Coronavirus închide porţile stadioanelor din Serie A! Derby-ul Juventus – Inter se joacă fără fani

Adrian Baciu   
în Serie A
25/02/2020, 16:52
Coronavirus închide porţile stadioanelor din Serie A! Derby-ul Juventus – Inter se joacă fără fani
Coronavirus închide porţile stadioanelor din Serie A! Derby-ul Juventus - Inter se joacă fără fani

Coronavirus, maladia care a pus stăpânire pe tot mai multe zone de pe glob, afectează grav desfășurarea competițiilor sportive. Italia, puternic afectată în ultimele zile de răspândirea acestui virus mortal, a luat măsuri drastice de prevenire a răspândirii COVID-19, iar fotbalul nu a scăpat. Mai multe meciuri din weekend se vor juca fără spectatori, de teama extinderii acestei boli.

Derby-ul din Serie A, Juventus – Inter, se joacă fără fani de teama coronavirus

Nu mai puțin de șase meciuri programate în weekendul viitor în runda a 26-a din Serie A se vor juca cu porțile închise. Printre ele se numără și derby-ul pentru ”Scudetto” dintre Juventus și Inter, programat la Torino.

Informația este una oficială, fiind confirmată de Ministrul Sportului din Italia, Vincenzo Spadafora.

”Măsurile luate de autorități sunt deja în vigoare, ceea ce înseamnă că toate evenimentele publice vor fi interzise. Inițial, s-au dispus măsuri pentru zonele Lombardia, Veneto și Piemont. Ulterior, acestea s-au extins și la Friuli Venezia Giulia, Emilia Romagna și Liguria.

În aceste regiuni au fost interzise toate manifestările, inclusiv cele sportive. Există unele evenimente pentru care am permis disputarea, însă cu porțile închise, fără public”, a spus Spadafora, conform football-italia.net.

Meciurile din Serie A care se vor juca fără fani:

  • Udinese-Fiorentina (Sâmbătă)
  • Milan-Genoa (Duminică)
  • Parma-SPAL (Duminică)
  • Sassuolo-Brescia (Duminică)
  • Juventus-Inter (Duminică)
  • Sampdoria-Hellas Verona (Luni)

Ce se întâmplă cu restul partidelor

Același Vincenzo Spadafora mai spune pentru sursa citată că celelalte meciuri ale rundei se vor desfășura normal, întrucât ”măsurile nu au fost extinse în restul Italiei deoarece nu există încă temeri în alte zone”.

Coronavirus a lovit în weekendul trecut: patru meciuri amânate

Atalanta – Sassuolo, Verona – Cagliari, Torino – Prama și Inter – Sampdoria au fost partidele din prima ligă a Italiei amânate din cauza riscului infestării cu virusului corona în weekend-ul trecut.

Meciurile urmau să se dispute duminică, la ora 16:00, primele trei, și 21:45, meciul lui Inter, în regiunile Veneto și Lombardia din Italia, două dintre zonele în care au fost semnalate cele mai multe cazuri de coronavirus.

Inter, afectată și pe plan european

Inter are de suferit și în Europa League din cauza problemelor cu coronavirus. Returul dintre echipa lui Antonio Conte şi Ludogoreţ din 16-imile Europa League se va disputa joi fără spectatori în tribune, a anunţat UEFA.

Închide ×