News

Coronavirus la un cămin de bătrâni din Orăştie. Cinci angajați și 23 de vârstnici au fost infectați

13.04.2020 | 18:04
Coronavirus la un camin de batrani din Orastie Cinci angajati si 23 de varstnici au fost infectati
ADVERTISEMENT

Un focar de coronavirus a fost descoperit la un cămin de bătrâni din Orăştie care aparține Primăriei, nu mai puțin de 28 de persoane fiind infectate.

Coronavirus la un cămin de bătrâni din Orăştie

Primarul municipiului Orăştie din judeţul Hunedoara, Ovidiu Bălan, a declarat pentru news.ro că persoanele cu coronavirus din căminul de bătrâni sunt cinci angajați și 23 de vârstnici.

ADVERTISEMENT

Edilul a mai precizat că pentru alți doi bâtrâni se aşteaptă rezultatul testului, iar cei infectaţi vor fi trataţi unii la spitalul din Orăştie, iar ceilalţi la Spitalul Judeţean Deva, care a ieşit luni din carantină.

”Din cei 5 angajaţi infectaţi, doi erau pe tură ieri, când au fost confirmaţi, au fost transferaţi la spital, iar trei se aflau acasă, la momentul venirii rezultatului testului. Şi cei trei au ajuns la spital. Restul personalului rămâne în izolare”, a spus primarul din Orăștie.

ADVERTISEMENT

Un pacient ce a fost internat la spitalul din Deva, cel care a adus virusul în cămin

Ovidiu Bălan a precizat că 12 pacienţi au ajuns la spitalul din Orăştie, o persoană este transferată la Hunedoara şi o persoană la Spitalul din Deva. Alte 12 persoane urmează să fie transferate la Deva.

În ceea ce priveşte personalul, două persoane sunt internate la Orăştie, iar ceilalţi trei la Deva. El a spus că în centru se va face o dezinfecţie, acolo rămânând cinci beneficiari care sunt negativi şi personalul care îi îngrijeşte.

ADVERTISEMENT

”Cel care a adus virusul în acest centru credem noi că este un pacient care a fost internat la Spitalul de Urgenţă din Deva în perioada 15-25 martie. A suferit o intervenţie chirurgicală, după care a mers pe secţia ATI”, a mai precizat primarul.

”În data de 25 martie s-a întors în centru. Medicii au considerat că este asimptomatic, persoana respectivă este şi în momentul de faţă asimptomatică, deşi are un test pozitiv”, a explicat Bălan.

ADVERTISEMENT

Spitalul Deva, focar de infecție cu COVID-19, a ieșit din carantină la doar câteva zile după ce conducerea unității medicale a fost preluată de armată. Potrivit autorităţilor din Hunedoara, de acum încolo, aici vor ajunge toţi pacienţii diagnosticaţi sau suspecţi de infecţie cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT