ADVERTISEMENT

Județul cu rata cea mai mare de incidență a cazurilor de coronavirus este Alba – 1,20‰, iar cea mai mică este în Gorj – 0,19‰.


Știrea inițială: Regresul a permis autorităților să renunțe la o serie de restricții începând de ieri. Astfel, nu mai este obligatorie purtarea măștii de protecție în spațiile închise, iar restricțiile de circulație pe timpul nopții au fost eliminate cu totul.

ADVERTISEMENT

Numărul de noi cazuri  de infectare cu coronavirus în 24 de ore a fost de 729, potrivit raportării de sâmbătă la amiază a Grupului de Comunicare Strategică.

Scade presiunea asupra secțiilor ATI

GCS anunță că, pe lângă cele 729 de cazuri noi, s-au înregistrat și 72 de decese. Până astăzi, 29.485 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Concomitent cu scăderea numărului de infectări, se constată și o reducere a presiunii asupra secțiilor de Terapie Intensivă, care au mai puțin de 800 de paturi ocupate de pacienți cu forme grave de Covid-19. „În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 4.872. Dintre acestea, 784 sunt internate la ATI”, precizează sursa citată.

În ultimele 24 de ore au fost realizate 21.056 de teste RT-PCR (7.972 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.084 la cerere), la care se adaută 11.653 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 14.439 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.506 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 39.881 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 140 de persoane”, se spune în buletinul GCS.

Toate județele României sunt în zona verde

Din punctul de vedere al ratei de incidență calculată la mia de locuitori pe ultimele 14 zile, niciun județ nu are o rată mai mare de 1,5‰.

La nivel național, rata de infectare este de 0,85‰, cea mai mare fiind în Cluj – 1,26‰, iar cea mai mică în Gorj – 0,21‰.

În paralel continuă campania de vaccinare, intens promovată de autorități prin intermediul maratoanelor destinate imunizării.

De la începutul campaniei, pe 27 decembrie, cele mai multe dintre dozele administrate au fost fabricate de Pfizer – 5.353.170, după care urmează AstraZeneca – 687.736,  Moderna – 571.434 și Johnson&Johnson – 25.538.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit...
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici