Fotbal intern

Coronavirusul afectează meciul Islanda – România! Ultimele detalii de la Reykjavik

11.03.2020 | 10:26
Coronavirusul afecteaza meciul Islanda  Romania Ultimele detalii de la Reykjavik
ADVERTISEMENT

Epidemia de coronavirus care s-a abătut și asupra Europei poate afecta meciul Islanda – România, din semifinalele barajului pentru calificarea la Campionatul European.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,43 este cota pentru ”peste 1,5 goluri” la meciul Islanda – România. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT

UPDATE, 11 martie, ora 10:28 / Directorul Departamentului de Protecție Civilă, Vidir Reynisson, a oferit într-o conferință de presă susținută miercuri ultimele detalii despre meciul Islanda – România: ”Nu am poziționat România ca zonă de risc, este imposibil de spus ce se va întâmpla mai departe”.

Deși sunt șanse mari ca meciul să se joace cu porțile închise, islandezii anunță că toate cele 10.000 de bilete au fost deja vândute. ”S-a discutat deja să se joace fără spectatori, deși toate biletele au fost vândute. O interdicție oficială ar avea prioritate, dar vedea cum se dezvoltă lucrurile”, a spus Reynisson.

ADVERTISEMENT

În acest moment în Islanda sunt 81 de cazuri confirmate de coronavirus, în timp ce în România numărul persoanelor infectate a ajuns la 31.


Știre inițială, 8 martie

Coronavirusul afectează meciul Islanda – România

”Luăm în considerare să jucăm fără spectatori meciul cu România din 26 martie! Luni avem o întâlnire pe tema deciziilor pe care le putem lua legate de coronavirus”, a declarat președintele Federației Islandeze de Fotbal, Gudni Bergsson, pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

”În prezent nu excludem nicio variantă. Monitorizăm dezvoltarea situației în Islanda și în Europa. Suntem conectați la deciziile autorităților”, a mai spus Bergsson despre problemele create de coronavirus înainte de Islanda – România.

”Pentru România ar fi un avantaj să joace fără suporteri”

”În funcție de felul cum vor evolua lucrurile în zilele următoare vom adopta hotărârea cea mai potrivită. Ar fi o situație neplăcută pentru fani. Probabil pentru România ar fi un avantaj să joace fără suporteri în tribune, dar înainte de orice importantă e siguranța oamenilor”, a afirmat el.

ADVERTISEMENT

Președintele Federației Islandeze a vorbit și despre starea gazonului: ”Am convingerea că gazonul va arăta foarte bine la ora partidei. Terenul e în prezent acoperit cu un cort, specialiștii noștri stau în contact permanent și cu UEFA. Ca și românii, și noi ne dorim să fie o suprafață de joc în condiții prielnice”.

”Nu putem evita momentul în care vom interzice evenimentele publice”

În schimb, directorul Departamentului de Protecție Civilă, Vidir Reynisson, a lăsat să se înțeleagă că meciul Islanda – România ar putea fi anulat: ”Nu înseamnă că interzicem evenimentele publice, dar nu putem evita să spunem că se aproprie momentul în care o vom face. Și vom folosi această metodă”.

”Interzicerea acestor eveniment este probabil una dintre cele mai de succes metode de a opri virusul să se răspândească. Și trebuie s-o aplicăm corect și în cel mai bun mod posibil. Nu am ajuns în această situație, dar credem că la un moment dat vom merge pe acest drum”, a precizat Reynisson.

Islanda – România s-ar putea juca în altă țară

Partida Islanda – România, din semifinalele barajului pentru Campionatul European, este programată la 26 martie, de la ora 21:45, la Reykjavik. În cazul în care se vor impune, ”tricolorii” vor juca tot în deplasare, cinci zile mai târziu, cu învingătoarea meciului Bulgaria – Ungaria.

Vremea nefavorabilă din Islanda i-a făcut pe oficialii Federației Române de Fotbal să țină permanent legătura cu UEFA pentru a afla dacă meciul se poate juca la Reykjavik, acolo unde gazdele își doresc cu orice preț. Răzvan Burleanu a anunțat că întâlnirea ar putea să aibă loc în altă țară.

ADVERTISEMENT
Tags: