Sporturi

Coronavirusul creează panică la Complexul Sportiv de la Snagov! MTS liniștește spiritele: ”Sportivii reveniți din Italia sunt în afara oricărui pericol”

26.02.2020 | 11:32
Coronavirusul creeaza panica la Complexul Sportiv de la Snagov MTS linisteste spiritele Sportivii reveniti din Italia sunt in afara oricarui pericol
ADVERTISEMENT

Epidemia de coronavirus creează panică la Complexul Sportiv de la Snagov, după ce lotul național de kaiac-canoe ar urma să fie cazat acolo la întoarcerea din Italia.


UPDATE, 26 februarie, 11:35. Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, dă asigurări că niciun sportiv român prezent la pregătiri în Italia nu a avut de suferit de pe urma epidemiei de coronavirus din această țară.

ADVERTISEMENT

”Sportivii români aflați în pregătire în Italia sunt in afara oricărui pericol. Sănătatea lor nu e afectată în niciun fel. Au fost examinați medical. Au trecut procedurile pe propria răspundere. Nu s-a dispus introducerea în carantină. La Snagov e centrul de pregătire”, a spus Stroe la Pro X.


Coronavirusul creează panică la Complexul Sportiv de la Snagov: ”A fost eliberat pentru cei care vin din Italia”

Sindicatului Naţional Sport şi Tineret a dat publicității un comunicat în care se arată că angajaţii Complexului Sportiv de la Snagov sunt panicați de riscurile la care se expun și anunță că se încalcă regulile aplicate persoanelor care vin din Italia, țară în care epidemia de coronavirus a făcut deja șapte victime.

ADVERTISEMENT

”În seara aceasta se întoarce din Italia, cu un avion de linie, lotul naţional de kaiac-canoe şi sportivii vor fi duşi cu un autocar direct în Complexul Sportiv Naţional Snagov. CSN Snagov a fost eliberat pentru cei care vin din Italia”, se arată în comunicat.

”Salariații au fost ameninţaţi cu concedierea”

”Restul sportivilor au fugit astăzi din bază la aflarea veştii. Şedinţa cu salariaţii a fost una tensionată şi, având în vedere că oamenii sunt speriaţi de riscul la care se expun, au fost ameninţaţi cu concedierea şi s-au făcut presiuni ca nimeni să nu lipsească în perioada următoare”, se mai scrie.

ADVERTISEMENT

”Ministrul Ionuţ Stroe şi directorul CSN Snagov obligă personalul să deservească sportivii ce vor veni din Italia, deşi riscul de a fi expuşi la infecţie cu coronavirus este major. Nu se respectă regulile aplicate celor care se întorc din Italia şi care sunt trimişi în carantină la domiciliu”, se mai notează.

”Să se aducă personal specializat şi materialele necesare”

”Este inadmisibil ca oamenii să fie forţaţi să lucreze în centru de carantinare. Dacă decizia este ca sportivii să fie izolaţi în baza sportivă, atunci să se aducă personal specializat şi materialele necesare”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

”Materialul este trimis în urma solicitării membrilor noştri care ne cer sprijin. Vom sesiza ISU, Jandarmeria şi DSP cu privire la nerespectarea procedurilor în aceste situaţii şi punerea în pericol a salariaţilor”, se încheie manifestul.

”E o muşamalizare, aşa pare că se încearcă”

”Nu a existat nici către ei, nici către noi vreo informare oficială, nici verbală, nici telefonică, nici scrisă, să te poţi agăţa de ceva. E o muşamalizare, aşa pare că se încearcă. Ştim doar că sportivii aceia au fost în cantonament de la începutul anului în Italia, nu ştim oraşul, nu ştim nimic”, a declarat Andy Nagy, preşedintele SNST, pentru news.ro.

Italia este în acest moment cea mai lovită țară europeană de epidemia de coronavirus, în doar câteva zile înregistrându-se peste 210 cazuri de îmbolnăviri şi șapte decese, cele mai afectate regiuni fiind în nordul ţării. Mai multe meciuri de fotbal din Serie A au fost amânate, iar altele se vor desfășura cu porțile închise.

ADVERTISEMENT
Tags: