News

Coronavirusul din Wuhan a ajuns în Coreea de Nord. Autoritățile de la Phenian au recunoscut în premieră

18.04.2020 | 17:37
Coronavirusul din Wuhan a ajuns in Coreea de Nord Autoritatile de la Phenian au recunoscut in premiera
ADVERTISEMENT

Coreea de Nord a recunoscut pentru prima dată că a înregistrat cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Anunțul de la Phenian vine după mai multe săptămâni în care autoritățile au negat că s-ar confrunta cu probleme legate de coronavirus.

Coronavirusul a ajuns în Coreea de Nord

Anunțul vine în contextul în care Coreea de Nord a negat săptămâni la rând că boala ar fi pătruns în țara condusă de Kim Jong Un.

ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Sănătății și oamenii din întreaga lume au privit cu scepticism datele oficiale trimise de Coreea de Sud săptămânile trecute, când oficialii de la Phenian declarau că nu au niciun caz de coronavirus pe teritoriul țării.

Conform publicației South China Morning Post, autoritățile din Coreea de Nord au transmis, pe surse, că au fost înregistrate deja cazuri de persoane infectate cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Mai mult, oficialitățile s-au mobilizat pentru a limita răspândirea virusului pe teritoriul țării, conform Mediafax.

Potrivit South China Morning Post și Radio Free Asia, majoritatea cazurilor ar proveni din provinciile Pyongyang, Hwangae și Hamgyong.

ADVERTISEMENT

Coreea de Nord și-a închis complet granițele în luna februarie, iar aproximativ 400 de cetățeni străini, majoritatea diplomați din alte țări, au fost băgați în carantină.

Între timp, vecinii din Coreea de Sud au înregistrat 10,653 de cazuri și 232 de decese. Coreea de Sud este printre țările lumii care au gestionat cel mai bine problema, reușind să oprească din proporțiile crizei sanitare cu toate că a abordat o serie de măsuri relaxate.

ADVERTISEMENT

În schimb, cei din Coreea de Sud au testat masiv, aproximativ 546,463 de persoane fiind testate pentru COVID-19.

ADVERTISEMENT