News

Coronavirus în România azi, 1 decembrie 2020. Rată de pozitivare uriașă. Iohannis, decorații pentru medicii din prima linie. Update

01.12.2020 | 18:11
Coronavirus in Romania azi 1 decembrie 2020 Rata de pozitivare uriasa Iohannis decoratii pentru medicii din prima linie Update
ADVERTISEMENT

UPDATE / De Ziua Națională a României, președintele Klaus Iohannis a decorat mai mulți doctori și asistente medicale, precum și universități de medicină, cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de cavaler.

”În mod normal, sala aceasta ar fi fost neîncăpătoare dacă am fi avut posibilitatea să mulțumim tuturor celor care au contribuit la combaterea efectelor pandemiei și la salvarea de vieți. Dvs, cei din linia întâi, luptați neobosit pentru viață, de multe ori cu riscul propriei siguranțe”, a spus Iohannis, la începutul ceremoniei.

ADVERTISEMENT

În semn de apreciere pentru implicarea și profesionalismul de care au dat dovadă, pentru efortul important depus în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19, Președintele României a conferit:

Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler Institutului Național de Sănătate Publică, doamnei dr. Anghel Maria Nina (Moinești), doamnei dr. Băloi Adelina (Timișoara), domnului dr. Bărbat Marius-Teodor (Cluj-Napoca), domnului dr. Botea Dragoș Florin (Oradea), doamnei as. med. pr. Casoni Maria-Elena (Târgu-Mureș), doamnei dr. Dacz Monika Erika (Oradea), domnului dr. Florea Marc (Oradea), doamnei dr. Georgescu Corina Maria (Timișoara), doamnei dr. Gherman Ada Sonia (Cluj-Napoca), doamnei dr. Grigoraș Ioana (Iași), domnului dr. Henţia Ciprian Adrian (Timișoara), doamnei dr. Lupse Mihaela Sorina (Cluj-Napoca), doamnei dr. Pascal Ema-Raluca (Reșița), doamnei as. med. pr. Pop Alexandra-Angela (Oradea), doamnei dr. Sandu Monica Andreea (București) și domnului dr. Suciu Alin Aurel Raul (Oradea);
Medalia „Meritul Sanitar” clasa a III-a doamnei as. med. Bordianu Gabriela-Ioana (Bacău).

ADVERTISEMENT

De asemenea, în semn de recunoștință pentru calitatea procesului educațional și a excelenței academice, pentru efortul important depus în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler:

Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București;
Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca;
Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași;
Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara;
Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș;
Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, anunță Administrația Prezidențială.

ADVERTISEMENT

UPDATE / Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un total de 479.634 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre aceștia 360.934 fiind declarați vindecați.

1259 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă, un record absolut, în timp ce în București au fost înregistrate 808 cazuri noi. Rata de pozitivare rămâne mare, 29.28%, cu toate că au fost identificate doar 4.272 de cazuri noi dintr-un total de aproximativ 14.000 de teste.

ADVERTISEMENT

De la începutul pandemiei până în prezent au decedat 11.530 de persoane. 178 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 5 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 16 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

13.438 de oameni sunt internați în spitale, dintre care 1.259 sunt în secțiile ATI. În total, România a efectuat 4.122.192 de teste. Dintre acestea, 14.588 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 9.551 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 5.037 la cerere.

Pe teritoriul României, 45.863 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.186 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 65.772 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 63 de persoane.


Coronavirus în România azi, 1 decembrie 2020. După o zi de luni în care țara noastră a raportat un număr foarte mic de cazuri în raport cu zilele precedente, urmează să vedem marți, de Ziua Națională, ce cifre vor prezenta cei de la Grupul de Comunicare Startegică.

În ultimele 24 de ore am avut doar 3.826 de noi infectări, un total îmbucurător pe de o parte, dacă îl punem în comparație cu zilele săptămânii trecute, dar îngrijorător dacă avem în vedere numărul foarte mic de teste: sub 10.000.

La general, de la declararea pandemiei, pe teritoriul României au fost confirmate 475.362 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În toată această perioadă, 348.852 de pacienți au fost declarați vindecați.

Coronavirus în România azi, 1 decembrie 2020

Adevărata față a pandemiei în țara noastră o vedem atunci când vedem evoluția deceselor zilnice și a numărului de pacienți aflați în stare gravă în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI).

Conform ultimelor date GCS, bilanțul total al victimelor ajuns la 11.331 de morți, după ce alți 138 de pacienți decedați au fost raportați în ultimele 24 de ore.

Au pierdut lupta cu boala 78 bărbați și 60 de femei, care erau internați în spitale din Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Ilfov și București.

Situația devine tot mai critică în spitale. Luni dimineață erau internați 13.261 de pacienți cu COVID. Dintre aceștia, 1.251 sunt la ATI, ceea ce reprezintă un nou record absolut.

București, cele mai multe cazuri noi. Constanța, cea mai mare rată

După ultimele cifre, rata de infectare a scăzut ușor în București, de la 6,46 cât era duminică, la 6,29 cazuri/mia de locuitori. Sibiul a pierdut postura de ”lider” ocupă în ultimele săptămâni. Astfel, cele mai afectate județe au devenit Constanța și Ilfov, cu rate de 7,49, respectiv 7,2 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Pe de altă parte, Bucureștiul se păstrează pe prima poziție la totalul cazurilor din ultima zi, peste 500. De la începutul pandemiei și până în prezent, în București au fost depistate în total 67.539 de cazuri de COVID.

Iată care sunt județele care au peste 100 de cazuri noi: București – 522 de cazuri noi, Constanța – 335 de cazuri noi și Argeș – 266 de cazuri noi.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.107.567 de teste. Dintre acestea, 9.785 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 7.039 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.747 la cerere.

Pe teritoriul României, 47.982 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.097 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 68.464 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 65 de persoane.

ADVERTISEMENT
Tags: