News

Coronavirusul a îngenuncheat Italia. Principalele obiective turistice sunt abandonate. Impact economic uriaș. Galerie foto

09.03.2020 | 13:47
Coronavirusul a ingenuncheat Italia Principalele obiective turistice sunt abandonate Impact economic urias Galerie foto
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Italia au decretat stare de urgență din cauza coronavirusului, iar tot nordul Italiei, inclusiv orașul Milano, motorul financiar al țării, se află în carantină. Nu mai puțin de 16 milioane de cetățeni nu au dreptul să părăsească zona, motiv pentru care mii de oameni au decis să fugă din Milano încă din momentul în care a apărut zvonul că premierul italian va semna decretul pentru emiterea stării de urgență. Interesant este că zona Lombardia este cunoscută drept motorul economic al Italiei, dar este și o importantă destinație turistică pentru întreaga lume. De altfel, pe lângă numărul destul de mare de victime produs de COVID-19, Italia are mult de suferit și din pricina absenței turiștilor.

Obiectivele turistice din Italia, părăsite din pricina coronavirusului

Astfel, la o zi după ce s-a decretat stare de urgență în Lombardia, Milano părea a fi părăsit. Asta chiar dacă duminică vremea a fost frumoasă, propice pentru o plimbare în aer liber.

ADVERTISEMENT

Dacă în mod normal piața Domului din Milano era una plină ochi de turiști, ieri cel mai cunoscut punct turistic din capitala Lombardiei era aproape părăsit. Doar porumbeii și câțiva oameni răzleți și-au făcut duminică apariția în zonă:

Principalele obiective turistice din Italia sunt afectate de coronavirus
Piața Domului din Milano este abandonată din cauza coronavirus *foto: hepta.ro

Milano este cunoscut și drept capitala modei, iar galeriile Victor Emanuel reprezintă locul în care cele mai scumpe brand-uri își expun ultimele creații. Cu toate acestea, doar o mână de turiști au fost surprinși duminică:

ADVERTISEMENT
Principalele obiective turistice din Italia sunt afectate de coronavirus
Galeriile Vittorio Emmanuel din Milano, în prag de coronavirus *foto: hepta.ro

Turiștii nu se mai înghesuie să viziteze nici capitala Roma, chiar dacă cel mai mare oraș din Italia se află în afara carantinei. Astfel, Coloseumul este închis, iar piețele celebre din „Cetatea Eternă” sunt mai degrabă goale:

Principalele obiective turistice din Italia sunt afectate de coronavirus
Colosseumul s-a închis din cauza coronavirus *foto: hepta.ro
Principalele obiective turistice din Italia sunt afectate de coronavirus
Forumul Imperial din Roma *foto: hepta.ro

De altfel, celebrul Festival din Veneția s-a închis cu două zile mai devreme iar Bienala de Arhitectură de la Veneția a fost mutată din luna mai în luna august:

ADVERTISEMENT
Principalele obiective turistice din Italia sunt afectate de coronavirus
Restaurantele din centrul Veneției sunt închise din cauza coronavirus *foto: hepta.ro

Cât a afectat coronavirusul turismul din Italia

Specialiștii estimează că impactul coronavirusului asupra turismului din Italia va fi unul imens. Astfel, în primul trimestru în Italia vor lipsi nu mai puțin de 4,7 milioane de turiști. De altfel, nu mai puțin de 90% dintre turiștii care se pregăteau să viziteze capitala Italiei și-au anulat vacanțele.

Cea mai afectată zona va fi Veneto, de unde lipsesc aproape un milion de turiști! Totodată, în zona Toscanei numărul vizitatorilor o să scadă cu aproape 700 de mii. Potrivit companiilor de turism, pierderile economice sunt estimate la 7,5 miliarde de euro, o gaură imensă chiar și pentru bugetul unei țări precum Italia.

ADVERTISEMENT

Reamintim faptul că În urma stării de urgență, autoritățile italiene au anunțat că vor fi închise sălile de sport, piscinele, muzeele și stațiunile de schi, în timp ce competițiile sportive se vor desfășura fără public. Restaurantele și cafenelele vor fi deschise, dar clienții trebuie să stea la cel puțin un metru distanță unul de celălalt.

ADVERTISEMENT