News

Coronavirus: Scădere semnificativă a numărului de cazuri în anumite județe din țară

01.11.2020 | 15:32
Coronavirus Scadere semnificativa a numarului de cazuri in anumite judete din tara
ADVERTISEMENT

Mai multe județe din țară au înregistrat o scădere importantă a numărului de cazuri noi de infectare cu coronavirus, în prima zi din noiembrie. Situația râmăne alarmantă în România, dupa ce Grupul de Comunicare Strategică a prezentat un nou raport îngrijorător pentru o zi de weekend, dar există și semne pozitive în anumite regiuni.

O schimbare semnificativă s-a remarcat în Constanța, unde astăzi s-au anunțat doar 133 de cazuri – aproape jumătate față de ziua anterioară.

ADVERTISEMENT

Județele Dolj, Mureș și Neamț au raportat mult mai puține persoane îmbolnăvite cu noul coronavirus comparativ cu ultima zi a lunii octombrie.

Coronavirus: Mai multe județe au o scădere a numărului de cazuri

Județul Mureș a avut 114 cazuri în minus față de ziua anterioară. Dolj a redus la jumătate cifrele alarmante din 31 octombrie, iar în Neamț s-a văzut o scădere cu uriașă (242 de cazuri pe 31 octombrie – 97 de cazuri pe 1 noiembrie).

ADVERTISEMENT

Situație interesantă în Harghita, unde doar 4 persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

La polul opus se află județe precum Bacău, Covasna, Dâmbovița, Galați sau Cluj. Aici numărul de infectări cu Sars-Cov-2 este mai mare, chiar dacă vorbim de o zi de weekend când numărul de teste este în scădere.

ADVERTISEMENT

Au fost efectuate 21.423 de testări în ultimele 24 de ore, 12.014 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.409 la cerere. Din păcate, s-a trecut din nou pragul de 5.000 de infectări cu coronavirus. Rata de incidență rămâne mare în Timiș, Alba, Cluj, Sălaj, București, Sibiu, Mureș sau Arad.

Foto: Captura mae.gov.ro

”Au fost raportate 99 decese. (…)Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani,  5 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 6 decese  la categoria de vârstă 50-59 de ani, 20 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 36 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 31 decese la categoria de peste 80 de ani. 95 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.” Grupul de Comunicare Strategică.

ADVERTISEMENT