Fotbal international

Coronavirus lovește Serie A. Trei meciuri programate duminică au fost amânate. Lombardia și Veneto, regiunile afectate. Încă o partidă nu se va mai disputa

23.02.2020 | 13:17
Coronavirus loveste Serie A Trei meciuri programate duminica au fost amanate Lombardia si Veneto regiunile afectate Inca o partida nu se va mai disputa
ADVERTISEMENT

Virusul Corona, răspândit din China la începutul acestui an, începe să producă din ce în ce mai multe probleme și în lumea sportului. După ce sâmbătă mai multe meciuri din ligile inferioare din Italia au fost amânate, același lucru s-a întâmplat și cu trei partide programate duminică în Serie A.


UPDATE, 23 februarie, ora 13:17 / Încă o partidă din Serie A a fost amânată din cazua amenințării coronavirusului devastator. Torino – Parma este cel mai recent meci care nu se va mai desfășura duminică, 23 februarie în campionatul Italiei.

ADVERTISEMENT

Lombardia și Veneto, sub amenințarea coronavirusului

Atalanta – Sassuolo, Verona – Cagliari și Inter – Sampdoria au fost partidele din prima ligă a Italiei amânate din cauza riscului infestării cu virusului corona.

Jocurile urmau să se dispute duminică, la ora 16:00, primele două, și 21:45, meciul lui Inter, în regiunile Veneto și Lombardia din Italia, două dintre zonele în care au fost semnalate cele mai multe cazuri de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Vincenzo Spadafora, ministrul Sportului, a hotărât ca toate evenimentele sportive programate duminică, 23 februarie, în regiunile Veneto și Lombardia să fie amânate”, a transmis Giuseppe Conte, Premierul Italiei, conform Gazzeta dello Sport.

Meciul lui Inter din Europa League este în pericol

Inter Milano, care nu va juca duminică cu Sampdoria, are programat peste patru zile o altă partidă, cu Ludogorets, returul din șaisprezecimile Europa League.

ADVERTISEMENT

Partida este în pericol să nu se dispute, stadionul „San Siro” fiind în regiunea Lombardia, una dintre cele mai afectate zone de coronavirus din Italia.

Cu o zi înaintea amânării celor trei partide din Serie A, nu mai puțin de 88 de partide care urmau să se joace în ligile inferioare din Italia, în regiunile Lombardia și Veneto, au fost anulate, urmând a fi reprogramate la o altă dată.

ADVERTISEMENT

Printre cele 88 de jocuri a fost și meciul formației la care este legitimat fotbalistul român Vasile Mogoș, Cremonese, care urma să întâlnească Ascoli în runda a 25-a din Serie B.

În cele două regiuni din Italia, școlile au fost închise, iar toate evenimentele programate în acest weekend au fost anulate.

  • 50 de persoane infectate cu coronavirus au fost depistate în Italia
  • 2 persoane au decedat în Italia din cauza virusului
ADVERTISEMENT
Tags: