News

Coronavirusul, cea mai severă pandemie din SUA. A ucis mai mulți oameni decât gripa spaniolă

Pandemia de coronavirus este catalogată de oamenii de știință cea mai severă din istoria SUA.
21.09.2021 | 19:11
Coronavirusul cea mai severa pandemie din SUA A ucis mai multi oameni decat gripa spaniola
ADVERTISEMENT

Experții de la Universitatea Johns Hopkins au ajuns la concluzia că pandemia de coronavuris este cea mai severă din istoria SUA. Asta din cauza numărului mare de decese provocate și a numărului mare de infectări.

Până acum, gripa spaniolă din 1918-1918 era considerată cea mai gravă pandemie din SUA. Un ultim bilanț realizat de universitate arată că luni după-amiază au pierit din cauza SARS-COV2  675.700 de americani.

ADVERTISEMENT

Istoricii de la Centrele de Prevenţie şi Luptă Împotriva Bolilor (CDC) au precizat că un număr 675.700 de americani au fost uciși în total în America, de gripa spanioală. La nivel mondial, gripa spaniolă a luat viața a 50 de milioane de oameni.

Oamenii de știință speră ca virusul SARS-COV2 să devină precum o gripă sezonieră

În urma acestei descoperiri, gripa spaniolă a fost scoasă din ”titulatura”de cea mai gravă pandemie a SUA. Oamenii de știință mai speră că SARS-COV 2 va deveni în timp precum gripa sezonieră.

ADVERTISEMENT

Însă, nu există o garanție, atât timp cât încă sunt multe persoane care refuză să se imunizeze.

”Sperăm că va fi ca o simplă răceală, dar nu există nicio garanție”, a declarat Rustom Antia, biolog al Universității Johns Hopkins, potrivit The Guardian.

ADVERTISEMENT

Gripa spaniolă ar fi ucis aproximativ 20-50% din populația Terrei. A afectat toate categoriile de vârstă, inclusiv copii. Ca și acum, și atunci s-au luat măsuri de restricție, inclusiv închiderea teatrelor, şcolilor şi graniţelor.

Când va dispărea pandemia de coronavirus

Pentru ca pandemia de coronavirus să dispară, este nevoie ca 70% din populația Globului să se imunizeze. Sunt încă multe țări unde oamenii refuză imunizarea, pe fondul teoriilor conspiraționiste. În România, procentul de vaccinare trece în prezent puțin peste 25%.

ADVERTISEMENT

”Pandemia nu se închide precum o ușă, dar vrem să o închidem într-un timp rezonabil, pas cu pas. Și atunci, am nevoie să mă vaccinez și am nevoie de măsurile de prevenție pentru ca virusul să dispară ușor-ușor din circulație.

Este ceea ce-mi trebuie ca să pot să rezolv pandemia într-un interval de timp – n-o să-l precizăm de-acum, că e greu de spus, dar după părerea mea, pandemia se va închide transformând-o în focare de regiune sau în focare izolate și lucrul acesta va însemna o perioadă mai lungă de timp.

Când mă refer că se va închide mă refer la faptul că imunizarea va fi la nivel de masă și probabil că 70 la sută din populația globului va fi imunizată și atunci clar că măsurile de relaxare vor veni. Când mă refer la regiuni, e posibil ca la un moment dat pandemia să spunem că s-a închis, dar să fie anumite regiuni unde o să mai avem cazuri.

Lucrurile nu se pot închide dintr-odată. Altfel spus, închiderea pandemiei nu înseamnă că dispare infecția SARS-CoV-2. Facem diferența între a mai exista virusul și a fi pandemie. La un moment dat, cu siguranță nu va mai fi nevoie să purtăm mască”, a explicat medicul Adrian Marinescu la Digi 24.

ADVERTISEMENT