Fotbal intern

Coronavirus la Dinamo! Meciul contra Chindiei va fi reprogramat! Magazinerul infectat a fost la masă cu fotbaliștii! Update

11.06.2020 | 18:50
Coronavirus la Dinamo Meciul contra Chindiei va fi reprogramat Magazinerul infectat a fost la masa cu fotbalistii Update
ADVERTISEMENT

A apărut primul test pozitiv pentru Covid-19 în fotbalul românesc. Este vorba de magazionerul echipei Dinamo Bucureşti.

Primele măsuri luate au fost cele din protocolul anterior stabilit. Persoana în cauză a fost izolată şi i se va reface testul în speranţa că primul a fost o eroare.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 11 iunie, ora 18:50 / Cu o zi înainte de a se afla de cazul de coronavirus de la Dinamo, jucătorii lui Adrian Mihalcea au ieșit împreună la o terasă din București pentru a se relaxa înainte de partida cu Chindia, întâlnire la care ar fi participat inclusiv magazinerul clubului, cel depistat pozitiv. Mai mult, unele surse spun că acesta ar fi plecat mai apoi spre casă în mașina unui jucător, site-ul Prosport susținând că ar fi vorba de Cătălin Straton, informație negată însă de portarul „câinilor”.

„Am vrut să fie ceva al nostru, al băieților. Nu ne-am ascuns de nimeni, am mers pe zi la terasă, care este la câțiva pași de trotuar, oricine ne-a putut vedea. A fost o adunare de familie, așa am perceput-o cu toții. Au mai tot venit și plecat oameni de la masă, dar spre final, într-adevăr, a fost acolo și magazinerul. Probabil, a stat puțin, fiindcă oricum era pe final”, au comentat informația o parte dintre jucătorii lui Dinamo pentru Gsp.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 11 iunie, ora 17:30 / Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a anunțat în urmă cu puțin timp că meciul Dinamo – Chindia, care trebuia să se dispute sâmbătă, de la ora 20:00, va fi reprogramat. În locul lui, după consultarea cu deținătorii drepturilor tv, a fost mutată partida Sepsi – Hermannstadt, care trebuia să se joace inițial tot sâmbătă, dar de la ora 17:00.

În consecință, și ora de disputare a celeilalte partide de sâmbătă, FC Voluntari – Academica, a fost modificată, mutându-se de la 14:30 la 17:00.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 11 iunie, ora 13:50 / Iată și comunicatul oficial al LPF, care anunță că Dinamo nu va mai fi programată la meciuri până când nu va fi finalizată ancheta epidemiologică.

„Liga Profesionistă de Fotbal ține să informeze că astăzi, 11.06.2020, la ora 10:39, persoana responsabilă cu verificarea respectării prevederilor Ordinului comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății nr. 601/971/2020 din cadrul clubului FC DINAMO 1948 București ne-a transmis faptul că o persoană din cadrul clubului a fost depistată pozitiv la cea de a patra testare COVID 19.

ADVERTISEMENT

Având în vedere prevederile legale și regulamentare este necesară păstrarea anonimatului acestei persoane.

Liga Profesionistă de Fotbal va respecta prevederile legale stabilite de ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului si Ministerul Sănătății și până la finalizarea anchetei epidemiologice în acest caz, va opri desfășurarea meciurilor care implică clubul FC Dinamo 1948 București.”


UPDATE, 11 iunie, ora 13:00 / Dinamo a confirmat că există un caz de coronavirus, dar speră că a fost vorba de o greșeală. Persoana în cauză va fi retestată. Iată în continuare comunicatul oficial al clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare.

„Toți componenții lotului dinamovist, membrii staff-ului tehnic și medical din cadrul echipei noastre, precum și personalul auxiliar pentru organizarea meciurilor la stadionul din Ștefan cel Mare au efectuat miercuri, 10 iunie 2020, testul Real Time PCR pentru diagnosticarea COVID-19.

În urma acestei testări a fost depistat un caz pozitiv, a anunțat medicul Liviu Bătineanu pentru site-ul oficial al clubului. Medicul dinamovist precizează că persoana depistată pozitiv nu face parte din lotul de jucători sau din conducerea tehnică și medicală a echipei, fiind izolată în această dimineață la stadionul Dinamo”.

Comunicat de presăBucurești, 11 iunie 2020. Toți componenții lotului dinamovist, membrii staff-ului tehnic și medical…

Posted by FC DINAMO BUCURESTI on Thursday, June 11, 2020


Magazionerul clubului Dinamo are coronavirus

Antrenamentul de dimineaţă al echipei a fost suspendat şi s-ar putea relua în după-amiaza zilei de joi. Direcţia de Sănătate Publică va demara o anchetă epidemiologică la Dinamo, pentru a se stabilii cu cine a intrat în contact pacientul.

Conform procedurilor, cluburile au fost obligate să filmeze toate şedinţele de pregătire, astfel că ancheta DSP-ului ar trebui să evidenţieze cu uşurinţă contacţii.

Dinamo avea primul meci contra Chindiei, programat sâmbătă, de la 20:00, pe terenul din Ştefan cel Mare. Partida contează pentru cea de-a treia etapă a play-out-ului.

Trei scenarii posibile. În două dintre ele, NU se joacă meciul contra Chindiei

Justin Ştefan, secretarul general LPF, a precizat ce se va întâmpla de acum încolo, după ce primul test pozitiv a fost înregistrat. Oficialul a precizat care sunt cele 3 scenarii posibile în ceea ce priveşte ancheta epidemiologică:

1. ancheta NU este finalizată înainte de sâmbătă dimineaţă: Dinamo – Chindia se amână!

2. ancheta ESTE finalizată în timp util pentru organizarea meciuri:

  • Jucătorii AU AVUT CONTACT cu persoana pozitivă: Dinamo – Chindia se amână!
  • Jucătorii NU au avut contact cu persoana pozitivă: Dinamo – Chindia se joacă!

„Vom vedea când se termină ancheta epidemiologică pentru a decide dacă partida Dinamo – Chindia se poate disputa sau nu. Trebuie analizată varianta reprogramării. Dacă ancheta nu se termină până sâmbătă dimineață, este clar că meciul va trebui programat la o dată ulterioară.

Dacă se stabilește mai devreme că jucătorii au avut contact cu persoana respectivă, aceștia intră în izolare și partida nu se mai poate disputa. Deci avem trei situații: se termină ancheta și nu e nicio problemă, nu se finalizează ancheta în timp util sau se finalizează ancheta și există jucători care au avut contact cu persoana respectivă.

În a treia situație, Dinamo nu mai poate disputa jocul. În această situație, jucătorii ar intra în izolare timp de 14 zile, cum prevede legislația României. În cel mai rău caz vom analiza situația, pentru că avem niște alternative în acest moment“, a declarat Justin Ştefan, pentru Digisport.

Ce spun târgoviștenii. „Nu milităm pentru o victorie la masa verde”

Oficialii clubului Chindia Târgoviște, care urma să joace cu Dinamo în prima etapă, sunt aproape convinși că meciul va fi amânat, însă spun că nu doresc să câștige la „masa verde”.

„Aștept o comunicare oficială din partea LPF, pentru că e vorba despre un joc oficial. Probabil se va face o anchetă și se va stabili dacă a interacționat sau nu cu jucătorii sau cu ceilalți membri din staff. M-aș bucura să se poată desfășura partida. Dar dacă a fost în anturajul echipei, meciul se amână 100%, pentru că vor fi izolați jucătorii în acest caz. Dar numai o anchetă poate stabili asta.

 Ar fi un scenariu prea dur să câștigăm cu 3-0 la masa verde. Nu aș milita pentru asta, aș vrea să se joace pe teren. Nu doresc nimănui vreun rău. M-ar avantaja cele 3 puncte, însă nu este un scenariu demn pentru fotbal. Sper ca lucrurile să fie OK”, a declarat președintele Marcel ghergu pentru Gsp.

ADVERTISEMENT