News

Coronavirus într-un lot de aripioare de pui congelate importate din Brazilia. Descoperirea a fost făcută în China

13.08.2020 | 18:15
Coronavirus intrun lot de aripioare de pui congelate importate din Brazilia Descoperirea a fost facuta in China
ADVERTISEMENT

Au  fost detectate urme de coronavirus într-un lot de aripioare de pui congelate importate din Brazilia. În oraşul chinez Shenzhen, autorităţile au făcut o descoperire halucinantă.

Centrul local pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a afirmat că a găsit urmele pe suprafaţa unuia dintre produse. Testele de acid nucleic viral prezent în probă au ieşit pozitive, potrivit ziarului Global Times.

ADVERTISEMENT

În urma acestei  descoperiri întregul personal, care ar fi putut intra în contact cu acest produs, a fost supus testelor COVID-19. Momentan primele teste au ieşit negative.

Într-un lot de aripioare de pui congelate au fost găsite urme de coronavirus

Carnea venită din Brazilia a fost dată în urmărire şi confiscată de autorităţi. Oamenilor li s-a recomandat să fie atenţi când cumpără carne şi fructe de mare din import şi “să fie precauţi pentru a reduce riscurile de infecţie”.

ADVERTISEMENT

Nu este primul caz de acest fel. Miercuri, în oraşul Wuhu au fost găsite urme de coronavirus în pachete de creveţi importate din Ecuador.

În plus, în oraşul portuar Shandong au fost detectate urme pe ambalajul unor peşti congelaţi. Un alt caz s-a petrecut la un restaurant din Wuhu care depozitase ambalajele contaminate într-un congelator după ce le achiziţionase. Toate localurile din oraş care comandaseră astfel de produse au fost sigilate.

ADVERTISEMENT

China a ajuns să suspende importurile de creveţi albi congelaţi de la trei firme ecuadoriene, în data de 10 iulie. La cele trei firme au fost descoperite resturi ale virusului pe ambalajele acestora, anunţase atunci Administraţia Generală a Vămilor.

După începutul îngrijorător și alarmant, China a reușit să țină sub control răspândirea virusului. S-au înregistrat 85.000 de cazuri în această țară, majoritatea în primele săptămâni ale anului. Azi, China a înregistrat doar 16 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT