News

Coronavirus: numărul ireal de îmbolnăviri în România. Datele care spulberă statisticile Guvernului

31.07.2020 | 11:16
Coronavirus numarul ireal de imbolnaviri in Romania Datele care spulbera statisticile Guvernului
ADVERTISEMENT

Coronavirus face ravagii în România, iar reprezentanții statutului oferă statistici care sunt departe de realitate, spune Mihai Lala, managerul unei clinici private din Capitală.

Astfel, în jur de 10% dintre persoanele din mediul urban ar fi, de fapt, infectate, ori au fost infectate cu virusul COVID-19.

ADVERTISEMENT

Deși guvernanții susțin că situația este sub control, sunt voci care spun că numărul îmbolnăvirilor ar fi mult mai mare, iar asta din cauza faptului că testarea nu se face în procent mai mare.

Coronavirus este răspândită masiv în România!

Deși conform ultimelor statistici în România sunt 49,591 de oameni infectați de coronavirus, dintre care 26.609 s-au vindecat, iar 2.304 sunt decedați, Mihai Lala, managerul de spital privat, susține că numărul este mult mai mare confirm statisticii făcute de clinica pe care o administrează.

ADVERTISEMENT

„ Noi, ieri, am depistat un procent de aproximativ 25%. Un sfert dintre cei testaţi au fost pozitivi. Având în vedere că prioritizăm simptomaticii, contacţii direcţi, procentul este un pic mai mare decât este media pe ţară. Pot să vă dau o estimare: cred că acum undeva la 10% în mediul urban este sau a fost pozitiv.  Nu am o imagine despre mediul rural, bănuiesc că acolo situaţia este un pic mai bună. Dar pe mediul urban, conform simulărilor noastre, cam acesta e procentul, 10%”, a afirmat, pentru DC News TV, Mihai Lala.

Reprezentanții ALDE sar în apărarea oamenilor și susțin că oamenii n-ar fi trebuit să plătească din buzunarul propriu testele pentru coronavirus, mai ales pentru că fiecare cetățean plătește asigurare medicală la stat.

ADVERTISEMENT

„ Când ne-au spus că vor începe testarea în masă a românilor nu credeam că asta înseamnă ca fiecare român să își facă testul de Covid-19 din bani proprii! Speram că Guvernul PNL va face această testare din bani publici, de la buget.Fiecare român plătește asigurări de sănătate și, în baza acestui contract cu statul privind asigurarea dreptului la sănătate, cu atât mai mult când există un risc major, are dreptul să i se asigure acest acces la testare în sistemul de stat.”, au scris reprezentanții ALDE în mediul online.