ADVERTISEMENT
Fotbal international

Coronavirusul dă peste cap fotbalul mare din Europa! Record de infectări în Premier League

Autor: Traian Terzian | 18.11.2020 | 11:24
Coronavirusul dă peste cap fotbalul mare din Europa! Record de infectări în Premier League
Pandemia de coronavirus dă peste cap fotbalul mare din Europa, mai toate campionatele de top fiind afectate de infectările jucătorilor și membrilor staffurilor tehnice. Sursă foto: Hepta

Pandemia de coronavirus dă peste cap fotbalul mare din Europa, mai toate campionatele de top fiind afectate de infectările jucătorilor și membrilor staffurilor tehnice.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două luni, FIFA a estimat că fotbalul va înregistra pierderi totale de aproximativ 14 miliarde de dolari și pentru a contracara efectele negative a pregătit un fond de susţinere de 1,4 miliarde de dolari.

Covid-ul a dat peste cap fotbalul european, unele campionate fiind “îngheţate”, în timp ce altele au ajuns la final. Cu toate acestea, unele federaţii au decis să schimbe sistemul competiţional, în ideea că nimeni nu a retrogradat din prima ligă, mărind numărul echipelor.

Fotbalul din Europa suferă din cauza coronavirusului

Deși noul sezon a început în forță în toată Europa, coronavirusul a stricat din nou planurile fotbalului din Europa, tot mai mulți jucătorii fiind infectați și absentează de la meciuri importante ale echipelor lor.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Premier League au anunțat că, la ultimele teste de Covid-19 efectuate între 9 și 15 noiembrie, 16 subiecți au ieșit pozitivi. Însă, situația ar putea fi mult mai gravă, deoarece s-au efectuat mai puține teste în condițiile în care o parte dintre jucători erau plecați la echipele naționale.

Deși conducătorii fotbalului din prima ligă engleză nu a dat publicității nume ale celor infectați, în ultima prerioadă s-a scris că pe această listă se află Mohamed Salah (Liverpool), Mohamed Elneny (Arsenal), Mat Doherty (Tottenham) și Alex Telles (Manchester United).

Nici La Liga nu a scăpat de această problemă majoră care macină întreaga omenire. Ultimii doi testați pozitiv sunt Luis Suarez (Atletico Madrid) și Eden Hazard (Real Madrid). Atacantul uruguayan a fost descoperit la echipa națională și nu a putut juca în partida cu Brazilia. De asemenea, el va rata mare meci cu FC Barcelona și revederea cu foștii săi colegi.

ADVERTISEMENT

Și campionatul Italiei este măcinat de acest virus. După ce Marcelo Brozovic a anunțat că are Covid-19, Inter Milano a mai descoperit un caz în lotul lui Antonio Conte. Este vorba de fundașul Aleksandar Kolarov, testat pozitiv la revenirea de la naționala Serbiei, astfel că el nu va fi prezent la întâlnirea de campionat cu Torino și la cea cu Real Madrid din Champions League.

Un alt caz din Serie A este cel al fundașului formației SSC Napoli, Elseid Hysaj. Formația pregătită de Gennaro Gattuso a precizat că jucătorul albanez în vârstă de 26 de ani a testat pozitiv în timp ce se afla la echipa națională și nu va juca în partida cu AC Milan.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!