News

Coronavirus la Spitalul Militar: 24 de cadre medicale sunt infectate. 5 sunt internate, restul – în izolare la domiciliu

01.04.2020 | 14:43
Coronavirus la Spitalul Militar 24 de cadre medicale sunt infectate 5 sunt internate restul  in izolare la domiciliu
ADVERTISEMENT

Comandantul Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr Carol Davila”, Florentina Ioniţă Radu, a anunțat că 24 de cadre medicale sunt infectate cu coronavirus.

24 de cadre medicale de la Spitalul Militar, infectate cu coronavirus

”În acest moment, la nivelul spitalului sunt confirmate 24 de persoane, din care trei sunt simptomatice şi sunt internate în Secţia Boli Infecţioase, o asistentă medicală este internată la Spitalul Balş şi alta la Spitalul Babeş, iar ceilalţi sunt izolaţi la domiciliu”, a anunțat comandantul Spitalului Militar despre cele 24 de cadre medicale infectate cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

”Au fost cazuri în care s-au identificat şi în acest moment pot să vă spun că în Spitalul Militar sunt 24 de cadre medicale confirmate. La intrarea dimineaţă pe secţie se face triajul epidemiologic al personalului şi fiecare spune dacă a avut probleme, se simte rău”, a explicat medicul militar, conform Agerpres.

”Asistenta şefă a fost la autoizolare. A doua zi a venit rezultatul pozitiv. A fost adusă pe Secţia de Boli infecţioase şi s-a început ancheta epidemiologică. În urma anchetei epidemiologice, tot personalul medical a fost trimis la autoizolare şi a fost testat. În urma testărilor, o parte din personalul medical a fost testat pozitiv”, a mai spus Florentina Ioniţă Radu.

ADVERTISEMENT

”Cei trei din UPU nu au respectat normele de dezechipare”

”Totuşi, trei dintre cei care au fost în UPU au fost găsiţi pozitiv. Asta înseamnă că aceste cadre medicale ori nu au purtat echipamentul corespunzător, ori în momentul în care au făcut dezechiparea nu s-au dezechipat corespunzător”, a continuat comandantul.

”Pentru echipare şi dezechipare s-a făcut pregătire, au fost instruiţi. Probabil că cei trei din UPU nu au respectat întru totul. Secţia cardiologie 1 a fost închisă, pacienţii testaţi”, a afirmat medicul de la Spitalul Militar.

ADVERTISEMENT

”Asta înseamnă că, atunci când au acordat asistenţă medicală pacienţilor, ei au fost echipaţi corespunzător, dar în afara acordării asistenţei medicale pacientului atunci când au fost în zonele libere ei nu au respectat distanţarea socială şi probabil că s-a produs această infectare”, a mai precizat ea.

”Este un bloc operat pentru pacienţii COVID pozitivi sau pacienţii care au urgenţă şi încă nu au avut timpul necesar să îi testăm, sau să aşteptăm rezultatul testării”, a încheiat comandatul Spitalului Militar.

ADVERTISEMENT

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” anunțase marți seară că șapte persoane au fost infectate cu COVID-19, fiind vorba de „personal medical simptomatic”.

ADVERTISEMENT