“Coronavirusul a apărut într-o piață de animale din China”. Reacția oficială a unei superputeri

Luana Martinescu    Traian Terzian   
în HotNews
05/05/2020, 12:14
“Coronavirusul a apărut într-o piață de animale din China”. Reacția oficială a unei superputeri
Un oficial al unei țări puternice a anunțat că cel mai probabil noul tip de coronavirus a apărut într-o piață de animale din China. Sursă foto: hepta.ro

Un oficial al unei țări puternice a anunțat că cel mai probabil noul tip de coronavirus a apărut într-o piață de animale din China.

Coronavirusul a apărut într-o piață de animale din China

Conform Reuters, premierul Australiei, Scott Morrison, a lăsat să se înțeleagă că nu este de acord cu teoria conform căreia coronavirusul a fost creat în laborator și a spus că cel mai probabil acesta a apărut într-o piață de animale din China.

”Nu putem exclude niciuna dintre aceste poziţii, dar cel mai probabil originea a fost într-o piaţă de animale sălbatice”, a declarat Morrison în fața presei la Canberra.

În acelaşi timp, Australia şi Noua Zeelandă au convenit să înceapă să colaboreze pentru a permite călătoriile între ele, iar un acord ar putea fi în cele din urmă extins şi la alte naţiuni-insulă din Pacific.

Australia are o rată a mortalității cauzate de COVID-19 de 1%

Premierul australian a afirmat că va mai dura totuşi până la crearea zonei de călătorie între cele două ţări. O idee similară a exprimat şi şefa guvernului din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern.

Australia şi Noua Zeelandă şi-au închis de peste o lună graniţele pentru străini şi au impus carantină obligatorie pentru persoanelor revenite acasă din străinătate.

Ambele ţări au o rată a mortalităţii cauzate de COVID-19 de 1%, cu mult sub majoritatea ţărilor, iar numărul de noi cazuri a ajuns la doar o fracţiune din vârfurile înregistrate în martie.

Regulile privind distanţarea socială au fost relaxate uşor în Noua Zeelandă şi în unele state şi teritorii australiene, dar restricţiile privind adunările mari şi călătoriile neesenţiale rămân în vigoare.

Statele Unite ale Americii insistă cu teoria că noul coronavirus ar fi fost făcut într-un laborator din China. Secretarul american de stat Mike Pompeo a declarat că SUA ar deține dovezi „semnificative” conform cărora virusul a scăpat dintr-un laborator din Wuhan.

Închide ×