Fotbal international

Coronavirusul a ajuns și la New York City, echipa lui Alexandru Mitriță. Comunicat oficial

20.03.2020 | 10:32
Coronavirusul a ajuns si la New York City echipa lui Alexandru Mitrita Comunicat oficial
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a pus lacătul și pe Major League Soccer, prima ligă de fotbal din Statele Unite ale Americii. Prima echipă care a anunțat un caz cu infectare a fost New York City FC, club la care este legitimat românul Alexandru Mitriță.

Infectare cu coronavirus la New York City FC, echipa lui Alexandru Mitriță. Comunicat oficial

New York City FC, echipa lui Alexandru Mitriță, este primaa entitate din MLS care anunță un caz pozitiv cu Covid-19. În noaptea trecută, clubul newyorkez a raportat faptul că un membru al departamentului său sportiv a fost testat pozitiv cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Deocamdată nu s-a oferit identitatea acelei persoane. Clubul american s-a rezumat la a informa că acesta se simte bine după ce a prezentat simptome ușoare și urmează protocoalele de izolare.

”New York City FC a anunțat astăzi (n.r. joi, 19 martie) că un membru al departamentului sportiv al clubului a fost testat pozitiv cu Coronavirus (COVID-19). Persoana se simte bine după afișarea simptomelor ușoare și respectă protocoale de izolare adecvate.

ADVERTISEMENT

NYCFC a lucrat îndeaproape cu specialiști locali în boli infecțioase, care au instruit jucătorii, personalul echipei și cei care cred că au intrat în contact strâns pentru a menține autoizolarea și a raporta imediat orice simptome pe care le-ar putea întâmpina personalului medical al echipei.

În acest moment nu au fost identificate alte cazuri în cadrul NYCFC”, se arată în comunicatul americanilor.

ADVERTISEMENT

Mitriță și colegii săi de la New York City FC au apucat să joace doar două meciuri din actualul sezon de Major League Soccer, ambele pierdute.

MLS a anunțat, joi, 19 martie, suspendarea pe alte 8 săptămâni a campionatului de fotbal.

NBA, primul sport american lovit de coronavirus

Primul club sportiv din SUA lovit de coronavirus a fost Utah Jazz din NBA. Oficialii baschetului american au decis suspendarea actualului sezon pe termen nelimitat, după ce jucătorul francez al echipei Utah Jazz, Rudy Gobert, a fost depistat pozitiv la testul de coronavirus.

ADVERTISEMENT

”NBA va suspenda toate jocurile până la o notificare ulterioară. NBA va folosi această pauză pentru a vedea care sunt următorii pași de făcut pentru a merge mai departe în ceea ce privește pandemia de coronavirus”, s-a arătat în comunicatul oficialilor baschetului nord-american de pe 12 martie.